Sunnuntaina korkkasimme valioluokan Pöytyän ryhmänäyttelyssä. Lauantainen sateinen sää oli suorastaan herkkua siihen nähden, miten paljon Pöytyällä sai palella. Tuuli puuskittain ja oli niin kylmä että kädet jäätyivät hetkessä. Kehässä ei oikein ajatus pysynyt kasassa ja liikkeet tuli esitettyä huonosti, mutta tuloksena kuitenkin mukavasti erinomainen ja SA, joilla irtosi lopulta PU2-sijoitus. Ihana, suloinen, iloinen, reipas, supersosiaalinen Orson (Oorbellen Kurt) oli paras uros ja vieläpä ROP! Hienosti ansaittu ensimmäinen serti Suomessa! Sally-mummo liihotteli upeilla liikkeillään VSP:ksi. Onnea vielä Anne T, Anne H ja Mamiat upeista koirista/kasvateista! Näyttelyssä tuli vähän kuvattuakin (lähinnä ROP ja VSP), katsotaan josko joku kuvista olisi onnistunut ja päätyisi aikanaan galleriaan asti...

Pöytyän reissusta toivuttuamme menimme illalla vielä Bertan & emäntänsä kanssa tekemään vähän agilitya hallille. Otin Primon kanssa lähinnä keppejä ja puomia, jolla Primo pitkästä aikaa otti laukka-askeleitakin. Ja suorastaan mykistyneinä seurasimme Bertan hienosti kehittynyttä pujottelua - taitava neiti! Oli sellaiset hyvän mielen minitreenit. Bertta ja Primo olivat seota ilosta nähdessään toisensa niin pitkän tauon jälkeen, joten tottahan piti lopuksi päästää koirat ulkona vähän rallittelemaankin.

Maanantaina suuntasimme jälleen hallille, tällä kertaa turisteilemaan ATT:n alkeiskurssin pääsykokeeseen. Suvi ja Mindi suoriutuivat hienosti pääsykokeesta, Mindi sai jopa pienen "putkihepulin". Ehdokkaita valitsevatkin olivat vakuuttuneet kaksikon taidoista, sillä keskiviikkona tuli viesti, että heidät on valittu alkeiskurssille. Onnea hauskan harrastuksen parissa!

Keskiviikkona oli omien treenien vuoro, ja vuorossa oli ensimmäiset treenit ulkona tälle kaudelle. Jälleen oli kurja tuuli, joka pöllytti hiekkaa niin että se narskui hampaissa koko loppuillan, mutta se ei ainakaan Primoa haitannut! Jätkä kävi vallan kierroksilla, vaikka aloitimme treenit keinulla. Se sujui ihan hyvin, mutta päästessämme ratatreenin osuuteen poitsui sinkoi liikkeelle kuin ammus! Tuli jälleen aivan täydellisenä yllätyksenä, olin vasta huutanut "putkeen" kun Primo oli jo suorittanut putken sekä kolme seuraavaa hyppyä!

Yleensä Primo on suhteellisen "hillitty ja hallittu", mutta keskiviikon treeneissä mentiin lelu suussa putkeen (palkkaamisen jälkeen) ja hepuloitiin ympäri kenttää... Jollakin oli vähän kevättä rinnassa, ilmeisesti. No, hauskaahan se vain oli ja ilman muuta on mahtavaa nähdä Primon revittelevän tuolla tavoin. Kurjaa vaan, että jos en osaa ohjata hidasta koiraa, niin nopeaa koiraa on sitäkin vaikeampi saada suorittamaan esteitä oikeassa järjestyksessä.... Noh, ehkä aikanaan sekin alkaa sujua. Kaiken kaikkiaan oli kyllä tosi hauskat treenit.

Tänään mr. muotovalio pääsi hierojan käsittelyyn. Alun perin oli tarkoitus saada hieronta järjestymään jo vähän aikaisemmin keväällä, mutta aikataulut eivät sopineet yksiin. Loppujen lopuksi tämä tuli nyt ihan sopivaan ajankohtaan, eikä hierojalla ollut juurikaan huonoa palautetta. Primon takaosa on kuulemma edelleen vahvistunut (eikä minun tarvitse olla huolissani koiran painonnoususta, se on kuulemma lihasta). Lanneselkä on kuitenkin edelleen Primolle vähiten mieluisa alue käsitellä, ja vaikka koira on suora, on siihen kohdistunut trauma - jos ei nähtävissä, niin - tunnettavissa. Se on harmillista, mutta sille ei yksinkertaisesti voi mitään, niin se tulee varmaan aina olemaan.

Primo taisi tällä kertaa malttaa nautiskella koko rahan edestä, sillä poitsu oli todella rauhallinen koko käsittelyn ajan. Yleensä Primo yrittää tasaisin väliajoin nousta seisomaan, mutta nyt malttoi hyvin olla kyljellään... Mitä nyt alussa leikillisesti yritti kierähtää selälleen rapsuteltavaksi muutaman kerran.

Primon Rauman näyttelystä voittamilla lahjakorteilla kävin heti tällä viikolla ostamassa Mustista & Mirristä Applaws -märkäruokaa (ja vähän herkkuja). Tuo Applaws on kyllä suolaisen kallista, mutta tölkin avatessa todella näkee, mitä se sisältää. Yleensä en harrasta tölkkiruokia, joten tuo nyt on lisuke nappuloiden ym. lisäksi, ja on se kyllä hyvin kelvannut Primolle (mitäpä se ei söisi). Tämän lyhyen kokeilun perusteella voin ainakin lisukkeeksi suositella, mikäli kukkaronnyörit antavat myöden.