Kuten otsikkokin kertoo, Primo pääsi tänään ensimmäistä kertaa fysioterapeutti Leena Piiran käsittelyyn. Ehkä käsittelyyn olisi ollut hyvä päästä jo aikaisemminkin, mutta aikoja Piiralle on erittäin vaikea saada ja lisäksi piti antaa Primon haavojen ensin parantua. Pieni kyhmy poitsulla on siis puremakohdassa edelleen.

No, käsittelyssä kävi ilmi hieman ikäviä asioita. Primo oli nimittäin rintarangasta lantioon asti jumissa. (Pahoittelen, jos käyttämäni termit ovat vääriä tai jotenkin harhaanjohtavia, mutta en tunne koiran anatomiaa hyvin...) Lannerangassa viides nikama oli lukossa. Primolla oli oikeastaan koko oikea puoli jumissa, sillä poitsu on toisen koiran hyökkäyksestä aiheutuneen kivun takia varonut sen puolen lihasten käyttämistä. Katsoimme Primoa käsittelyn aluksi seisoma-asennossa, ja Piiran opastamana pystyin näkemään selvästi, miten vino Primo oli ja toinen puoli oli ikään kuin alempana. Käsittelyn päätteeksi Primo näytti jo suoremmalta, mutta lihasten kokoero oli selvästi nähtävisssä. Saimmekin kotiläksyksi oikeaa puolta vahvistavien liikkeiden harjoittelua ja venyttelyohjeita.

Itse käsittely sujui ihan hyvin. Aluksi Primo yritti vähän väliä nousta, mutta toisen puolen käsittely sujui jo huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä. Läähättämisestä ja muusta ääntelystä ja liikehdinnästä pystyi kyllä päättelemään, että poitsulta löytyi kivuliaita paikkoja. Piira totesi, että koirat harvoin valittavat vaivoistaan ja että koikkereilla on korkea kipukynnys. Itse en ole huomannut Primossa muuta outoa kuin sen, että portaita kulkiessa se on loppua kohden välillä hieman "hyytynyt" ja että kun olen lenkillä yrittänyt juosta pojan kanssa, se on ravannut ehkä hieman ponnettomasti. Toisaalta kuitenkin jätkä on noutanut palloa ym. ihan innoissaan, joten ummikkona on aika vaikea ollut arvioida Primon kuntoa.

Olen kyllä todella tyytyväinen, että tuli vietyä poika käsittelyyn. Ties millaiseksi vinkuraksi tuo olisi mennyt ja kenties jäänyt jos ei olisi tullut hoidettua. Saimme muutoinkin harrastuksia silmällä pitäen hyviä vinkkejä. Käsittelyn loppupuolella Primo taisi osoittaa kiitollisuuttaan Piiralle, kun kurottautui lipaisemaan tätä leuasta.  Ainakin kertaalleen vien Primon vielä Leenan käsiteltäväksi, jotta saadaan poika hoidettua kuntoon.