Viime sunnuntaina lähdettiin aamulla kahdeksan jälkeen Suvin, Mindin ja Maggien kanssa Janakkalaan Agirotu-tapahtumaan. Vähän hirvitti miten koirat pärjäävät, kun tiedettiin että päivästä tulee pitkä ja oli luvattu liki kolmenkymmenen asteen hellettä. Anne T ja Anne H olivat kuitenkin löytäneet mukavan varjoisan leiripaikan, ja koirat saatiin peräti viileähköön telttaan suojaan auringonpaisteelta. Telttaan sopi myös tuuli mukavasti.

Suvilla oli aamulla startteja, mutta itse lähinnä kulutin aikaa, seurailin radan tapahtumia ja lenkitin pariin otteeseen Primoa alueen lähistöllä. Sääli että havahduimme suunnittelemaan pukuja turhan myöhään, sillä pukukulkue näytti varsin hienolta! Siellä oli hauskoja oivalluksia. Ja kooikerit olivat upeasti edustettuina runsaalla oranssilla värillä!

319-normal.jpg

Kaiken kaikkiaan tulospuoli jäi minulta melko lailla hämärän peittoon, mutta ainakin kilpailevien medi-joukkueiden kisan voitti kooho-joukkue, nimittäin Peter, Veiko, Fico ja Keira. Harmi etten ehtinyt tätä joukkuerataa nähdä. Kolmannelle sijalle kipusivat myös koikkerit, onnitteluja kaikille!

413-normal.jpg

Meidän Suku on koohoin! -alojoukkueemme vuoro startata oli vasta viiden-kuuden välillä illalla. Medi-joukkueessamme oli Primon lisäksi serkku-Oorbellenit Maggie, Mila ja Matti. Kaikilla meni tosi kivasti rata, jokaiselle tuli jotain virheitä mutta innolla mentiin ja hyvää vauhtia. Hauskanpidon vuoksi sinne lähdettiinkin! Olin tosi tyytyväinen Primon intoon - se tosin meinasi lähteä kokonaan lapasesta heti alussa. En tiedä mitä se jäi muhimaan heti ensimmäiseen putkeen, ja ehdin sitten edetä liian kauas jolloin Primo tuli seuraavan hypyn ohi ja meinasi lähteä rallattelemaan omille teilleen.

Video radasta on nähtävillä tässä: https://www.youtube.com/watch?v=9jdnZgZV8M8&feature=youtu.be

060702%20%28640x428%29-normal.jpg

DSC_8952-normal.jpg

Primon kuvat nappasi Suvi Tyynismaa ja Ville Ruth, kiitos kuvista!

537-normal.jpg

Dave vauhdissa.

Muutama viikko sitten agilitytreeneissä Primo laskeutui muurilta alas jotenkin huonosti ja käväisi lapa edellä maassa. Jatkoi siitä rataa kuin ei mitään, mutta myöhemmin pihalla saadessaan hepulin kompastui ja käväisi mielestäni sama lapa edellä nurmikolla - ja jälleen jatkoi kuin ei mitään. Sen jälkeen olen vähän ollut havaitsevinani lenkeillä alkumatkasta pientä jäykkyyttä, mutta sitten Primo on taas näyttänyt liikkuvan vetreämmin enkä ole ollut erityisen huolissani. Onneksi treenitaukokin kuitenkin alkoi jo.

115-normal.jpg

Ja tänään Primo pääsi hierojan käsittelyyn. Olisi ehkä pitänyt ottaa käsittely jo vähän aikaisemminkin, mutta kevät kului hurjaa tahtia ja kun Piira ei löytänyt maaliskuussa mitään kummallisuuksia koirasta... No, tänään oli sitten oikea puoli kauttaaltaan vähän kireä. Lisäksi molemmat lavat ja lanneselkä olivat kireänä ja lievästi jumissa. Primo vähän jopa kiemurteli kun oikeaa puolta käsiteltiin - tosin se on aina hieronnan alkuvaiheessa vähän levoton, kun haluaisi mieluiten esitellä hierojalle lelukokoelmaansa tai vaihtoehtoisesti pusutella korvasta korvaan. :)

Viimeistään alettaessa käsitellä vasempaa puolta Primo kuitenkin rauhottui ja koirakin saatiin mukavasti auki. Ja saimme me hyvääkin palautetta, kuulemma koira on edelleen vahvistunut ja lihaksisto voimistunut. Vaikka kaikki havaittu kireys on kuulemma harrastuskoiralle täysin tyypillistä ja Primon kyntäminenkin sopi kuvioon, niin silti olen ihan hyvilläni kesän treenitauosta. Ehkä käymme tekemässä vähän jotain omatoimisesti, mutta tämä viikko on ainakin kokonaan taukoa agilitystä ja niin kauan kuin helteet jatkuvat, ei minulla ole suurta hinkua hallille. Helteistä pidän kovasti, mutta treenaaminen tällä kelillä ei houkuttele.

 

Agirotu-kuvia pääsee halutessaan katsomaan galleriasta.