On jo korkea aika saada tekstiä aikaiseksi pikkuisesta Primo-pojasta. Blogin kirjoittaminen ja ylläpitäminen on minulle uutta, mutta yritän muistaa päivittää uutta materiaalia kun aihetta on.

Blogi käsittelee siis ensimmäistä koiraani Bullbenz Kooi Primo Ushia, 27.8.2009. syntynyttä kooikerhondjea. Primo syntyi ainoana pentuna ilman sisaruksia, ja oli emänsä Inkan ensimmäinen pentu.

Primo on hurmannut lähes kaikki ihmiset omasta perheestä aina sukulaisiin ja tuttaviin asti. Hän on kiltti ja hyvätapainen pikkupoika, joka kiukuttelee vain harvoin. Rohkeutta ja kiinnostusta uusia asioita kohtaan on runsain määrin. Esimerkiksi eläinlääkärikäynnit ja bussissa matkustaminen ovat sujuneet ongelmitta. Ja vaikka Primo on hyvin seurallinen ja varsinainen sylikoira, hän osaa myös olla yksin, eikä jää kerrostaloasunnossa itkemään emäntänsä perään.

Primolta sujuu jo hienosti mm. luoksetulo, istuminen, maahan- ja sivullemeno sekä hihnassa kulkeminen. Muitakin taitoja ollaan vähitellen opeteltu, mutta pitkälti päivät sujuvat vielä tietenkin leikkiessä ja ulkoillessa. Alkuvuodesta on tarkoitus osallistua pentukurssille.

Primo on tähän mennessä tullut hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Suosikkileikkikaveri taitaa olla "isoveli" Peter, joka on reilut 6 viikkoa vanhempi kooikerhondje. Myös kääpiövillakoira Maija ja jackrusselinterrieri Jalo, kumpikin nelisen kuukautta Primoa vanhempia, ovat olleet mieluisia leikkikavereita.

 

Ylläolevassa kuvassa Primo 15 vk 1 pv ikäisenä 11.12.2009.

 Alla kuvia Primosta ja Peteristä 30.12.2009.