Lauantaiaamuna piti nousta aikaisin, jotta oltiin ajoissa paikalla Kurikassa näyttelypaikalla. Oli kyllä hyväkuntoiset tiet Pohjanmaalle, ja melko lailla yksikseen sai ajella... Matka taittui joutuisasti ja aamukahdeksalta oltiin perillä. Lähtiessäni kävelyttämään Primoa bongasin ensimmäisen koikkerin, joka kieltämättä näytti etäisesti tutulta. Menin tekemään tuttavuutta ja Bullbenzihän se oli, v-pentueesta Vjera eli Elsa (Bullbenz Kooi Vjera Geri).

Kehä alkoi yhdeksältä ja Primo oli ensimmäisenä vuorossa. Kun tuomari alkoi sanella arvostelua, kuulin vain ensimmäisen sanan "erinomainen" ja siinä kohtaa alkoi jännittää. Jos tulisi laatuarvosanaksi ERI ja päälle vielä SA, saisi Primo sertin sillä kaksi muuta urosta olivat jo valioita. Ja SA:han sieltä tuli... Primo valittiin paras uros -kehässä ykköseksi, tuomari perusteli sitä sillä että Primolla on vahva urosleimainen pää, joka on kaunis ja sopusuhtainen muuhun kroppaan verrattuna.. tai jotenkin siihen tyyliin. Sitten vain odottelemaan että Elsa ja Mandy (Maricosan's Quintus Orion) oltaisiin arvosteltu. Mandy sai myös ERIn ja SA:n, joten vielä kisattiin ROPista.

Lopulta Primosta tuli ROP ja Mandysta VSP. Sitten alkoikin pitkä RYP-kehän odottelu... Onneksi lähelle pääsi kivasti lenkittämään koiraa metsäteille, metsästysseuran myymä hirvisoppa maistui ja tulipa vähän torkuttua autossakin päivän aikana. Laskin, että RYP-kehässä oli 22 tai 23 koiraa, ja yllätys olikin suuri, kun tuomari nosti meidät 8 parhaan joukkoon. En kuitenkaan saanut Primoa enää innostumaan esiintymisestä, ja yksilöliikkeet eivät menneet mitenkään erityisen hyvin nurmikentällä. Ehkä kokeneempi esittäjä olisi saanut koirasta vielä puhtia irti. RYP-kehän tulos ei sinänsä merkinnyt minulle mitään, olin vain ikionnellinen Primon saamasta sertistä! Ja toki se ROP-tuloskin oli kiva yllätys. 

Primo ERI1 SA PU1 SERT ROP, Kurikka rn 30.7.2011, tuomari Hannele Jokisilta.

 

RYP-kehän jälkeen alkoi kotimatkan teko kohti Euraa. Primo oli aivan poikki koko loppuillan, edes ruoka ei oikein maittanut yleensä erittäinkin ahneelle koirapojalle. Itse olin illan vielä töiss, ja tänään puolen päivän aikaan kävin hakemassa Sadeen Raumalta takaisin hoiviini. Ihan kuin rouvan vatsa olisi kasvanut entisestään viikonlopun aikana! Katsotaan jos tänään saisin napsittua ulkona muutaman kuvan vielä.

Primon arvostelu löytyy tulossivulta, ja muutaman näyttelykuvankin olen lisännyt kuvasivustolle. Palkintokuvat eivät vain oikein onnistuneet kun oli niin kirkas auringonpaiste. Kameran näytöllä kuvat näyttivät ihan hyviltä, mutta koneella paljastuivat ylivalottuneiksi...