Takana on aivan mahtava viikko. Ihana loma. Ihana Primo.

Viime viikolla alkuviikko meni kotona lomaan totutellessa. Keskiviikkona lähdimme mökille, sillä halusin uittaa Primon ennen Maailmanvoittajaa. Primo kahlaili ja kuopsutteli vedessä tuttuun tapaansa. Jossain vaiheessa päätin laittaa Primon laiturin päästä uimaan, ja se yllätti minut suuresti kun ei suunnannutkaan suoraan rantaan vaan lähti uimaan kaislikkoa kohti. Olin aivan hämilläni mutta kännykän tajusin napata kuvatodisteiden tallentamiseksi... Video:

Kokeiltiin sitten vielä niin, että menin itsekin veteen. Primo lähti hienosti uimaan kanssani järvelle, kovaa tahtia se kyllä piti. Eikä yrittänyt "pelastaa" minua päälle uimalla, vaikka tosi lähelle tulikin. Olin hurjan ylpeä pienestä koikkeristani. Itse se ei edelleenkään lähtenyt rannasta uimaan eikä hypännyt laituriltakaan, mutta päältä näki että yritys oli kova ja mieli teki. Primo seisoi jälleen rannassa kaulaansa myöten vedessä, tepasteli ja pyörähteli, kokeili välillä läiskytellä vettä etutassuillaan mutta ei vaan hoksannut miten siitä oikein lähdetään uimaan. No, ehkä vielä jonain päivänä. Jo se, että Primo nyt ui enemmän kuin suorinta tietä rantaan, on suuri edistysaskel.

20140806_133545-normal.jpg

20140806_192301-normal.jpg

Torstaina palailtiin kaupunkiin valmistautumaan anivarhaiseen perjantaiaamun herätykseen ja lähtöön kohti Helsinkiä. Primo ei tainnut ensin ottaa aikaista herätystä tosissaan, mutta kyllä se sieltä sitten mukaan kömpi. Oli ihanaa olla näyttelypaikalla ajoissa, sai rauhassa pystyttää oman leirin kehän laidalle ja ulkoiluttaa koiraa kunnolla.

Silti parituntinen kului äkkiä ja meinasi mennä ensimmäiset junioriurokset ihan vallan ohi. Bullbenz-Kossi voitti junnuluokan ja ansaitsi siten itselleen juniorivoittajan tittelin - ei huono aloitus päivälle! Pari seuraavaa luokkaa meni minulta jo enemmänkin sivu suun, kun aloin valmistautua kehään menoon. Jännitin aivan älyttömästi. Kaikki tutut sanoivat, että se näkyi päältä, enkä ihmettele. Miten voi jännittää koiran kävelyttämistä kehässä niin paljon? Puolustuksekseni pitää sanoa, että olin viimeksi esittänyt Primon itse huhtikuussa.

Primo oli aluksi kehässä tosi vetelä, seisottamisesta ei tullut mitään. Liikkeet menivät mielestäni hyvin. Ja tulihan siellä sitten törttöiltyäkin. En tiennyt halusiko tuomari liikkeiden esittämisen jälkeen että asettelen koiran maahan vai nostanko sen heti pöydälle, niinpä seisoin hetken hölmistyneenä koira ei-missään-asennossa. En tiennyt pitikö koira jättää pöydälle esitettäväksi vai olisiko se pitänyt laskea alas kopeloinnin jälkeen, mutta jätin pöydälle koska tuomari alkoi heti ladella arvostelua. Lisäksi nostin Primon pöydälle huonosti, hihna sotkeentui jotenkin käteni ympärille ja sormiin ja käsi lipesi, hyvä etten pudottanut koko koiraa. Yleisökin taisi kohahtaa. Kun olin laskemassa Primoa alas, se länttäsi takapuolensa pöytää vasten ja katsoi minua sen näköisenä, että hissipalvelun on parasta petrata palveluaan!

Primo sai minusta huolimatta erinomaisen. Kun kilpailuluokassa esitimme vielä yksilöliikkeet, jäin vahingossa väärään kohtaan seisoskelemaan. Havahduin kun Primon kasvattaja huusi minulle että mene nyt tuomarin luokse! Tuomari viittoili jotain, en tiennyt halusiko hän että juoksemme uuden kierroksen mokani takia vai kättelikö hän meitä ulos vai mitä. Hän huomasi sekoiluni ja sanoi minulle "take it easy"... olisin voinut vajota maan alle mutta tiesin että tuomari oli ihan oikeassa, päätin siis vain hengittää syvään ja yrittää rauhoittua.

