Taas on ollut vähän hiljaiseloa blogissa, kun mitään sen kummempaa ei oikein ole tapahtunut. Ollaan mökkeilty, lenkkeilty ja käyty koirapuistossa pojan kanssa. Käytiin tsekkaamassa Runosmäenkin koirapuisto kun sitä on jonkin verran kehuttu. Koiria siellä riittikin, taisi 15-20 parhaimmillaan olla molemmissa (pienten ja suurten koirien) aitauksissa yhteensä. Joku siellä sanoi, että puistossa kävisi toinenkin kooikerhondje, mutta ei sitten osunut meidän kanssamme yhtä aikaa.

Meidän kanssamme Runosmäen puistossa oli mm. 4 ja 5 kuukauden ikäiset cairnterrieri x perhoskoira (narttu) ja jackrusselinterrieri x cockerspanieli (uros) -risteytykset. Olivat muuten suloisia tapauksia! Nelikuinen narttu oli vielä vähän arka, mutta uros Bruno sai Primon kanssa kovat leikit aikaiseksi. Primo osaa kuitenkin hienosti käsitellä nuorempiaan, ja leikkiä oli mukava seurata.

Olen kesän aikana vähän yrittänyt opettaa Primolle liikeestä istumista, maahanmenoa ja seisomista. Emme ole vielä harjoitelleet sitä missään kurssilla, joten en oikein itsekään tiedä miten liike täydellisesti suoritettuna sujuu ja miten se kannattaa opettaa. Olen kotona sisällä sitten yrittänyt vaan jotenkin saada Primon jäämään liikkeestä haluamaani asentoon.

Olen lähistöltä bongannut pienen hiekkakentän, joka on vähän puiden suojassa ja usein tyhjillään. Pari jalkapallomaalia siellä nököttää, mikä on sinänsä hassua, kun maalien välimatka on niin lyhyt, ettei siellä kunnon peliä saisi aikaiseksi. No, olemme välillä lenkillä poikenneet kentälle vähän tokoilemaan, harjoitelleet mm. luoksetuloja ja seuraamista. Tänään kokeilin liikkeestä  maahanmenoa, istumista ja seisomista, ja Primoltahan sujui kaikki! Olin todella yllättynyt! Tietysti käsiohjausta tarvitaan maahanmenossa ja seisomaan jäämisessä, mutta ne olivat silti aika varmoja ja nopeita harjoittelun vähäiseen määrään nähden. Nyt odotankin innolla, että opin, miten liikkeet oikeasti suoritetaan ja miten niitä kannattaisi edelleen treenata.

LSSK ry:n tottelevaisuuskoulutukset alkavatkin sopivasti reilun viikon kuluttua. Kyllä sitä onkin jo odotettu!  Mukavaa saada taas ulkopuolista näkökulmaa ja vinkkejä kaikenlaiseen treenaamiseen. Kovasti olen etsinyt myös alueella mahdollisesti järjestettäviä mejä-kursseja, mutta niitä ei ole ennen ensi kevättä. Henkilöhaustakin ihmisiä rakastava Primo voisi pitää, mutta se on toistaiseksi jäänyt ajatuksen tasolle. Voisi olla hyvä kokeilla vaikka kaikkia mahdollisia lajeja, tietäisi millaisia ne ovat ja huomaisi mistä koira eniten pitää. No, kyllä tässä vielä ehtii...

Tänään sain samalla lenkillä kaivaa kahdesti Primon kurkusta suklaata pois. Ensimmäisen kerran suklaata oli metsäpolulla, ja kotia kohti tullessa nurmikolla. Luulisin, että ehdin saada kaiken suklaan Primon suusta pois. Ja onneksi ei yleensä ihan pieni määrä vielä tapa koiraa. En tiedä onko joku vahingossa tiputtanut vai vihaako joku koiria niin paljon, että vaivautuu ripottelemaan suklaata ympäriinsä. No, onneksi mitään vakavaa ei päässyt sattumaan.

 

edit:

Unohdin ensin mainita, että punnitsin Primon pitkästä aikaa tiistaina 10. elokuuta. Vaaka näytti 100 g enemmän kuin viimeksi, eli 11,4 kg. Uskoisin, että tässä punnitusten välissä Primo on kyllä painanut enemmänkin, kun heinäkuun helteiden aikaan oli ruuan ja liikunnan määrä hieman epätasapainossa toisiinsa nähden. Tuo 11,4 kg on kuitenkin käsittääkseni ihan hyvä paino Primolle.