Kesän aikana Primon agilitymotivaatio on ollut vähän kateissa. Herra on keksinyt erinäisiä sijaistoimintoja kentällä ja vauhti on ollut tiessään. Onneksi olen saanut apuja treenaamiseen, ja mm. naksuttimen avulla ollaan saatu jo ihan hyviäkin tuloksia. Tosin viimeviikkoiset epäviralliset agilitykisat olivat suuri virhe, mutta pakko oli mennä kun LSSK ry oli järjestäjänä.... Kisasimme sekä mölleissä että ykkösluokassa. Vitosia ja moninkertaisia hyllyjä tuli kummaltakin radalta, toiselta radalta myös yliaikaa. Eipä niissä radoissa ole oikein mitään kehuttavaa, joten ei niistä sen enempää.

Viime ja tällä viikolla olimme taas vinttikoiraradalla juoksuharjoituksissakin. Viime viikolla Primo oli suhteellisen innokas ja kävi vieheeseen hyvin kiinni, mutta halusi pian takaisin kavereiden (mm. Mindin) luokse ja jätti vieheen "tappamisen" vähän vähemmälle. Tällä viikolla avustaja tuli tuomaan viehettä lähtöön, ja Primo yritti koko matkan ajan tarttua siihen ja haukkui innokkaasti. Lähdössä jouduin tosissani pitämään koohopojasta kiinni - Primo kiljahteli kärsimättömästi ja rimpuili minkä taisi. Tosi hienosti juoksi koko matkan vieheelle asti ja ravisteli viehettä paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Avustaja ja vieheen kelaajakin totesivat, että "sehän tappaa paremmin kuin monet vinttikoirista". laugh On tuokin vaan hauska harrastus.

Juoksun jälkeen teimme vielä pitkän lenkin Ruissalossa. Eipä ole aikaisemmin tullut siellä käytyä koiran kanssa. Hienot oli maisemat ja nähtävää riittää varmasti vielä muillekin kerroille.

Eilen olimme kesätauon jälkeen ensimmäistä kertaa oman ryhmämme ohjatuissa treeneissä. Muutama uusi koirakko oli tullut ryhmää vaihtaneiden tilalle, ihan hyvä porukka on edelleen. Jokaisen kanssa käytiin keppien tilanne läpi. Olemme tehneet Primon kanssa lähinnä 8 vinokepin setillä ohjureineen. Kepit on yksi Primon lemppariesteistä tällä hetkellä, veto kepeille oli melkoinen. Ihan hyvällä vauhdilla Primo menee eikä katsele minua, voin jäädä taakse tai ottaa sivuetäisyyttä. Lähetin eri suunnista ja etäisyyksiltä, myös muurin kautta. Kaikki toistot ok, ja se että Primo kerran tai pari varasti, on vain positiivista. Pikku hiljaa saa alkaa nostaa keppejä pystympään asentoon, lisätä loput 4 keppiä ja alkaa poistella ohjureita - ei kaikkea tietenkään yhtä aikaa.

Lopputunnista tehtiin eteenlähetysharjoitusta kolmella hypyllä. Se on Primosta hauskaa, jätkä on sen verran kokenut hyppytekniikan tekijä. Tuollaisessa harjoituksessa Primo on itsevarma ja vauhdikas ja kiihtyy vähän samaan tapaan kuin kepeilläkin. Hallissa oli niin kuuma, etten viitsinyt paljoa muuta tehdä, vaikka meille oli rakennettu erilaisia pieniä harjoituksia. Naksuttelin vähän puomin alastuloa ja otin kahdella hypyllä muutaman käännösharjoituksen, nekin naksuttelemalla. Kaikkiaan jäi hyvä mieli eilisistä treeneistä.

Mökillä kävi heti elokuun alussa koiravieraita, kun Anne ja Jonna kävivät uittamassa Riannaa, Peteriä, Uffea ja Islaa. Muutama kuva löytyy kuvasivulta. Rannassamme on käynyt puolikesyjä sorsia, jotka nytkin välttämättä halusivat olla rannan tuntumassa koirista huolimatta. Vasta kun Rianna lähti uimaan sorsien perässä, ymmärsivät ne vähän siirtyä kauemmas, tietysti kovaan ääneen protestoiden... Harmi että tilanne tuli niin yllättäen, että en ehtinyt asettaa kameran säätöjä kohdilleen. Alla yksi väärin valottunut kuva Riannasta ja sorsasta:Rianna 1.8.2012

Primo näyttää fiksulta 10.8.2012