IMG_1034-normal.jpg

Jossain vaiheessa huomasin että meitä on viisi jäljellä. En ollenkaan hoksannut katsoa, keitä muut olivat, yritin vain keskittyä Primoon. Ja tuomari sijoitti Primon neljänneksi! Olin revetä ilosta, en olisi ikimaailmassa voinut uskoa sellaista menestystä kovassa seurassa 15 valiouroksen joukosta. Neljänneksi! Valioluokan ja kaikkien urosten voittajaksi selviytyi Wishdecoy-kennelin Nuutti. Olen aina tykännyt Nuutista ja meillä on ollut leikkimielistä kisaa ekasta junnu-näyttelystä alkaen, samoilla kulmilla kun asutaan. Onnittelut sinne Raumalle!

Siirryin sitten kuvailemaan koiria, mutta tulosseuranta jäi vähän huonolle tolalle. Varsinkin narttukehä meni kieltämättä ohi ilman sen tarkempaa sijoitusten rekisteröintiä. Yritin kyllä kuvata vähän jokaista, mutta väkisin tutut koirat osuivat eniten linssin eteen. Junnuissa Maggie sijoittui hienosti toiseksi, eipä ollut kaukana etteikö olisi saatu molemmat junnuvoittajan tittelit "Bullbelleneille". :D Onnittelut Suville ja Maggielle hienosta tuloksesta!

Primo esiintyi vielä lopuksi Annen handlaamana Bullbenz-kasvattajaryhmässä. Kasvareita oli kaikkiaan kuusi, joista tuomari päätti palkita kolme. Bullbenz-ryhmä (Primo, Cola ja Kossi) sijoittui hienosti kolmanneksi! Kehän oltua ohi kävimme vähän kiertelemässä myyntikojuja. Olin varautunut shoppailemaan kunnolla, mutta loppujen lopuksi en ostanut yhtään mitään. En ainuttakaan puruluuta tai mitään muutakaan! No, osasyynä tähän on se, että aikaisemmin viikolla tuli Saksasta pahvilaatikollinen 1-4 euroa maksavia leluja ja pari pakettia puruluita...

IMG_1740-normal.jpg

Näyttelypäivä oli kiva mutta sen verran pitkä ja raskas, että koko lauantaipäivä meni toipumiseen. Olin aivan tööt. Yritin perjantai-iltana jo aloittaa kuvien käsittelyn, mutta selattuani pari kuvaa havahduin yhtäkkiä siihen kun olin nukahtamassa istualleni ja putoamassa tuolilta. Enkä muistanut juuri selaamistani kuvista mitään. Lauantai meni siis kuvia läpikäydessä ja akkuja ladatessa, niin minun kuin kamerankin. Näyttelykuvat löytyvät täältä.

Eilen lähdettiin taas mökillä käymään. Halusin nähdä uisiko Primo vielä, vai jäikö se yhden kerran ihmeeksi. Jätkä kahlasi rantavedessä kaikkiaan varmaan kaksi tuntia! Ei se meinannut malttaa lähteä pois laisinkaan. Kokeilin kahdessa erässä uittamista, ja hienosti Primo eilenkin lähti kanssani tekemään vähän pidempää lenkkiä. Ja koohopoika kävi myös noutamassa ihka ensimmäistä kertaa frisbeen uimalla (mutta ei uskaltanut hypätä laiturilta veteen, joten jouduin siinä avittamaan). Kyllä oli koira haljeta ylpeydestä päästyään rantaan frisbeen kanssa. :) Tässä videopätkä sunnuntain uinnista, ei ollut helppoa kuvata järvestä käsin....

Uinnin jälkeen tehtiin neljän kilsan rauhallinen pyöräilylenkki, Primo sai olla koko matkan ajan vapaana. Matkan varrella näin hakkuualueella kurkiparin, joka liukeni nopeasti metsään meidät havaittuaan. Primo ei ehtinyt huomata lintuja ollenkaan. Lenkin jälkeen lepäiltiin hetki, ja sitten mentiin vielä reilun tunnin ajaksi mustikkametsään. Aikaisemmin tänä kesänä Primoa ei jostain syystä oikein ole mustikat kiinnostaneet, mutta nyt jätkä napsi niitä hyvällä ruokahalulla.

IMG_0786-normal.jpg