Minun oli tarkoitus kertoa kaikenlaista viime viikolta, mutta ensin pitää kertoa tuorein asia, joka sattui eilen. Olimme menossa ATT:lle agilitytreeneihin, mutta hallin parkkipaikalla toisen ryhmän maksikokoinen koira pääsi hyökkäämään Primon kimppuun. Hyökkäys kävi nopeasti ja täysin odottamatta, eikä oikein mitään ollut tehtävissä. Koira puri Primoa takaosaan, nosti ilmaan ja ehti ravistaa ennen kuin irroitti otteensa.

Hyökkäyksen jälkeen Primo tärisi ja aristi takaosaansa. Sain Primolle päivystysajan Pieneläinklinikka Tuhatjalasta. Primo sai ensin kipulääkettä, mutta koska se ei rauhoittanut tarpeeksi jotta tutkiminen olisi onnistunut, piti poitsulle antaa rauhoittavaa. Primosta otettiin myös röntgenkuva, jolla tarkistettiin mm. pallean ja selän kunto.

Primolta löytyi vain yksi suurempi haava (oikeassa takajalassa lähellä nivusia), mutta sekään ei vaatinut ompelua. Muutoin näkyi nirhaumia, parit hampaanjäljet (iho ei ollut mennyt rikki) sekä mustelmia. Haavat puhdistettiin, Primo sai antibioottia ja herätyspiikin - sekä kaulurin. Kauluri on ollut pojalla vain kun sen on täytynyt jäädä yksin. Ihme kyllä, en ole nähnyt Primon kai kertaakaan edes yrittävän nuolla haavaansa.

Uni taitaa olla paras lääke, sillä sitä pojalla tuntuu nyt riittävän. Muutoin Primo vaikuttaa voivan ihan hyvin. Aika näyttää sitten selvittiinkö tosiaan pahannäköisestä tilanteesta näinkin vähällä.

Tuntuu jokseenkin merkityksettömältä alkaa kertoa vanhempia kuulumisia, mutta voisin vähän niihinkin palata. Ensinnäkin unohdin mainita viime kirjoituksessa, että viikko sitten ATT:n kurssilla Primo mitattiin harjoituksen vuoksi, ja poika tosiaan on selvä medi. Tarkkaa säkäkorkeutta ei mitalla oikein saanut selvitettyä, mutta vahva epäilys on, että säkä olisi siinä 40 cm kieppeillä.

Samaten torstaina joukkotarkastuksessa (sekä eilen päivystyksessä) Primon paino vahvistui ihan eläinlääkärin vaa'alla 11,5 kiloksi. Se on se paino, jota tässä nyt on tavoiteltukin, eli ihan hyvä näin.

Lauantaina kävimme Primon kanssa Porissa kyläilemässä ystäväni ja Siiri-rottweilerin luona. Kyllä Siirillä ja Primolla taas riitti leikkiä! Tosin kyllä parivaljakosta huomaa, että ikää ja rauhallisuuttakin on tullut lisää, sillä hienosti kaverukset rauhottuivat sisällä ja säästivät suurimmat leikit ulos. Tuli käytyä yhdessä Porin koirapuistossakin, sieltä kuvia tulossa myöhemmin...

Sunnuntaina oli L-SSK ry:n järjestämä agilitykoulutus Raisiossa. Primo oli aloittelijoiden ryhmässä yhdessä mm. Islan kanssa. Kouluttajana oli Juha Kujala. Päivä oli kiva ja kouluttajalla oli hyviä vinkkejä. Aluksi Primo oli vähän muissa maailmoissa hiekkapohjaisessa maneesissa, mutta ihan hyvin treeneissä kuitenkin sujui. Ja poitsu innostui treenien edetessä yhä enemmän...  Huippua oli myös seurata muiden suorituksia ja yrittää painaa niistäkin jotain mieleensä. Jonkin verran tuli kuvia napattua, niitä tulossa kuvasivustolle myöhemmin.

 

Terkkuja toipilaalta, täällä jatketaan lepäilyn merkeissä.