Aikaa on jälleen vierähtänyt tovi sitten viime kirjoituksen... Aluksi pidin taukoa koska vuodatus.net oli uudistumisen vuoksi hetken aikaa suljettuna. Sitten tuli aikapula ja kynnys opetella kirjoittamaan uudistuneella sivustolla.... Katsotaan miten onnistuu.


20130202_083336%20%28300x400%29-normal.j

Aamulenkillä helmikuun alkupuolella.


Ystävänpäivänä Primo kävi silmäpeilauksessa, koska vanha tutkimustulos oli mennyt vanhaksi. Primo sai onneksi terveen paperit tälläkin kertaa. Myös dna-testitulos tuli viimein aivan helmikuun lopulla: Primo on nyt tutkitusti sekä vWD-vapaa että ENM-vapaa! Tutkimustulokset on päivitetty myös blogiin Primon infosivulle.

Helmi-maaliskuun taitteessa jäi muutamat agilitytreenit välistä oman lomareissun vuoksi. Samoihin aikoihin Primolla meni pää pyörälle naisten takia, ja emännän hermoja koeteltiin toden teolla muutaman viikon aikana. Kotona oli jatkuvaa niiskuttamista ja lenkillä ei poikaa saanut kontaktiin millään. ATT:llä järjestettiin möllien lajinäyttö, ja silloinkin Primo karkasi radalta vikittelemään jotain terrieriä yleisön joukkoon - eikä vain yhtä kertaa. Huhhuh, mutta onneksi muutamien päivien kuluttua Primo yhtäkkiä ikään kuin heräsi horroksesta kesken lenkin ja yhteistyöhalukkuus sekä -kyky palasivat. Seuraavana päivänä loppui myös niiskuttelu.

20130317_153253%20%28400x300%29-normal.j

On meillä kivat lenkkimaisemat vaikka keskusta on muutaman kilsan päässä... :)


Maaliskuun alussa olin Suvin ja Mindin kanssa Euran ryhmänäyttelyssä. Primokin oli mukana, mutta pysytteli autossa. Nätti pikkutyttönen Oorbellen Lisa "Nita" esiintyi hienosti pentuluokassa. Myös Mindi ja Rianna saivat todella hyvät arvostelut, molemmat saivat arvosanan EH. Komeasta Mikosta leivottiin Suomen muotovalio. Kaikki näkemäni arvostelut olivat todella kunkin koiran "näköisiä", niitä oli kiva lukea. Näyttelyssä oli kiva olla vaihteeksi  turistina, ja ilmapiiri oli mukavan rento ja kannustava. Samaisena viikonloppuna Mindi ja Suvi yökyläilivät kanssamme minun vanhempieni luona, ja kuvia Mindin sekä Primon lumileikeistä täällä.

Viime keskiviikkona olimme monen viikon tauon jälkeen pitkästä aikaa ohjatuissa agilitytreeneissä. Olin käynyt edellisenä viikonloppuna tekemässä itsekseni keppejä hallilla, ja siitä oli kai jotain hyötyäkin, sillä treeneissä kepit meni hienosti! Oli kylläkin vajaat kepit ja ohjureilla edelleen, mutta koutsi ja minä olimme tyytyväisiä. Muutenkin treenit meni tosi hienosti.

Keinu on nyt otettu taas "treeniohjelmaan" ja sekin on pikkuriikkisen edistynyt. Kepeille haluan vielä lisää vauhtia ja varmuutta ennen kuin alan poistella ohjureita. Ei auta kuin käydä omatoimitreenailemassa, viikkotreeneissä kun ei ehdi yksittäisiin esteisiin niin paljoa uhrata aikaa.

20130329_084435%20%28450x302%29-normal.j

Pitkäperjantain aamulenkki mökillä.


Pääsiäistä vietimme mökillä. Primolla on ollut mukavat oltavat: paljon vapaana lenkkeilyä, pihassa juoksentelua, keppien noutamista, kantamista ja pureskelua, jäällä juoksentelua, ylimääräisiä erikoisherkkuja (kuten grillattua lammasta) ja tietenkin sängyssä nukkumista (mikä on kotona kiellettyä).


IMG_5194%20%28450x309%29-normal.jpg

Järven jäällä irrottelua


Pääsiäislauantaina kävimme ystäväni luona tutustumassa hänen koiraansa, junnuikäiseen Tikoon. Noin 9-kuinen Tiko on sekarotuinen mutta luultavasti ainakin saksanpaimenkoiraa löytyy taustalta. Pojat tulivat juttuun paremmin kuin odotin. Teimme aluksi yhdessä pitkän lenkin joka sujui ongelmitta. Sisätiloissa meinasi ensin tulla vähän sanomista, mutta nopeasti asettuivat kumpainenkin omaan nurkkaansa lepäilemään.

IMG_5156%20%28296x450%29-normal.jpg

Tiko noin 9kk.


Mökillä oli sen verran lunta, että koiraa ei tarvinnut lenkkien päätteeksi suihkutella ollenkaan. Kaupungissa on kaikkialla paikoitellen märkää ja hiekkaa, soraa, kuraa... Sulaisivat nyt nuo lumet nopeasti pois, jotta pääsisi aloittamaan viehejuoksukauden aikanaan. Olisi hienoa päästä osallistumaan RotuRaceenkin tänä vuonna - ainakin olen jo merkinnyt sen kalenteriin.