Luvassa olisi näin alkuun pieni kuvapläjäys joulun ajalta. Jouluaaton aattona kävimme paikallisen metsästysseuran majalla metsäkirkossa ja kuulemassa joulurauhan julistusta metsän eläimille. Primo pääsi mukaan messarista hankittu Hurtan fleecehaalari päällään.Kodassa oli tarjolla mm. joulupuuroa, josta Primokin luonnollisesti sai osansa...
Primo on ollut todella kiltti ainakin joulupukilta saatujen herkkujen määrän perusteella...Cassun ja Primon yhteinen joulunvietto sujui sulassa sovussa.Jouluväsymys...
Primon vakava ilme johtunee siitä, että piti hetkeksi lopettaa leikkiminen ja istua aloillaan... nimittäin tämä oli todella mieluinen joululahja! Sen kanssa on leikitty varmaan joka päivä ja vanuakin on jo levitelty pitkin huushollia. Mitä mieluisampi lelu, sitä nopeammin se on purtu rikki, niin se vain näyttää olevan.


Tapaninpäivänä olimme naapuriseura TSAU:n järjestämissä kinkunsulatusepiksissä Primon kanssa. Olin jo päättänyt asettaa ensi vuoden tavoitteeksi nollatuloksen epiksissä, mutta ehdittiinkin tehdä se jo TSAUlla. Ei ollut kylläkään mikään hyvä rata, Primo kävi haistelemassa A:ta, kaarrokset venyivät pitkiksi ja Primo otti myös häiriötä toiselta kentältä kuuluvista äänistä. Sen vauhti hidastui selvästi loppua kohden ja puomi mentiin jälleen ravaamalla. Ihanneaika saatiin kuitenkin alitettua, ja sijoituttiin siten toisiksi Mindin ja Suvin voittaessa hienolla nollaradalla. Ensi vuoden tavoitteenamme on siis hyvä nollarata epiksistä. wink C-lisenssillä yhä jatketaan agilityharrastusta, ei ole mitään kiirettä kisaamaan kun ei ole kaikki esteetkään vielä hallussa.

Agilitytavoitteisiin kuuluvat myös lähtöjen kuntoon saaminen, motivaation ylläpitäminen, kontaktien parantaminen ja vauhdin lisääminen varsinkin puomilla... Lista on vaikka kuinka pitkä, ja yksi tärkeimmistä tietysti olisi kehittyä myös itse ohjaajana. En tiedä voisiko sitä haaveilla myös keppien valmiiksi saamisesta, sillä se vaatinee jonkin verran omatoimitreenaamista jota emme tänä vuonna ole juurikaan tehneet. No, yleisesti ottaen tavoitteena on kehittyä agilityssä jotta harrastaminen säilyisi mielekkäänä.

Nyt kun Primo on saavuttanut Suomen muotovalion arvon, tulee näyttelyissä käyminen olemaan vähäisempää. KV-näyttelyissä tullaan varmaan satunnaisesti käymään, kun näyttelyitä järjestetään riittävän lähellä. Seuraava lähellä oleva kv-näyttely onkin jo tammikuussa Turussa.

Edelleen myös mejä kiinnostaa, vaikka tänä vuonna ei tehty kertaakaan jälkeä. Pitäisikin kunnostautua sillä saralla... Tokoilu sen sijaan saa jäädä kotiaktivoinniksi. Tärkeimpänä tavoitteena ensi vuodelle pidän koiran kunnosta huolehtimista ja lihaskunnon parantamista. Varsinkin takaosa pitäisi saada vahvemmaksi, agilitynkin vuoksi.


Toivotamme Primon kanssa kaikille hyvää ja menestyksekästä vuotta 2013!