Tiistaina tuli käytyä pitkästä aikaa pyöräillen ravilenkillä. Se oli ihan hyvää lämmittelyä, sillä sateesta huolimatta käytiin sen jälkeen ratajuoksuharjoituksissa. Viehe ei ollut märkänä ja hiekkaisena Primon mielestä ehkä ihan yhtä ihana kuin aikaisemmilla kerroilla, mutta hyvin jälleen tarttui ja ravisteli. Ja yöksi laitoin varmuuden vuoksi pojalle Back on Trackin, joka sai muuten Primolta iloisen vastaanoton.

Keskiviikkona oli ohjatut agilitytreenit. Tehtiin aluksi keppejä osana pientä rataa: hyppy, hyppy, putki, kepit, hyppy, hyppy, kepit. Vinokeppejä oli tälläkin kertaa 8 kappaletta ohjureineen. Primo oli varsin innostunut, mutta aloitettiin silti helpotettuna vain putkella ja kepeillä. Sitten lisättiin alkuun hypyt ja lopulta tehtiin koko rata, hienosti meni.

Omaa vuoroa odotellessa tein sivussa naksutellen vähän tiukempia käännöksiä parilla hypyllä, sekä yksittäisenä ihan muistutuksen vuoksi rengasta. Käännökset jäi vähän pitkiksi mutta periaatteessa hypyt ihan ok, naksutellen pysyy poitsulla selvästi paremmin into yllä. Treenien toinen ohjattu osio käsitteli keinua. Käytimme alaslaskettavaa keinua ja otimme ihan yksittäisenä esteenä, käytin keinullakin naksutinta. Ei tullut mitään katastrofaalisia toistoja, mutta ei varsinaisesti mitään suurta edistymistäkään mielestäni. En silti jaksa ottaa suuria paineita, kaikki aikanaan. Me olemme kuitenkin harjoitelleetkin keinua todella vähän.

Kaikkiaan treenit sujui mielestäni hyvin. Parasta oli Primon meno kepeillä ja ylipäänsä poitsu piti hyvää ja iloista otetta yllä ratapätkällä, josta treenit aloitimme. Pitäisi itse muistaa mahdollisimman paljon käyttää palkkaamiseen naksutinta, kun se näköjään toimii Primolle hyvin.

Torstaina tehtiin kymmenen kilsan lenkki Ruissalossa. Osan matkasta tuli vähän vettäkin, mutta oli silti kiva saada jälleen vähän vaihtelua omiin tuttuihin lenkkimaastoihin. Ja Ruissalossa noita polkuja näyttää riittävän... Kumma kyllä punkkeja ei tarttunut mukaan ainakaan lenkin jälkeen tekemäni tarkastuksen perusteella. Pihkaa sitä vastoin Primo oli onnistunut sotkemaan jalkaansa.

Pitkän arpomisen jälkeen päätin tänään lähteä epävirallisiin agilitykisoihin ATT:lle, kun Suvi ilmoitti hänen ja Mindinkin olevan tulossa. Medit olivat lähtöjärjestyksessä viimeisinä, mutta silti ilmoittautuneita medimöllejä oli peräti 17 (makseja ja minejä 27 ja 26). Vuorossa oli hyppyrata joka koostui 15 esteestä: hyppyjä, 3 putkea ja muuri. Ei nyt mikään ihan helppo rata välistävetoineen kaikkineen, mutta ei mikään kamalan vaikeakaan. Mutkaputkiin mentiin 2 kertaa siten, että seuraava hyppy oli putken takana (mutkapuolella) niin, että osa koirista jäi putken ulostulolle pyörimään ja etsimään ohjaajaansa, jos tämä oli ehtinyt jo hypylle odottamaan koiraansa.

Primo oli koko illan todella hyväntuulisen oloinen ja riehakaskin. Meiltä meni ehkä radan helpoimmat kohdat huonosti: Lyhyt suora, jolla olisi saanut edetä vauhdikkaastikin. Ensin tuli yksi kielto hypyltä ja kun sama hyppy mentiin myöhemmin toisen kerran, Primo hyppäsi sen väärin päin. Eli hylystä ja kiellosta yhteensä 15 virhepistettä. Ihanneaika alitettiin noin kymmenellä sekunnilla.

Olin tosi tyytyväinen Primoon ja se palkkautui hienosti lelulla radan jälkeen. Menohaluja sillä olisi ollut nopeampaankin suoritukseen, mutta jäin itse varmistelemaan ja etenkin noilla hypyillä joilla virheet tuli, en luottanut tarpeeksi koiraan ja antanut sen edetä vauhdikkaammin. Miksiköhän unohdan aina että Primo osaa sellaisenkin käskyn kuin "eteen"... Ja kun Primo sitten joutui odottamaan ja hidastamaan, ohjaus ei toiminut. Mutta virheistä huolimatta olin todella tyytyväinen, fiilis oli oikea! 15 virhepisteellämme sijoituimme kahdeksansiksi.


Jospa seuraavaan merkintään saisi taas aikaiseksi laittaa kuviakin...