On ollut sen verran koulukiireitä, että viime torstain pentukurssista kirjoittelukin pääsi nyt viivästymään. Harjoittelimme kurssilla viimeksi jälleen koiran kärsivällisyyden kasvattamista. Näytimme mm. miten kotiläksy, eli maltillinen ovista kulkeminen sujui. Lisäksi jokainen sai kokeilla, saisiko koiransa odottamaan lupaa mennä ruokakupilleen. Olemme harjoitelleet sitä jo kotona Primon kanssa muutaman viikon ajan, ja Primon kärivällisyys onkin siinä asiassa kasvanut. Pystyn viemään ruokakupin jo hieman kauemmas Primosta, siirtymään sitten itsekin kauemmas ja Primo malttaa myös pitää pidempää katsekontaktia yllä odottaessaan luvan saantia.

Harjoittelimme myös ihan vain katsekontaktia ja sen pidentämistä. Uutena asiana oli sivulle tulemisen opettaminen. Opettelen vasta kaikkia hienoja koiramaailman termejä, mutta käsittääkseni kyse oli siis perusasennon opettamisen esiasteesta. Primo osaa jo "sivulle"-käskyn, jolloin se kiertää minut takakautta ja tulee istumaan vasemmalle puolelleni. Primo jää kylläkin melko usein joko liian kauas taakse tai liian kauas sivulle istumaan, tai sitten se ei aina muista ollenkaan istua. Tämän käskyn parantamista harjoittelemme siis kotioloissa edelleen, mutta pentukurssilla opetettu sivulletulo oli erilainen toiminto. Siinä tavoitteena oli se, että koira istuu vasemmalla puolella ilman mitään kiertämisiä.

Primo kuumeni tuon perusasennon harjoittelemisen aikana melko lailla. Se meni aivan sekaisin kouluttajan neuvomasta palkkaamissysteemistä, enkä ole aivan varma ymmärsikö pikkupoika, miksi se sai nameja silloin kuin sai. Olen yrittänyt harjoitella kyseistä toimintoa myös kotona viikonlopun aikana, mutta Primo vaikutti taas hämmentyneeltä ja kuumeni namien jahtaamisesta. Vaikka olen alusta asti käyttänyt naksutinta ja Primo on ehdollistunut naksautukselle, ei sekään oikein tuntunut auttavan tämän käskyn opettelussa. Pitää yrittää vielä, tai sitten kysyä kouluttajalta jotain muuta keinoa käskyn opettamiseen ja onnistumisesta palkkaamiseen.

Muuten viimekertainen koulutuskerta meni kyllä hyvin. Positiivisella vahvistamisella Primo pysyi oikein kauniisti aloillaan lähes koko koulutuksen ajan eikä riekkunut muiden koirien perään. Suurimman osan ajasta poika istui remmi löysällä edessäni tai vierelläni ja napitti minua. Olin pentuun oikein tyytyväinen.

Viikonloppu menikin ulkoillessa oikein olan takaa. Lauantaiaamupäivänä lähdimme vanhempieni kanssa mökille; se olikin Primolle ensimmäinen kerta! Poika oli aivan haltioissaan kun sai kanniskella käpyjä paikasta A paikkaan B, mutustella risuja ja kaisloja sekä haistella kaikkea. Kaikkialla oli valtavat hanget, joten metsän uumeniin emme lähteneet kävelylle, mutta Primo kirmaili järven jäällä ja pihapiirissä sydämensä kyllyydestä. Primo sai olla koko lauantaipäivän vapaana touhuamassa, eikä sillä ollut aikomustakaan lähteä pihapiiristä minnekään. Kävimme myös metsätiellä viitisen kilometrin lenkillä.

Sunnuntaina lähdimme mökiltä Primon kanssa Raumalle katsomaan epävirallisia agilitykisoja kasvattaja-Annen houkuttelema. Aluksi Primo oli kovin levoton, mutta käveltyämme hetken alueella poju malttoi istua katsomossa ihan nätisti. Kovasti kyllä muut koirat kiehtoivat... ihan selvästi on huomattavissa, että Primolla on kevättä rinnassa ja erityisesti tytöt mielessä. Anne totesi saman kuin itsekin huomasin viime viikolla: Primolla on päässyt vartalo hieman tukevoitumaan, täytyy siis alkaa paremmin ottaa herkkujen määrä huomioon ruokinnassa (ja liikunnan määrässä).

Raumalta lähdimme vielä käymään vanhempieni luona, ja siellä Primoa odotti yllätys. Vanhojen romujen seasta mökiltä oli  löytynyt pallo, jonka isä pelasti Primolle. Aluksi poika antoi pallolle kunnon haukut, mutta sitten alkoi mieletön pallopeli pihapiirissä. Se oli hieman yllättävää, sillä pienistä lelupalloista Primo ei ole oikein välittänyt. Kyllä jätkää väsytti illalla kun oli leikkinyt niin hurjasti!

Alla kuvia viikonlopun reissuiltamme.

Primo ottaa kunnon kierrokset pihalla ennen mökille lähtöä 13.3.2010.

 

Mökki ja suuret hanget.

 

Saunamökki ja ranta.

Lumeen hautautunut laituri.

 

Primo ihailee maisemia rannalla 13.3.2010.

 

Primo jäällä - vähän on tuulista.

 

Primo kirmaa jäältä laiturille.

 

Pikkupoika vahtipaikallaan mökissä kirstun päällä.

 

Pienellä vahtikoiralla on mukavat näkymät.

 

Epäviralliset agilitykisat Raumalla 14.3.2010.

 

Primo tarkkaavaisena katsomossa.

 

Kotona odotti iki-ihana pallo!

 

Pallonmentävä suu.

 

Primo palloilee 14.3.2010.