Vuodenvaihde tuli ja meni, elämä on jatkunut kutakuinkin entiseen malliin. Agilitytreenit ATT:llä ovat jatkuneet, mutta Kelpokoiran kurssin jätin tälle keväälle ostamatta. ATT:n viikkotreeneissä sujuu mielestäni hyvin. Toki välillä takkuaa, mutta Primo on kaiken kaikkiaan saanut mielestäni lisää este- ja itsevarmuutta sekä vauhtia. Primo on toisinaan treeneissä napsinut ylimääräisiä esteitä oma-alotteisesti, mikä on aikaisemmin ollut erittäin harvinaista - yleensä Primo menee kiltisti sinne minne ohjataan, eikä tee omia ratakuvioitaan. Minua eivät ylimääräiset esteet haittaa, pääasia että treeneissä on kivaa! :)

Lumitilanne on ollut varsin ailahtelevainen täällä länsi-Suomessa, mutta kahdelle hiihtolenkille ehdimme tammikuussa Primon kanssa. Molemmat suuntautuivat pellolle ja metsään - jäälle emme ehtineet. Hyvin Primo jaksoi jälleen mukana. Muutaman kerran talven aikana Primo on myös päässyt metsään koikkerityttöjen seurassa eli Annen Bullbenzien kera.

IMG_1004.jpg

Lauman nuorin, Bullbenz Kooi Lemon Nora "Lemon" alistuu Primolle - lenkillä 14.2.2016

Agilityn joulutauolla kävimme peräti kerran hallilla omatoimitreenailemassa. Keskityimme lähinnä keppehein osana rataa. Pujottelu onkin alkanut sujua vähitellen paremmin. Mukana hallilla oli agilityä kokeilemassa Primon cairn-kaveri Asta.

29122015-1.jpg

Kohta on jo helmikuu, mutta laitetaan nyt muistoksi pari kuvaa jouluaatoltakin...

075.jpg

061.jpg

Helmikuun alussa kävimme ATT:llä pitkästä aikaa epävirallisissa agilitykilpailuissa. Osallistuimme möllien hyppyradalle, ja Primo tuli 0-tuloksella toiseksi. Aika oli melko hyvä, vähän meni loppupätkällä ohjaajalla kuviot sekaisin ja Primo selvästi reagoi ohjaajan epävarmuuteen hidastamalla vauhtia. Lisäksi melkein ohjasin väärään päähän putkea, ja viime hetken pelastusyritykset työnsivät Primon melkein kokonaan putken pään ohi - myös sen oikean. Tuloksena siis periaatteessa virheetön muttei maailman kaunein suoritus. :)

IMG_0243.jpg

Näin niukassa turkissa Primo oli 30.12.2015.

 

Viikko sitten Primo leikki tapansa mukaan pallon kanssa pihalla. Sisällä huomasin jätkän aristavan oikeaa etutassuaan, ja Primo myös vingahti tassua pidellessä. Päätin seurata tilanteen kehittymistä yön yli, mutta Primo ontui selvästi ja halusin varmistaa tilanteen eläinlääkärillä. Sain ajan tiistaiaamuksi Turun Pet-Vettiin. Primoa jännitti jalan tutkiminen silminnähden, ja mahdollisesti sattuikin, mutta se antoi kiltisti tunnustella jalkaansa, painoi vain päänsä syliini piiloon. Näky oli varsin herttainen. Tutkiessa eläinlääkäri löysi yhdestä varvasvälistä mustelmantapaisen jäljen, ja tassu oli turvoksissa. Päätimme varmuuden vuoksi ottaa etujalasta röntgenkuvan. Koska Primo oli niin kiltisti, saimme otettua kuvan rauhoittamatta.

Röntgenkuvassa ei näkynyt mitään. Diagnoosi oli oireiden ja tutkimisen perusteella varpaan venähdys. Primo sai viikon kipulääkekuurin ja kahden viikon "sairasloman". Ensimmäisen viikon aikana teemme vain "korttelinkiertolenkkejä" eli Primoa käytetään lähinnä vain tarpeillaan. Ensi viikolla lenkkejä saa alkaa vähitellen pidentää, mutta edelleen tehdään vain hihnalenkkejä ja riehumista tulisi välttää. Se onkin helpommin sanottu kuin tehty! Primo on jo silpunnut atomeiksi kaksi pehmoleluaan ja alkanut hihnassa vetää rallia heti, kun ontuminen helpotti, eli torstaina. Ontuminen on vähentynyt ja helpottanut huomattavasti torstasta alkaen.

IMG_0890.jpg

13.2.2016

 

Seuraava aika osteopaatille on vasta toukokuussa, ja yritän nyt kovasti löytää Primolle aikaisempaa vastaanottoaikaa. Eläinlääkärin mukaan tassun varominen ja ontuminen tuntui jo vähän rintarangassa. Ennen tassun loukkaamista Primo ehti treeneissäkin kompuroida yhden hypyn alastulon, joten haluaisin tarkistuttaa ettei poitsulla ole mitään pahoja jumeja. Toivotaan että ontuminenkaan ei nyt enää palaisi ja Primo saisi taas pysyä terveenä.

Picasan kuvagalleriassa on jälleen uusia kuvia. Picasan uutisen mukaan sivusto ollaan kuitenkin lakkauttamassa ja kuvien tallennuspalvelu siirtämässä pelkästään Google+ -sivustolle. Toistaiseksi en ole löytänyt suoraa jakamislinkkiä Google+:n julkisiin albumeihin, mutta asia mahdollisesti selvinnee kevään aikana. Toivottavasti kyseinen jakomahdollisuus on tulossa, muutoin joudun jatkossa linkkaamaan jokaisen albumin blogiin erikseen.