Otsikon mukaisesti eilen agilitytreeneissä harjoiteltiin tiukkoja käännöksiä. Ensimmäisellä radanpätkällä oli hyppyjä, putkia ja A. Aalle tultiin aika tiukan käännöksen jälkeen siten, että vauhtia oli haettu putkesta ja parilta hypyltä... Meillä on ollut varsin hyvät A:n kontaktit, mutta nyt kasvoi vauhti niin kovaksi että ei vaan koiran takaosa pysynyt kontaktipinnalla, läpi tuli. Primo yritti pysähtyä kyllä, mutta vauhti taisi yllättää pojan itsensäkin. Muutoin meni ihan hyvin, mitä nyt poitsulla oli taas tuota energiaa sen verran että lähti aluksi suorittamaan esteitä oman päänsä mukaan, ja sitten itse myöhästelin ohjauksessa niin että yksi hyppy mentiin ekoilla toistoilla vallan ohi. Onneksi sekin saatiin korjattua muutaman kerran jälkeen.

Toisella radalla tehtiin putken jälkeen tiukka käännös hyppysuoralle, joka käsitti myös okserin. Radanpätkä päättyi hyppysuoran jälkeen olevaan loivaan putkeen. Nyt näki selvästi mitä perussarjan harjoittelu on Primolle tehnyt - irtosi ja haki ihan mielettömän upeasti hyppysuoralle ja sen jälkeen olevaan putkeenkin vielä, todella hienosti meni heti alusta asti joten ei otettu kuin kaksi toistoa. Ja vauhtiakin piisasi! Mahtavaa! Eipä tainnut sekään olla haitaksi, kun tuossa muutama viikko sitten harjoiteltiin omatoimisesti tuota irtoamista vähän putki-hyppy-hyppy -sarjalla (silloinkin meni loistavasti).

Viereinen kenttä oli osan aikaa tyhjillään, joten kävin sitten siellä ottamassa kolme-neljä toistoa pelkkää pussia. En muista ollaanko tuota nimenomaista pussia ennen tehtykään (usein tulee treenattua hallissa olevalla kisa-pussilla, joka on tummansininen/musta ja kuulemani mukaan useille koirille se vaikeampi). Ihan vauhdikkaasti poitsu sinne sujahti ja hauskaa taisi olla, kun piti innostua komentamaankin. smiley

Kaiken kaikkiaan supertreenit! Olen niin tyytyväinen Primon suoritukseen ja yleisesti innokkuuteen. Olen ihan tyytyväinen myös itseeni siinä suhteessa, että kun ensimmäisellä radanpätkällä tuli niitä muutamia hyppyjen ohituksia, niin hoksasin itsekin omia virheitäni ja pystyin niitä myös korjaamaan. Kyllä tuo koiruli vaan aika hyvin lukee rintamasuuntaani, joten vaikea on ohjata jos on koko ajan myöhässä... wink

Ensi viikolla olisi naapuriseuralla epäviralliset agilitykisat. Katsotaan nyt tuleeko lähdettyä, sitä ennen on kuitenkin vielä yhdet treenit. Toisaalta voisi olla ihan hyvä testata välillä miten tuo agiliitely sujuu vähän vieraammalla kentällä ja esteillä.