Primo pääsi vappuaattona tutustumaan ensimmäistä kertaa lähemmin pikkulapsiin, ja tuo tapaaminen sujui oikein mukavasti. Ystäväni kahdeksan kuukauden ikäiseen poikaan Primon ei annettu ottaa ihan lähikontaktia, mutta toisen ystäväni vuoden ikäisen pojan kanssa Primo sai olla ja osasikin käyttäytyä hienosti. Pidin varmuuden vuoksi hihnasta tai valjaista kiinni, mutta Primo ei yrittänyt hyppiä lasta vasten eikä muutenkaan riehunut, kuten pennulla melko usein on tapana ihania ihmisiä tavatessaan.

Vapunpäivänä lähdimme käymään mökillä. Järvestä olivat jäät lähteneet pääsiäisen jälkeen, ja Primolla riitti kummasteltavaa rannassa ja laiturilla. Aluksi Primo astui laiturille hieman varovaisesti ja haisteli sen läpikotaisin, mutta hetken kuluttua poika uskalsi jo kurottautua juomaan järvivettä vähäsen. Tassujaan Primo ei rohjennut kastella, vaikka aivan rannassa vesirajan tuntumassa tepastelikin. En edes yrittänyt nyt houkutella Primoa menemään veteen, mutta jospa poika intoutuisi kesän aikana sitten kahlaamaan ja uimaankin.

Tänään oli vuorossa Koski TL:n ryhmänäyttely. Pääsimme kehään melko tarkkaan yhdentoista maissa. Primo malttoi odotella vuoroaan ihan kiltisti, mutta kehässä se innostui tuomarin näkemisestä niin, että ei olisi millään antanut hänen katsoa hampaita ilman perusteellista naamanpesua. Tuomaria onneksi vain nauratti, ja hän jaksoi sinnikkäästi yrittää yhä uudelleen tutkia Primon. Lopulta sain pennun vähän rauhoittumaan ja tuomari sai katsottua hampaatkin. Oli kyllä läheltä, ettei Primo yrittänyt kiivetä tuomarin syliin asti. Poitsun yhtäkkinen innostuminen tuli minulle vähän yllättäen, sillä se on viimeaikoina osoittanut mielestäni hieman hillitympää käytöstä ihmisiä tervehtiessään. Noh... ensi kerralla pitää muistaa itsekin olla taas tarkkana.

Tuomarina oli Marjo Jaakkola ja hän taisi tykätä Primosta pennun rakkaudenosoituksista huolimatta (tai niiden takia), sillä poju sai hyvän arvostelun (mm. "erinomainen luonne", jota kommenttia nauroin sen lukiessani), kunniapalkinnon, ja oli ilokseni jälleen ROP-pentu! Toinen ilmoittautunut kooikerhondje osoittautui Veikoksi (Bullbenz Kooi Veiko Geri), ja myös Veiko oli ROP, sai sertin ja saavutti Suomen muotovalion arvon! Suuret onnittelut Veikolle ja kiitos Kaisalle seurasta ja valokuvaamisesta!

Pennuille ei ollut ryhmäkehää, joten lähdimme Primon kanssa kotia kohti jo puoliltapäivin. Onneksi ei satanut, mutta tuuli kovaa eikä siksi tehnyt mieli jäädä näyttelypaikalle seisoskelemaan.

Alla kuvia Vapunpäivältä ja näyttelystä:

Primo laiturilla 1.5.2010.

 

Primo haistelee tuulia mökillä 1.5.2010.

 

Pikkupojan oma vappurieha!

 

 

Primo PEN 1, KP ja ROP-pentu 2.5.2010 Koski Tl:ssä.