Tänään vietimme koko päivän ATT:n hallilla Ulla Kaukosen hyppytekniikkakurssilla. Olimme syyskuussa alkeiskurssilla, joten jatkokurssi tuli nyt sopivaan saumaan. Koko halli oli varattu koulutukselle, ja käytännössä kaksi kenttää kolmesta oli täynnä erilaisia hyppyharjoituksia. Niistä sitten poimittiin kullekin koiralle parhaiten sopivat harjoitteet.

Ulla kehui Primon itsevarmuuden ja tekniikan parantuneet syksystä. Toki itsevarmuuden eteen tulee edelleen tehdä paljon töitä, ja tekniikkaahan voi hioa loputtomiin. Perussarjalla aloitettiin (rimat 20 cm), siihen lisättiin sitten alkuun mutkaputki ja sitten loppuun suora putki. Siinä kohtaa muistui mieleen, että pitää ehdottomasti ottaa treenilistalle tuollainen suora pätkä, joko hyppyjä ja putki tai vaikka useampi suora putki peräkkäin. Primo vaikutti aluksi hieman hämmentyneeltä sen perussarjan jälkeen, että mitä, oikeastiko tuonne putkeenkin vielä... Irtoamistreeni on tarpeen.

"Vauhtikokoaminen" oli siis tuon ensimmäisen treenin nimi, ja se oli yksi noista top 5 -harjoitteista meille. Alastuloharjoitusta Ulla suositteli myös, vaikka emme sitä paikan päällä tehneetkään. Se muodostuu okserista ja hypystä, joista ensimmäisen hypyn tulee Primolla olla viiden jalan päässä 15-20 cm korkeudella ja toisen seitsemän jalan päässä 20 cm korkeudella. Liikkuvaakin hyppyä tehtiin, siinä välit 3, 5, 5 ja 7 jalkaa. Viimeistä hyppyä nostettiin 20 sentistä 5 cm kerrallaan ja palattiin sitten takaisin aloituskorkeuteen.

Muistaakseni meille päivän viimeinen harjoitus oli "4 etäisyyttä", jossa kahden hypyn välit olivat 7, 10, 12 ja 15 jalkaa, korkeus 20 cm. Tehtiin sekä ponnuilla että ilman. Suurimman osan aikaa harjoituksista Anne S oli targetilla palkkaamassa Primoa, ja se toimi hyvin. Muutaman kerran vaihdoimme Annen lähettämään ja minut palkkaajaksi, ja sillä saatiin lisää varmuutta menoon. Ulla suosittelikin, että kun itseksemme treenaamme, minä olisin palkkaamassa (kun ei kuitenkaan ole ongelmaa siinä, etteikö Primo antaisi vieraan pidellä ja hetsata itseään lähdössä). Se istumaan jättäminen kun ei meille vielä tässä vaiheessa sovi.

Edelleen sain ohjeeksi jatkaa screw up cookie -linjalla ja missään nimessä ei saa kieltää/kutsua takaisin jos Primo varastaa lähdössä. Tätä ohjetta olen kyllä noudattanutkin. Lisäksi Ullan mielestä Huugon kanssa tehty "ping pong" voisi sopia myös meille. Kaiken kaikkiaan Ulla oli sitä mieltä, että Primon tekniikka oli ok (alussa vähän etupainoinen mutta korjasi hyvin) ja se hyppäsi suoremmin kuin syksyllä. Olen jälleen erittäin tyytyväinen Ullalta saamiini neuvoihin, nyt ei muuta kuin jatkamaan harjoituksia omatoimisesti.

Reilut kuusi hallilla vietettyä tuntia väsyttivät pikku-koohon tehokkaasti.