Kesäkuu tuli ja meni. Alkukuun puolella kävimme cairn-tyttöjen kanssa pariin otteeseen hiekkakuopilla lenkillä. Heti ensimmäisellä kerralla näimme kyyn. Primo pysähtyi äkkiä ja haukahti kerran matalasti tuijotellen samalla pusikon juurelle. Onneksi jätkä ei alkanut tehdä lähempää tuttavuutta käärmeen kanssa, ja otimme äkkiä jalat alle.

IMG_2891.jpg

IMG_5273.jpg

IMG_5361.jpg

IMG_5413.jpg

Näistä leikeistä ei vauhtia puutu. :)

IMG_5429.jpg

ATT:n ohjatut agilitytreenit jäivät tauolle alkukuun puolella. En päässyt osallistumaan kaikkiin touko-kesäkuun treeneihin, ja kävimme sitten treenaamassa 16.6. Raumalla RKS:n epiksissä. Osallistuin Primon kanssa sekä möllien että 1. luokan hyppyradalle. Möllirata meni todella hyvin ja vauhdikkaasti. Harmi, ettei tullut pyydettyä ketään kuvaamaan! Sijoituimme nollalla toisiksi. Rata tuntui kuitenkin voitolta, nimittäin hävisimme vain nopealle maxi-bortsulle ajassa - Raumalla kun sijoittuu myös ns. väärässä kokoluokassa. No, selityksen makua, mutta rata tuntui kyllä hyvältä. :) Aikamme oli 17,78 kun voittaja kiisi maaliin ajassa 16,75.

1. luokan radalla oli kepit, jotka olivat sujuneet kevätkauden treeneissä vaihtelevalla menestyksellä. No, eiväthän ne sieltä sitten ihan heti löytyneet - olisi pitänyt jarruttaa kunnolla ennen. Primo myös lopetti pujottelun kesken kerran tai kaksi. Kuuluttaja sanoi meille tulleen 10 virhepistettä mutta itse muistelisin niitä tulleen kepeiltä 15. Muu rata sujui hyvin, vaikkakin selvästi möllirataa hitaammin. Ilmeisesti toiset tekivät kuitenkin vielä enemmän virheitä, sillä voitimme virhepisteistä huolimatta.

20150616_200001.jpg

Erittäin ylpeä Primo palkintojensa kanssa. :D

 

Kesäkuun lopulla Primo pääsi eläinlääkäriin hammaskiven poistoa varten. Kaikki sujui jouhevasti ja yhtään hammasta ei onneksi tarvinnut poistaa. Vein Primon eläinlääkäriin aamulla kahdeksan jälkeen ja hain pois kotimatkalla töistä. Primo oli jo kertaalleen herännyt nukutuksesta, mutta vaipunut uudelleen uneen noutoa odotellessaan. Pieni pää nousi kyllä saman tien kun odotustilan portti aukaistiin. :)

Primo yritti reippaana tepastella itse autolle, mutta totesin kantamisen olevan siinä vaiheessa järkevämpää. Autossa jätkä ei juurikaan jaksanut päätään nostaa. Kotona Primo nukkui vielä pari tuntia, kunnes kuudelta yhtäkkiä seisoi keskellä keittiötä sen näköisenä että missäs se illallinen viipyy. Uskaltauduin antamaan vähän ruokaa, ja sen jälkeen Primo simahti jälleen. Yhdeksän maissa käytiin sitten jo iltapissalla. Primo lähti aluksi kävelemään varsin reippaan ja terhakkaan oloisena, mutta kuten osasin odottaakin, muutaman koivennoston jälkeen väsymys iski ja kannoin poitsun kadun päästä takaisin sisälle. :) Reppana oli kyllä kovin krapulainen koko illan, mutta heräsi sitäkin pirteämpänä seuraavana aamuna - tuntia ennen kellonsoittoa, tietenkin. :)

20150630_162719.jpg

Primo autossa matkalla kotiin hammaskiven puhdistuksesta.

Olin ihan tyytyväinen Pet-Vetissä saamaani palveluun. Hinta ei ylittänyt etukäteen saamaani arviota. Hintaan sisältyi röntgenkuva ja kotiinviemisiksi sain vielä hammaskartan. Se auttaa seuraamaan hampaiden kuntoa ja on avuksi myös hampaiden harjaamisessa: karttaan on merkitty ne hampaat, joiden harjaamiseen tulisi erityisesti kiinnittää huomiota. Eläinlääkäri oli myös listannut erilaisia plakin ja hammaskiven muodostumista mahdollisesti ehkäiseviä tuotteita: 1-TDC periodontal & joint health -kapselit, Hexarinse-suuhuuhde ja Vet Aquadent -liuos. En ole vielä perehtynyt näihin tuotteisiin sen enempää, mutta aika näyttää otetaanko jokin niistä käyttöön. Primo on nyt parin vuoden ajan saanut PlaqueOffia ruoan seassa, mutta en ole sen toimivuudesta täysin vakuuttunut.

Kävimme viime viikolla kahteen otteeseen hallilla omatoimitreenailemassa. Molemmilla kerroilla teimme halliin valmiiksi rakennettua AgiRodun Open Class-rataa. Rata oli tosi kiva, ja oikeastaan hankalin kohta oli alku: miten saada koira kääntymään parhaimmalla tavalla pitkän alkusuoran ja vieläpä sen päätteeksi olevan pituuden jälkeen putkeen. Eri vaihtoehtoja kokeilemalla sekin alkoi mielestäni sujua mukavasti. Treeni oli siinä mielessä historiallinen, että ensimmäistä kertaa Primo meni kepit osana rataa ilman ohjureita - ja vieläpä oikein! :)

Laitan vielä tähän loppuun videopätkän meidän viimeisistä Kelpokoiran treeneistämme. Kuten kuvasta näkyy, olin taas jotenkin niin jännittynyt että unohdin radan heti alkuunsa pariinkin otteeseen... En tiedä mitä oikein kuvittelin tuossa muurilla tekeväni. :D Sitten kun rata alkoi pysyä muistissa ja pääsimme putkijarrutus-kohtaan, menin ensimmäisellä kerralla ohjaamaan Primon väärään päähän putkea. No, Primolle jäi sitten se putkiralli vähän päälle ja sinne samaan väärään päähän se sujahti yhä uudelleen, ja uudelleen... :D Vähän alkoi vauhtikin jo hiipua toistojen myötä, videolle ei tullut ihan koko treeniä. Rata oli kuitenkin todella kiva, ja täytyy varmaan vielä joskus käydä rakentamassa se omatoimitreeniä varten hallille. Video: https://youtu.be/EyryxTsGPbM

Olen myös päivittänyt kuvagallerian jokseenkin ajan tasalle. :)