Viikonvaihde on ollut hieman tavanomaisesta poikkeava, sillä emme lähteneetkään maalle viikonlopun viettoon, vaan jäimme Turkuun. Lauantaina ystäväni Heidi ja Siiri-rotikka tulivat luoksemme yökyläilemään. Lähdimme heti päivällä koirapuistoon, jotta koirilla olisi tilaa leikkiä ja tutustua toisiinsa. Siirin ja Primon ensi- ja samalla viime kohtaamisesta olikin ehtinyt kulua jo kaksi kuukautta.

Primolle teki hyvää saada kokeilla lenkkeilyä toisen koiran kanssa, ja alkuinnostuksen jälkeen poika onneksi malttoi välillä keskittyä hetkeksi muuhunkin kuin Siiriin. Koirat tulivat koko yökyläilyn ajan hyvin toimeen, paitsi että Primo alkoi välillä käydä vähän ylikierroksilla, jolloin otimme erätauon ja laitoimme koirat erilleen. Porttien käyttäminen tehosi hyvin, ja koirat malttoivat välillä myös levätä.

Tänään päivällä lähdimme Kupittaalla järjestettyyn match showhun. Se oli minulle ja Primolle ensimmäinen mätsäri. Sekä Siiri että Primo olivat pentuluokassa, mutta ilmoittauduimme eri aikaan, jotta emme olisi kehässä yhdessä. Primon parina oli schipperke. Siiri ja Primo saivat punaiset nauhat, joten olimme myöhemmin yhdessä kehässä kaikkien muidenkin punaisen nauhan saaneiden pentujen kanssa. Primo osasi seistä maltillisesti aloillaan ja kävellä nätisti, vaikka varsinkin yhteiskehä oli todella ahdas. Kumpikaan Siiri tai Primo ei päässyt yhteiskehästä kuuden parhaan joukkoon, joten lähdimme kotiin kolmen tunnin mätsäilyn jälkeen.

Olen todella iloinen siitä, että Primo osasi käyttäytyä mukavasti kunhan alkoi tottua ihmis- ja koiravilinään ympärillään. Loppupäivästä Primo seisoskeli ja istui vieressäni remmin ollessa löysällä, eikä enää yrittänyt päästä haistelemaan jokaista näkemäänsä koiraa. Myös kehässä Primo antoi tutkia itsensä moitteetta. Sain siis olla syystäkin ylpeä!

Vaikka viikonloppu on ollut oikein mukava, jatkuva leikkiminen, riehuminen ja muu touhottaminen on vaatinut veronsa. Heidin ja Siirin vierailu sekä päivä mätsäreissä väsyttivät Primon (ja minut) täysin, ja vieraiden lähdön jälkeen Primo onkin keskittynyt lepäilyyn.

Primo ja Siiri koirapuistossa 6. maaliskuuta 2010.

 

Match show -tunnelmaa 7.3.2010. Pentuja oli paikalla kaikkein eniten, ehkä n. 100.

 

Primon kanssa kehässä.

 

Heidi ja Siiri odottelevat pääsyä punaisen nauhan saaneiden yhteiskehään.

 

Primo ihmettelee koira- ja ihmispaljoutta.