Tänään olikin jännittävä päivä, kun Primo osallistui ensimmäistä kertaa näyttelyssä junioriluokkaan. Näyttelyn ensimmäisten rotujen arvostelut alkoivat jo klo 8.30 ja kooikerhondjein vuoron oli arvioitu alkavan klo 9.00, joten meilläkin oli kello soimassa kuuden jälkeen. Primo tuijotti minua sohvalta sen näköisenä, että epäili minun menettäneen järkeni, kun niin aikaisin hänetkin herätin ja vielä sunnuntaiaamuna. Poika jolkotteli vielä aamulenkilläkin varsin väsyneen oloisesti.

Saavuimme näyttelypaikalle kahdeksalta, ja Primo valpastui heti kun alkoi nähdä koiria ja muuta vilinää ympärillään. Kooikerhondjeja oli ilmoittautunut 12, ja olikin todella mukavaa päästä näkemään muitakin rodun edustajia sekä tietysti koikkeri-ihmisiä. Pentuluokkaan osallistui vain yksi narttu, junnu-uroksia oli Primon lisäksi kolme, avoimen- ja nuortenluokan uroksia kumpikin yksi, avoimen luokan narttuja kaksi, valioluokan narttuja kaksi ja samoin veteraaninarttuja oli kaksi.

Primolla ja Peterillä oli peräkkäiset vuoronumerot, mutta hyvin pojilta onnistui kehässä seisominen ja ravaaminenkin. Primo ja Peter kun ovat niin hyviä kavereita, että tuntuvat olevan aina valmiita leikkimään keskenään... Nyt jätkät pysyivät kuitenkin ruodussa. Primon keskittymistä häiritsi ehkä eniten tuulen mukana lentävä koirankarvapallero.

Jännitin etukäteen sitä, miten Primo malttaisi seistä paikallaan, tuomari kun tutki todella pitkään ja tarkasti. Hän tarkasti jokikisen hampaankin (Primolta ilmeisesti puuttuu B2). Näyttelykoulutuksesta on tainnut olla hyötyä, sillä Primo seisoi kehässä ja pöydällä kärsivällisemmin kuin koskaan aiemmin! Muutaman kerran se siirteli takajalkojaan siten, että meinasi istua, mutta sain pienellä liikkeellä aina ennakoitua ja korjattua poikasen asentoa. Tuomari tykkäsi Primosta ja antoi ERIn. Junioriurosten kilpailuluokassa hän sijoitti Primon ensimmäiseksi ja Peterin toiseksi. Paras uros-kehässä Primo voitti Peterin ja Nuutin (Wishdecoy Raymond Olivia), ja oli kaiken kaikkiaan siis JUN ERI1, PU1, VSP ja sai vielä sertinkin! Rotunsa paras oli Manusia's Olivia. Tuomari sanoi, että Primo sai VSPn, koska se nuoren ikänsä vuoksi on vielä kehityksessään kesken ja mm. rintakehä saa vielä kehittyä. Se on varmasti totta, Primohan on vasta täyttänyt 9 kuukatta. 

Minä olen kuitenkin äärettömän onnellinen Primon hienosta menestyksestä ja erityisesti hienosta kehäkäyttäytymisestä! En osannut ennakoida menestystä etukäteen joten nakitkin loppuivat kesken, onneksi oli varalla vähän muutakin namia mukana niin ei poika jäänyt aivan herkuitta kuitenkaan. L-SSK ry palkitsi meidät ruusukkeiden lisäksi kahdella Finlaysonin pyyhkeellä, joita koristaa spanielin kuva.

Lisään vielä Primon saaman arvostelun tulossivulle, ja alla kuva pojasta ruusukkeineen.

13.06.2010 Raisio rn Primo JUN ERI 1 PU 1 SERTI VSP. Kuvan ottanut Anne Trygg.

 

En tullut näyttelyssä käyttäneeksi omaa kameraa ollenkaan, mutta jos jollakulla on Primosta kehässä kuvia, otan niitä mielelläni vastaan.