Syksyn treenikausi on alkanut agilityn osalta ja toisaalta eilen päätettiin viehejuoksukausi tältä vuodelta. Primo pääsi TVK:n makkarajuoksutapahtumassa juoksemaan toista kertaa moottorivieheen perässä. Tällä kertaa poitsu ei kyseenalaistanut tai kysellyt mitään, vaan juoksi suoraan vieheelle. Tapporavistukset eivät olleet yhtä näyttävät kuin käsivieheellä, mutta sen verran tarmokkaasti poitsu käsitteli saalistaan, että pääsi suoritustyylillään palkinnoille. Palkintona oli pullo FitDog Recovery -palautusjuomaa ja pari pururullaa. Video Primon juoksun loppupätkästä:

 

20130928_152554-normal.jpg

Hirrrmuinen vieheentappaja 28.9.2013

Syyskuun alussa alkoi Kelpokoiran tekniikkakurssi. Joka kurssikerralla käydään kaksi tekniikkaa läpi, ja tähän mennessä ollaan joka kerta opittu jotain uutta. Enkä yhtään epäile, etteikö jatkossakin opittaisi. :) Olen joka treenikerran päätteeksi kirjoittanut itselleni harjoitusten pääkohdat ja neuvot muistiin.

 

20130901_185124-normal.jpg

Harvinainen hetki ilman frisbeetä tai palloa... 1.9.2013

Myös ATT:n viikkotreeneissä on nyt syyskaudella mennyt jotenkin paremmin kuin keväällä. Primon ja minun yhteistyö tuntuu sujuvan paremmin. Toki virheitä sattuu ja parantamisen varaakin aina on, mutta vaikuttaisi siltä että ollaan kömmitty ylös sen kaikkein syvimmän agilitymasennuksen syövereistä. Isoja juttuja ovat mm. lähtötilanteiden paraneminen ja se että olen vihdoin uskaltautunut ottamaan kepeistä ohjureita pois. Vielä kun saisi ne käännökset edes vähän tiiviimmiksi...

No, onnettomista käännöksistä huolimatta meidän agilityn tulostavoite tälle vuodelle täyttyi syyskuun epävirallisissa agilitykisoissa ATT:llä. Teimme nimittäin hyppyradalla ensimmäisen nollatuloksemme epiksissä! Primo kylläkin varasti vähän lähdössä, mutta luulen että annoin sille vahingossa itse jonkin lähtömerkin. Yleensä, kun Primo varastaa, se lähtee hiippailemaan vähän anteeksipyytelevänä ja epävarmana kun ei tiedä saiko jo lähteä vai ei... Mutta epiksissä se lähti itsevarmana heti kovaa. Siksi en sitten ehtinyt tehdä alkuun suunnittelemaani ohjauskuviota ja tietenkin heti ensimmäinen käännös venyi törkeän pitkäksi. No, loppurata meni aika ajoin vähän pelastelemalla mutta aika riitti kuitenkin kolmannelle sijalle. Sijoituttu ollaan ennenkin, mutta onhan se hienoa kerrankin sijoittua nollaradalla.

Tässä video epiksistä:

20130908_201547-normal.jpg

Primo ja epispalkinnot: namipussi ja liki metrin pitkä vinkuva käärmepehmolelu.

Tänään olimme ATT:llä mölleille suunnitellulla kontaktikurssilla. Kävimme kunkin koirakon ongelmia aika yksityiskohtaisesti läpi. Tiesin toki mikä meidän ongelmamme oli, mutta en oikeastaan ollut ajatellut mistä se aiheutuu enkä ole osannut sitä korjatakaan. Sain mielestäni todella hyviä vinkkejä nimenomaan puomia varten. A:lla ei sen suurempia ongelmia olekaan, pitää vain pitää kriteeristä kiinni ja muistaa vaatia koiralta aina samaa asiaa, silloin kaikki on koirallekin reilumpaa ja selkeämpää.

 

IMG_8462-normal.jpg

Kotikoira 18.8.2013

Viikko sitten meillä kävi jälleen yksi onneton kohtaaminen lenkillä, kun toinen koira pääsi pannasta irti ja kävi Primon päälle. Onneksi mitään ei kuitenkaan sattunut, ainakaan ei mitään silminhavaittavaa vahinkoa. Ensi torstaina jätkä pääsee hierojan käsittelyyn ja eiköhän silloin viimeistään selviä, mikäli välikohtauksesta jäi aiheutui jotain kremppaa. Henkisesti koira ei tainnut kokea minkäänlaista kolausta, nimittäin vaihtaessamme hyökänneen koiran omistajan kanssa yhteystietoja Primo muina miehinä seisoskeli vieressäni ja heilutti häntää koiran omistajalle (mihin toinen koira kylläkin vastasi heti murinalla). Toivottavasti tämä nyt ihan oikeasti oli silti jo viimeinen tällainen tapaus.

 

20130924_182036-normal.jpg

Me rakastetaan meidän lenkkeilymaisemia <3