Viime merkintä käsitteli lähinnä agilityä, ja samalla teemalla voitaisiin jatkaa. Emmepä me enää paljoa muuta erityistä enää teekään, tosin onko se agilitykään nyt niin erikoista... ;) Maaliskuussa osallistuimme ATT:n epiksiin (yliaikanolla, kävimme vähän neuvottelua kontakteilla...) ja heti huhtikuun alussa naapuriseura TSAU:n epiksiin (nollavoitto, vaikka ei sekään rata ihan kaunista katseltavaa ollut). Kontakteja on nyt yritetty vähän tahkoa treeneissäkin kuntoon, välillä Primo väläyttelee parhaita suorituksia ikinä, välillä se roiskii surutta yli. Laidasta laitaan -suoritukset näkyy hyvin tiivistettynä meidän episvideoillamme: ATT:llä Primo hiippaili alas ja näytti kuin sille ei olisi koskaan mitään oikeaa pysähtymiskohtaa opetettukaan, kun taas TSAUlla sillä ei ollut aikomustakaan pysähtyä kontaktien alastulolle - onneksi sentään osui... Paljon on vielä tekemistä.

TSAU:n epiksissä ehdottomasti paras onnistunut asia oli Primon vauhti. Se haukkui jo ennen radalle menoa aika paljon ja samoin vielä lähdössäkin, eikä olisi malttanut istua aloilleen. En taaskaan muistanut, että hiekka-alustalla Primo on paljon nopeampi ja yleensä myös villimpi, ja olin auttamattomasti myöhässä miltei joka kohdassa. Ajauduin myös ohjaamaan aivan liian lähelle joitain hyppyjä, kun jotenkin itse retkahti taas siihen kilpajuoksumodeen ja eihän siitä mitään tullut. Ja kun juoksin esteille kilpaa Primon kanssa, ohjaukseni työnsi sitä piiiitkiin kaarroksiin. ATT:n kaksissa viime epiksissä olen onneksi pystynyt pysymään rauhallisena, ja sitä rauhallisuutta olisi nyt tarvittu TSAUllakin.

ATT:n epikset, video

Tsaun epikset, video

Primon startin jälkeen TSAU:lla oli yksi kenttä tyhjillään, joten kävimme Suvin avustuksella treenailemassa vähän vierasta keinua vähän vieraammalla alustalla. Primo teki tosi mahtavia toistoja yksi toisensa jälkeen, iloisesti paukutteli keinua. Mahtavaa, siitä jäi ehkä jopa parempi mieli kuin varsinaisesta kisatuloksesta!

IMG_0806-normal.jpg

Pakollinen palkintokuva: ATT:n maaliskuun epikset

Viime sunnuntaina oli Suomen kooikerhondje ry:n järjestämä agilitykoulutus Lempäälässä. Kouluttajana oli Jari Laitinen. Radalla oli kivoja kohtia, meille hankalaa oli taas vaihteeksi se A/putki -erottelu... Primo valitsee nykyään todella helposti kontaktiesteet. Jari myös halusi, että jokainen kokeilee takaakiertoa vähän perinteisestä poikkeavalla tavalla, pelkästään yhdellä kädellä ohjaamalla rintamasuuntaa sen kummemmin muuttamatta tai ottamatta vastakkaista kättä avuksi. En olisi ikinä uskonut Primon niinkin helposti lukevan tuollaista ohjausta, vaikka ei se nyt ihan putkeen mennyt. Kun takaakierrot onnistuivat, tuli minulle ongelmia ehtiä seuraavaan ohjaukseen.

Koulutus oli kiva ja oli mukava nähdä muitakin koikkeri-ihmisiä - ja nyyttärieväät olivat tietysti enemmän kuin runsaat. Kiitosta vaan kaikille mukanaolleille! :)

IMG_0750-normal.jpg

Metsässä hajujen jäljillä 6.4.2014

Maaliskuun puolivälissä Primo pääsi osteopaatti Leena Piiran käsittelyyn. Viime kerrasta oli jo aikaa, ja etenkin Primon historialla on mielestäni ihan hyvä käydä välillä tsekkaamassa missä mennään. Saatiin Piiralta ihan hyviä uutisia: ranka oli suorassa, pahoja jumeja ei löytynyt. Edestä toinen puoli kaipasi vähän käsittelyä, hyvä siis että mentiin. Ei kuitenkaan mitään hälyttävää, jatketaan vaan samaan malliin ja kyselin vähän tarkentavia jumppaohjeita kotitreenailua varten.

Olin juuri ennättänyt kehua kaverilleni, kuinka coolisti Primo on suhtautunut kevääntuloon, kun yhtäkkiä suorastaan yhdessä yössä alkoi se mahdoton tyttöinnostus. Lenkeillä Primo on todella kiinnostunut kaikista mahdollisista hajuista. Yhteislenkillä Mindin ja Maggien kanssa Primo ei olisi malttanut jättää Mindiä ollenkaan rauhaan, ja jopa TSAU:n epiksissä Primo olisi halunnut kosiskella erityisesti kaikkia ihania shelttineitoja - tavallisesti poitsu ei kyllä agilityhallilla muita koiria pahemmin noteeraa. On kyllä melkoinen muutos tavanomaiseen...

IMG_0830-normal.jpg

Primo 8.4.2014

Seuraava kirjoitus tuleekin varmaan käsittelemään vähän eri aihetta kuin agilityä, sillä olemme menossa Primon kanssa MH-luonnekuvaukseen ensi sunnuntaina. Olen jo parin vuoden ajan miettinyt kuvaukseen menemistä, ja nyt se sattui sopivaan saumaan. En ole ollenkaan varma siitä, miten Primo tulee eri osioissa toimimaan, mutta olen päättänyt olla murehtimatta sitä liikaa etukäteen ja odotan kuvausta suurella mielenkiinnolla - ja jännityksellä. :)

Maalis-huhtikuun yhteislenkeistä, koikkeri-agilitystä ja koti-Primosta löytyy uusia kuvia galleriasta.