Ennen näyttelystä kertomista pitää palata pari päivää taaksepäin: torstaina oli viimeistä kertaa tälle syksylle L-SSK:n yleistokokoulutusta. Tuuli navakasti ja oli melko kylmä ilma muutenkin, joten ei ollut kovin suuri yllätys, ettei koulutuspaikalle tullut meidän lisäksemme kuin yksi koirakko. Oli kuitenkin koikkerit hyvin edustettuna, sillä toinen paikalle tulleista koirista oli koikkeri Ilona (Roosnell Aubrieta).

Koulutus muodostui melko lailla vapaamuotoiseksi. Teimme aluksi vähän aktivointileikkiä nameja piilottamalla, ja sen jälkeen eteenlähetyksiä. Hetkeksi unohduimme juttelemaan näyttelyasioita, ja päätimme koulutuksen innostettuun luoksetuloon. Kotimatkalla koukkasimme YO-kylän koirapuiston kautta, jotta Primo pääsi vähän lisää purkamaan energiaansa. Oli kyllä niin kylmä ilma, ettei koirapuistossakaan montaa koiraa ollut.

Tänään aamulla suunnattiinkin sitten Hyvinkäälle spanielierkkariin. Onneksi ei tarvinnut tehdä matkaa yksin, vaan lyöttäydyimme Primon kanssa samaan kyytiin Jonnan, Uffen ja Islan kanssa. Ehdimme perille sopivasti parikymmentä minuuttia ennen kuin pentujen kehä alkoi yhdeksältä. Junioriurokset olivat vuorossa klo 10 ja narttujen luokat alkoivat klo 12.

Primo edusti junnuissa tällä kertaa aakkosten alkupäätä, ja niinpä pääsimme kehään pyörimään ensimmäisinä. Junnupoikia oli yhteensä seitsemän, joista yksi oli Peter. Lähdin näyttelyyn vailla ennakko-odotuksia, koska Primo ei todellakaan ole näyttävimmillään niukassa kesäturkissaan, mutta onneksi tuomari ei hämääntynyt karvan vähyydestä - Primo sai ERIn ja sijoittui luokassaan toiseksi Peterin viedessä ansaitusti voiton. Primon saama arvostelu on luettavissa tulokset-sivulta.

Paras uros-kehässä ei arvatenkaan tullut meille enää menestystä, mutta Peter sen sijaan sijoittui toiseksi ja sai toisen sertinsä! Avoimessa luokassa Noa (Bullbenz Kooi Verro Geri) sai EH:n. Valiouroksissa Uffe ja Veiko saivat ERIn ja Uffe sijoittui hienosti luokassaan toiseksi. Juniorinartuissa Isla voitti luokkansa sekä oli PN 2 ja sai kolmannen sertin! Julia (Oorbellen Julia) sai junioriluokassa EH:n ja emänsä Keira (Bullbenz Kooi Uma Geri) sai valioluokan nartuissa ERIn. Lisäksi teräsmummo-Sally voitti vielä veteraaninartut ja oli lisäksi ROP-veteraani sekä PN-4! Ihan huikeaa menestystä, onnea kaikille! ROP oli tällä kertaa uros Black Amiikos Yordi Yannick ja VSP Cavalriina's Ronja Ragazzi.

Osallistuin Primon kanssa lopuksi vielä kasvattajaluokkaan, jossa Bullbenziä edustivat myös Keira, Uffe ja Veiko. Black Amiikos voitti Bullbenzin tullessa toiseksi, ja tuomari palkitsi molemmat kasvattajaryhmät kunniapalkinnolla. Sallyn jälkeläisistä (joihin Primo ei kuulu) saatiin vielä edustusjoukko jälkeläisluokkaan, ja sieltäkin irtosi kunniapalkinto.

Oli kerrassaan hieno päivä, sai nähdä paljon hienoja koiria ja oli kiva tunnelma. Koska näyttely oli sisätiloissa, olivat kehät toki vähän pieniä, mutta ihan hyvin sinne mahduttiin. Tavaramyyjiäkin oli muutama paikalla, mutta sain hillittyä itseni enkä ostanut Primolle yhtään lelua tai herkkua. (Tosin kävin juuri tällä viikolla Stockmannin Hulluilta päiviltä ostamassa Primolle puoli-ilmaisia kauriin luita ja lampaan korvia...)

 

Omat kuvani pääosin epäonnistuivat taas. Onneksi Jonna ehti napata Primosta kivan kuvan:

Primo JUN ERI 2 Hyvinkäällä 9.10.2010.