Päivitykset laahaavat hieman jäljessä, viime viikon menoista on vielä vallan kirjoittamatta. No, nyt on aikaa kirjoittaa, kun tänään iski päälle flunssa pienen kuumeen kera. Sen vuoksi jäivät tämän päivän agilitytreenitkin välistä.

Viime maanantain treenit menivät kuitenkin varsin onnistuneesti, vaikka ensimmäistä kertaa ATT:n ulkokentällä treenattiinkin. Aiheina oli ohjauskuvioista valssi ja yksittäisenä esteenä rengas. Tein Primon kanssa jonkin verran myös puomia sekä muutaman esteen sarjaa (putki, rengas ja hyppy). Kaikki sujui mielestäni ihan mukavasti. Kontakteissa on vielä paljon tahkomista tosin. Ei Primo kontakteja yli hyppää, mutta eipä se ole pysähtymistäkään hoksannut.

Tiistaina oli vuorossa näyttelykoulutus. Sen päätteeksi vein Primon YO-kylän koirapuistoon, jossa menimme pienten puolelle. Siellä oli noin vuoden ikäinen shelttinarttu sekä kolmekuinen kromfohrländeruros (joka oli syötävän suloinen). Primo tuli hyvin juttuun molempien kanssa, vaikka suurimmaksi osaksi viihtyikin itsekseen ja kierteli haistelemassa koko puiston läpi.

Keskiviikkona tokoiltiin Virusmäentien kentällä. Oma asenne oli kieltämättä vähän hukassa, kun vapaapäivät harrastuksista tämän kuun aikana ovat olleet jokseenkin vähissä. Teemana oli liikkestä seisomaan jääminen, joka ei oikein sujunut siitä syystä ettei olla sitäkään kuukausiin treenattu. Primo hiippaili perässäni ja pysähtyi vasta usean käskyn jälkeen. Tokokurssi osui kyllä huonoon ajankohtaan, en ole jaksanut treenata asioita kotona Primon kanssa oikeastaan ollenkaan, ja siksi emme myöskään edisty ollenkaan - yksinkertaista. Mahdotonta vaatia koiralta jotain, mitä sille ei ole opetettu...

Olin ilmoittautunut aikoja sitten viime torstaiselle Hill'sin järjestämälle luennolle, jossa aiheina olivat koiran terveys ja ruokinta yleisesti. Kun ohjelma viimein päivää ennen luentoa tuli sähköpostilla, peruin koko jutun. Se olisi kestänyt kolmisen tuntia, eikä energiani yksinkertaisesti riittänyt. En myöskään halua jättää Primoa kohtuuttoman pitkäksi aikaa yksin 8 tunnin työaikani lisäksi.

Lauantaiaamuna käväisin ATT:llä tutustumassa kisatöihin. Siinä sivussa tuli seurattua maksien kolmosluokan ekaa rataa. Harmittavasti medit olivat vuorossa päivän viimeisinä, joten koikkerit jäi näkemättä... Listoista katsoin, että kolme oli kisaan ilmoittautunut. Minä lähdin kuitenkin Primon, Peterin ja Anne T:n kanssa kohti Vääksyä ja Oorbellen-kenneliä ihastelemaan Keiran ja Peterin poikakatrasta! Seitsemän veljestä olivat juuri niin ihania kuin miltä kuvissa ovat näyttäneet. Pentujen lellimisen lisäksi käytimme Keiran, Keiran tyttären Julian sekä Peterin ja Primon yhdessä lenkillä, ja hienosti selvittiin ilman minkäänlaisia rähinöitä tms. Primo yritti välillä pyydellä Juliaa leikkiinkin, mutta serkkutyttö katseli Primoa hieman säälivästi kun poitsu kieriskeli maassa ja nautiskeli kevätauringosta... 

Peter pääsi morjenstamaan lapsiaan, ja näytti olevan aivan ihmeissään pikku vipeltäjistä. Todella upeasti Peter käyttäytyi vajaa 4-viikkoisten pentujen kanssa! Primo pääsi nuuhkimaan pentujen tuoksua vain meidän vaatteistamme.  Keira otti vierailumme todella rennosti ja antoi rauhassa touhuta pentujen kanssa. Juliakin kävi välillä kerjäämässä rapsutuksia. Aika kului nopeasti ja huomaamatta pentuja tuli ihailtua useampikin tunti. Olen todella kiitollinen että pääsin näkemään söpöliinit. Kuvia napsin liki 400 kappaletta, alan lisäillä niitä vähitellen kuvasivustolle varmaankin huomenissa...

Eilen sunnuntaina osallistuimme jälleen L-SSK ry:n järjestämään agilitypäivään. Tuulesta huolimatta oli melko kuuma ilma, ja Primostakin huomasi väsymyksen. Upeasti poitsu kuitenkin teki hommia! Teimme tähän mennessä pisimmän ratamme, eli 10 estettä ilman välissä palkkaamista. Aluksi oli muistaakseni 5 hyppyä, sitten putki, hyppy, takaisin putkeen ja 4 hyppyä takaisin lähtöä kohti. En ole varma tuliko radalla tehtyä muitakin ohjauskuvioita, mutta valssia ainakin. Olen todella tyytyväinen Primoon, joka menee hienosti jos vain osaan ohjata oikein.

Kouluttaja (Juha Kujala) halusi myös nähdä kontaktimme puomilla ja A:lla. Primo ei hyppää kontakteja, mutta ei se niille pysähdykään, koska en ole pystynyt sitä tarpeeksi hyvin sille opettamaan. Lähinnä johtuen liian vähäisestä treenaamisesta... Noh, kaikki aikanaan. Treenit sujui mielestäni kyllä tosi kivasti, vaikka auringonpaiste vähän verottikin. Yritin heilua kameran kanssa kentällä, mutta asetukset olivat välillä hieman hakusessa. Joitakin kuvia onnistuin kuitenkin ottamaan, nekin lisään aikanaan nettiin. Oorbellen-kennelin K-pentueen kuvia on kyllä niin paljon, että hetken aikaa voi kestää kaikkien viikonloppuna otettujen kuvien läpi käyminen...

Huomenna olisi Kupittaalla spanielikerhon match show, jonka järjestelyissä olen ollut mukana. Sairastumisesta johtuen mätsäri menee meiltä nyt sivu suun... Harmi. Toivottavasti on kuitenkin kaunis ilma ja mätsärissä paljon osallistujia. Palkinnot ainakin ovat tunnetusti runsaskätiset.