Huhtikuun lopulla kävimme ensimmäistä kertaa Primon kanssa Paraisilla lenkkeilemässä. Matkan varrella näkyi useita peuroja ja rusakoita. Primo sai kulkea osan matkasta vapaana, ja se olikin erittäin kiinnostunut hajuista ja juoksenteli välillä ristiin rastiin nenä maassa. Olen nyt pitänyt hieman varovaisemmin Primoa vapaana, sillä huhtikuussa se lähti erään lenkin loppupuolella rusakon perään juuri, kun olin aikeissa kytkeä hihnan. Primo juoksi pellolle rusakon perään, pysähtyi ojan kohdalla, tuijotti ojan ylittänyttä ja paikoilleen jähmettynyttä rusakkoa hetken ja päätti sitten rämpiä isohkon ojan yli toiselle pellolle jatkamaan jahtaamista. Yhtäkkiä jostain ilmestyi toinenkin rusakko, ja jahtaaminen sai erikoisen käänteen kun hetken aikaa pelkäsin sen käyvän Primon kimppuun: pienempi rusakko juoksi etummaisena, Primo sen perässä ja hännänhuippuna aivan Primon kintereillä paineli isompi pitkäkoipi. Se teki siksakkia Primon ympärillä ja yritti kai saada koiran pois pienemmän rusakon jäljiltä. Lopulta metsäkaistaleen puolella harhautusjuoni onnistuikin ja sain Primon kiinni. Hetken aikaa se vielä kävi kierroksilla ja haisteli maata tohkeissaan, mutta parin minuutin kävelyn jälkeen se näytti jälleen rauhallisimmalta koiralta ikinä.

IMG_2287.jpg

Paraisilla 24.4.2016

IMG_2256.jpg

IMG_2259.jpg

IMG_2309.jpg

20160424_185030.jpg

 

Vappuna kävin toista kertaa ihailemassa Bullbenz M-pentuetta Raumalla. Tuolloin 6-viikkoiset pennut olivat kerta kaikkiaan hurmaavia - äännekkäitä, vilkkaita, sosiaalisia ja ennakkoluulottomia. Pennut kävivät tutustumassa ensimmäistä kertaa metsään. Kivaa, että muutama pennuista muutti lähistölle asumaan - urokset Onni ja Sako Kaarinaan ja Euraan, sekä narttu Ariel jäi Raumalle Annelle. Kuvia pennuista täällä.

IMG_2634.jpg

 

Keskiviikkona 11.5. ei ollut ohjattuja agilitytreenejä, joten päätin lähteä Primon kanssa tutustumaan huhtikuussa Kaarinan puolelle avattuun Turun koirauimahalliin. Altaan olisi voinut varata netistäkin, mutta halusin selvittää mitä eroa altailla oli ja siksi päädyin soittamaan uimahallille. Kerroin millainen uimari Primo on ja sen perusteella henkilökunta suositteli varaamaan altaan nro 3.

IMG_3278-001.jpg

Perillä jokaiselle koiralle oli varattu oma loosinsa, jossa koira ensin suihkuteltiin. Paikan päältä olisi saanut vuokrata crocseja sekä pyyhkeitä, mutta meillä oli mukana omat. Mukaan sai ottaa omat lelut ja pelastusliivit tai lainata uimahallilta. Nameja ei allasalueella saanut syöttää, pesuloosissa kyllä. Toisin kuin ihmisten uimahalleissa, koirien uima-altaat eivät olleet lattiaan upotettuja/valettuja. Allas nro 3 oli peräseinällä. Ramppia pitkin käveltiin ylös, suljettiin portti, ja seinän puoleisesta päädystä koira pääsi liuskalta veteen. Altaan toisessa päässä oli käytävällä jakkara, jolla voi seistä kutsumassa koiraa. Kutsumaan pystyi myös altaan siltä reunalta, jonka sivuitse käveltiin.

IMG_3306-001.jpgIMG_3312-001.jpg

Primo meni veteen aluksi vain tassuja kastelemaan. Kokeilin heittää lelua ja kutsua Primoa, mutta se ei lähtenyt uimaan. Nappasin koiran syliin ja kannoin sen käytävän päästä altaaseen. Primo ui aluksi varsin pystyssä asennossa, joten kokeilimme laittaa sille liivit. Liivien kanssa uima-asento korjaantui, mutta koira vaikutti sen verran vastentahtoiselta että lopuksi Primo sai kokeilla uimista vielä ilman niitä. Uimahallin lelu kiinnosti omia lempparileluja enemmän, mutta sekään ei saanut Primoa irrottamaan tassuja pohjasta joten koira piti joka kerta nostaa veteen. Olin onneksi varautunut siihen, että omatkin vaatteet kastuvat, ja mukaan nappaamani vaihtovaatteet tulivat todellakin tarpeeseen.

IMG_3336.jpg

Harmikseni piti todeta, ettei Primo tainnut juurikaan nauttia uimisesta eikä uskaltanut lähteä liuskalta uimaan yhtään sen rohkeammin kuin järven rannaltakaan. Järvessä uimiseen verrattuna hallissa sujui siinä mielessä jopa huonommin, että Primon uintiasento oli kovin pysty vaikkei esim. aaltoja ollut häiritsemässä. Ehkä asento johtui jännittämisestä - jos allas olisi pidempi ja Primo joutuisi uimaan pidemmän pätkän kerralla, tiedän kokemuksesta että se ehtii korjata asentoaan ja uiminen kokonaisuudessaan voisi muuttua rauhallisemmaksi.

IMG_3342.jpg

Lopuksi koiran sai vielä huuhdella ja kuivata omassa loosissaan. Tutustutin Primoa vähän fööniin mutta pääasiassa kuivasin koiran pyyhkein. Pihalla Primo yritti tietenkin välittömästi päästä maahan kierittelemään... Uimahalli oli kokemuksena ihan kiva, mutta tuollaisen veteen nostamista vaativan koiran kanssa vähän haasteellinen. Eikä Primo vaikuttanut väsyneen uimisesta ollenkaan, ennemminkin päin vastoin. :D

 

20160505_112904.jpg

Primo parvekekyttääjänä 5.5.2016