Kevät on houkutellut pidentämään lenkkejä ja vaihtelemaan lenkkeilyreittejä. Olemme siirtyneet asfaltilta metsäpoluille. Ensimmäiset leskenlehdet taisin bongata maalis-huhtikuun vaihteessa, sinivuokotkin viikko-pari sitten. Tiistaina 19.4. näin ensimmäiset valkovuokot Rauvolanlahden reitillä. Tuulee kylmästi mutta aurinko lämmittää, ja lenkeille on välillä vaikeaa pukeutua oikein.

IMG_2096%20%28640x427%29.jpg

IMG_2092%20%28640x427%29.jpg

Viikko sitten torstaina 14.4. kävimme ensimmäistä kertaa lenkkeilemässä Kuusistossa vanhojen linnanraunioiden läheisyydessä. Primo nautti uusista lenkkeilymaastoista silminnähden. Näimme pelloilla rusakoita ja ainakin neljä peuraa. Kauempana rannassa oli myös joutsenia, niitä tosin pääsimme näkemään jo pari viikkoa sitten vähän lähempääkin toisella rannalla. 

IMG_2071%20%28640x427%29.jpg

IMG_2012%20%28640x427%29.jpg

IMG_2069%20%28427x640%29.jpg

Viime viikolla ei ollut ollenkaan ohjattuja agilitytreenejä, ja satuimme olemaan ainoa koirakko joka oli päättänyt lähteä omatoimitreenailemaan hallivuorolla. Teimme kahta erilaista lyhyttä radanpätkää, joilla tuli treenattua keppejä ja A:ta sekä puomia. Primolta löytyi mukavasti vauhtia ja saimme etenkin kepeille hyviä toistoja alle. Tällä viikolla jouduin työesteen vuoksi jättämään treenit välistä, mutta yritän ehtiä viikonvaihteessa korjaamaan tilanteen pikaisella hallikäynnillä.

Agilitystä on vähän tylsä kirjoittaa ilman kuvia ja videoita tai kilpailutuloksia. Se ei kuitenkaan tarkoita, että agility Primon kanssa olisi tylsää. Treeneissä hengästyy ja tulee hiki, ja koira näyttää nauravan koko naaman leveydellä. Aika ajoin mietin kilpailemisen aloittamista, mutta sitten joudun taas laittamaan treeneissä keppeihin ohjureita tai Primo matelee keinulla eteenpäin milli kerrallaan, ja päätän lykätä kilpailemista. Ja toisaalta koen että treenaaminen, tai "harrastelu", myös riittää minulle sellaisenaan. Ehkä aikanaan kilpaillaankin, ehkä ei.

Sunnuntaina lähistölle avataan uusi koirauimala. Uimapaikka on niin lähellä, että on varmaan pakko käydä Primonkin kanssa kokeilemassa miten sisätiloissa uiminen sujuu. Josko vaikka saisi kartutettua koiralle itsevarmuutta uimisen suhteen ennen kuin mökkeilykausi starttaa kunnolla. :)