IMG_5651.jpg

Kevät on vaihtunut kesähelteisiin. Kävimme toukokuussa pitkästä aikaa Turun koirauimahallilla uimassa. Primo tuntui tykkäävän uimisesta, vaikka se pitikin jälleen joka kerta nostaa altaaseen. Uiminen sujui kuitenkin hyvin. Toivottavasti yritykselle löytyy jatkaja, muuten se valitettavasti sulkee ovensa syksyllä.

Kevään mittaan agilitytreenit alkoivat sujua tasalaatuisemmin ja pujottelu ilman ohjureita viimein onnistua, joten virittelimme koutsimme kanssa ajatusta virallisissa agilitykilpailuissa starttaamisesta Primon kanssa. Lopulta ensimmäisiksi kilpailuiksi valikoituivat oman seuran toukokuiset iltakisat. Ilmoitin Primon sekä hyppy- että agilityradalle, tuomarina oli Asko Jokinen. Agilityradalta tuli HYL ja hyppyradalta 5 virhepisteellä 2. sija. Agilityradan kepeillä tahkomista ei jaksa kukaan tuskastumatta katsoa, heh heh, mutta tässä linkki hyppyradan videoon: https://youtu.be/rkZjbFTQUDs

Kisojen jälkeen kävimme kaksissa treeneissä OMD-Areenalla, ensin Tuulian ja sitten Timo Liuhdon opissa. Molemmat treenikerrat olivat hikisiä mutta aivan mahtavia! Minua jännitti etukäteen, miten Primo pujottelee vieraammilla OMD-Areenan kepeillä ilman ohjureita, mutta sehän sujui hyvin! Tässä yksi video Timon treeneistä 31.5. Videolla kylläkin pujottelu on vähän hidasta ja keinustakin Primo meinasi tulla ohi, mutta muita meille hankalia kohtia saimme ihan kivasti sujumaan: https://youtu.be/RWaPAaCNGWQ

Kesäkuun alkupuolella kävimme Rauman iltakisoissa kokeilemassa jälleen kahden radan verran (tuomarina jälleen Asko Jokinen). Sieltä ei kauheasti jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Vaikuttaisi siltä, että kisoissa pujottelun aloitus ei koskaan suju ensimmäisellä yrittämällä. Lisäksi ekalla radalla radan reunalta hyökkäsi koira aitaa vasten juuri kun Primo oli kohdalla suorittamassa esteitä, ja ilmeisesti siitä syystä Primon tekeminen meni hetkeksi ihan kävelyksi ja se kävi mm. moikkaamassa ratatyöntekijää, mitä en muista tapahtuneen koskaan aikaisemmin n. 7 vuoden agilityharrastamisen aikana... No, loppua kohden vauhti vähän parani. Ja hyppyradalla Primo päättikin sitten aloittaa yllättäen todella vauhdikkaasti ja ryntäsi suoraan parin hypyn jälkeen lähimpään putkeen. Ehkä onneksi näin, sillä samalla hetkellä kun Primo juoksi putkeen, kova tuulenpuuska tarttui esteeseen, joka meidän olisi pitänyt suorittaa, ja kaatoi koko höskän pitkin kenttää. Kivituhka vaan pöllysi! Rauman kisojen tulokset olivat siis 10vp/2. sija sekä HYL.

Tälle kesälle tuli kokeiltua vielä kolmannetkin kilpailut viime viikonloppuna, kun kisasimme jälleen Raumalla kaksi rataa. Agilityradalla tuomarina oli Jari Suomalainen (tulos 20vp ja hieman yliaikaa, 4./10) ja hyppyradalla Marja Lahikainen (tulos HYL). Agilityradalla teimme jälleen keppien aloitusvirheen, josta tuli ensimmäiset 5 vp. Seuraava vitonen tuli A:n alastulolta, ja loput 10 kahdella kiellolla viimeisellä esteellä - en ole ihan varma mitä siinä tapahtui, mutta ilmeisesti en juossut riittävän kovaa ja Primo kääntyi katsomaan minua, ja ajautui sitten pois hypyltä. Ja korjasin huonosti, jolloin se pyörähti uudelleen esteen ohi. Siinä se yliaikakin sitten tuli... Hyppyradalla Primo ehti hilpaista selkäni takaa putkeen, kun olisi pitänyt mennä hyppyeste, ja siitä siis HYL.

IMG_5898.jpg

12.6.2018 Primo hiekkakuopilla

Nyt taidamme odotella että helteet helpottavat, ja ehkä treenikauden jälleen alettua pitäisi panostaa tuohon pujottelun vahvistamiseen. Ja kontakteihin... Ja saada kirittyä kadonnutta vauhtia takaisin. Kun palasimme kastroinnin jälkeen treeneihin, Primo hyppäsi hyvin sekä työskenteli innokkaasti ja sai lisää vauhtia. Kevään kuluessa Primon into on jokseenkin tasaantunut. Seurailen tarkkaan Primon vointia - se täyttää elokuun lopussa 9 vuotta, ja agilitya tehdään vain niin kauan kuin se tuntuu Primolle sopivan.