Niin vaan helteet vaihtuivat epävakaaseen säähän ja etenkin kesälomani viimeinen viikko sujui märässä ja tuulisessa säässä. Onneksi vielä Elonäyttelyyn riitti kuivaa keliä, ainakin kooikereiden kehän ajan. Tuomarimuutoksen jälkeen kooikerhondjet arvosteli Tiina Illukka. 13:sta koirasta kolme oli jäänyt pois, ja lopputuloksena kehässä nähtiin 4 urosta ja 6 narttua. Illukka tutki koirat melko tarkkaan ja hänellä oli selvästi näkmys siitä, millainen kooikerin tulee olla - ainakin arvostelun kirjosta päätellen. Erinomaista hän toki jakoi, mutta SA:n saivat vain Primo ja ROPiksi valittu junioriuros Ilo. Narttujen sertifikaatti jäi kokonaan jakamatta ja VSP:kin valitsematta, kun ei paras narttu -kehääkään saatu aikaiseksi. Primon arvostelu oli kohtalaisen hyvä ja koiran itsensä näköinen, ja tuloksena siis VAL ERI1 SA PU2. Siihen sai olla varsin tyytyväinen.

20140816_103949-normal.jpg

Elonäyttely, junioriurokset kehässä.

 

Loman loppupuolella ehdin vihdoin käydä vähän mustikkametsässäkin, ja Primo pääsi tietenkin mukaan. Oli se hauskan näköistä ja kuuloista, kun pieni koikkeri ihan ahmi mustikoita varvuista. Hassu otus. Tänä vuonna kelpasivat myös mustaviinimarjat suoraan pensaasta, mutta punaiset edelleenkään eivät - eikä ihme. :)

20140816_172546-normal.jpg

Primo syö mustia viinimarjoja...

... ja mustikoita:

20140822_115426-normal.jpg

 

Sunnuntaina saimme lenkkiseuraa Anne T:stä Riannan ja Sadeen kera. Suuntasimme metsään ja teillä, poluilla ja umpimetsässä verkalleen samoillessa vierähti kolmisen tuntia. Anne löysi pitkän etsinnän päätteeksi vähän kantarelleja ja toki pitkin matkaa tuli syötyä mustikoita. Säästyimme vesisateelta ja tuli jokunen kuvakin napattua, vaikka koirat eivät oikein olisi malttaneet pysyä aloillaan. Laitan kuvat nettiin jahka tästä ehdin.

 

IMG_2143%20%281600x1069%29-normal.jpg

Vasemmalla Primo, oikealla Sade (24.8.2014).

Huomenna alkaa meidänkin osaltamme syksyn agilitytreenikausi ATT:n ohjatuilla treeneillä. Kesälomani aikana oli tarkoitus tehdä kontakti- ja keppitreeniä, mutta ensimmäistä ei ole tehty ollenkaan ja jälkimmäistä hyvin vähän. Rennolla otteella siis jatketaan harrastelua. :) Seuramestiksetkin jäävät meiltä taas tänä vuonna väliin. On tainnut joka vuosi osua aina häät samalle viikonlopulle niiden kanssa, ja niin kävi tänäkin vuonna. No, me teemme tilaa meitä taitavammille. :)

 

20140823_234910-normal.jpg

Erään aktiivisen päivän päätteeksi Primo nukahti mökillä Koiramme-lehden päälle - ja vielä nallen kanssa! Kaveri ei edes raottanut silmiään kun hiippailin kuvia ottamaan.