Viimeviikkoisen fysioterapiakäynnin jälkeen otettiin ensin pari päivää rauhallisesti, sitten ollaan alettu hiljalleen tehdä kotihoidoksi saatuja harjoitteita lihasten vahvistamiseksi. Olen yrittänyt tehdä tunnollisesti venytyksiä Primon kanssa ja toisaalta olla ahnehtimatta tekemällä liian rankkoja harjoituksia liian nopeasti. Toivottavasti tuloksia näkyy sitten ensi kerralla kun Primo pääsee fysioterapeutin käsittelyyn.

Kiirastorstaina suuntasimme suoraan kaupungista mökille. Primo suorastaan sekosi kun pääsi ulos autosta kirmaamaan vapaasti pihapiirissä. Emme ole koko talvena käyneet mökillä lainkaan, ja Primo tietysti ensin kuljeskeli ja haisteli koko tontin läpikotaisin. Sittemmin Primo on keskittynyt mm. kuoppien kaivamiseen, keppien kantamiseen ja maassa kieriskelyyn. Kaisloja ym. on pitänyt tietysti myös maistella. Etutassuja on vähän uitettu rantavedessä, mutta muutoin Primo on pysytellyt kuivalla maalla.

Primo mökin kuistilla kiirastorstaina 21.4.2011.

Lauantaiaamuna lähdimme käymään Harjavallassa, sillä olin ilmoittanut Primon Harjavallan jäähallilla järjestettävään ryhmänäyttelyyn. Olimme paikoilla hyvissä ajoin ennen puolta kahtatoista, kehä alkoi vasta joskus kahden jälkeen. Kooikereiden kehä oli sisällä jäähallissa, ja siellä oli kylmä. Toisaalta ulkona auringonpaisteessa oli melkoisen kuuma, ja monilla koirilla näkyi viilennysmantteleita päällä. Kuljeskelimme sitten ympäri näyttelyaluetta omaa vuoroa odotellessa, kun en halunnut pitää Primoa sisällä viileässä pitkään kevythäkissä.

Näyttelyyn oli ilmoitettu viisi kooikerhondjea, Primon lisäksi yksi uros Nuutti (Wishdecoy Raymond Olivia) sekä kolme narttua (Viola, Freyja ja Maru) joista varsinkin Violan ja Marun kanssa Primo olisi mielellään leikkinyt.  Tuomarina oli Hannele Jokisilta. Primo pääsi kehään ensimmäisenä (ja yksin, koska Primo osallistui nuorten ja Nuutti avoimeen luokkaan). Ihan hienosti sujui liikkeiden esittäminen ja seisominen sekä pöydällä olo. Tuomarikin piti Primosta koska tuloksena oli ERI ja SA! Olin todella onnellinen jo tuossa vaiheessa.

Myös Nuutille irtosi ERI ja SA, ja sitten pyörittiin paras uros-kehässä. Tuomari sanoi, että valinta urosten välillä on vaikea ja halusi nähdä edestakaiset liikkeet vielä uudelleen. Tuomari selosti meille mitkä hänen mielestään olivat kummankin koiran vahvuudet (ja heikkoudet) ja mietti vielä. Lopulta tuomari totesi olevansa heikkona hyviin päihin ja sijoitti Nuutin ensimmäiseksi. Nuutti sai siis sertin ja tuli Suomen muotovalioksi, ja loppujen lopuksi oli myös ROP! Paljon onnea vielä Nuutille kotijoukkoineen! Ei harmittanut ollenkaan hävitä komealle Nuutille, sillä jo ERIn ja vielä SA:n saaminen oli todella mahtavaa!

Kaikilla nartuillakin oli mennyt kivasti, nimittäin Viola sai ERIn, SA:n ja oli VSP, Violan emä Freyja (Black Amiikos Querine Quintie) sai ERIn ja Maru (Wishdecoy Ruth Olivia) EH:n. Oli kyllä mukava näyttelypäivä, oli kiva nähdä tuttuja ja ilmakin oli aika mahtava... Ja tulokset lämmittivät toki mieltä. Lisäksi yksi kooikerhondjeista kiinnostunut kävi kyselemässä rodusta ja koiria rapsuttelemassa.

Näyttelyn jälkeen viikonlopun ja pääsiäisen viettäminen on jatkunut mökillä. Välillä Primo on haistellut tosi kiinnostuneesti maastoa ja osoittanut merkkejä riistasta kiinnostumisesta, mutta pääasiassa poika on makoillut rennosti pihapiirissä. Järvi on vielä osittain jäässä, mutta rannasta sula. Sorsia, joutsenia ja kurkia on näkynyt, sorsia ihan meidänkin rannassamme. Primo on muutaman kerran niitä haukkunut, mutta ei ihme kyllä ole osoittanut kovin suurta kiinnostusta lintuja kohtaan. Kuvia mökkeilyajalta on kuvat.fi-sivustolla. (Myös Cesarin kuvat sain viimein lisättyä.)

Tänään Primon "isoveli" Peter sekä Primon emän täyssisko eli täti Keira ovat saaneet seitsemän urospentua! Kauniin väriset seitsemän veljestä syntyivät nopeaan tahtiin vajaassa kahdessa tunnissa. Paljon onnea upeasta seitsikosta ylpeille vanhemmille sekä kasvattajille. Primo sai siis kertaheitolla seitsemän serkkua (tai serkkupuolta...) lisää!