Päivitykset laahaa taas pari viikkoa jäljessä, mutta eipä tässä sen kummepia ole kai tapahtunutkaan. Agilityn vakitreeniryhmä alkoi perjantaina 2.9. Ryhmä on kiva, viisi koirakkoa meidät Primon kanssa mukaanlukien jatkoi suoraan alkeis-jatkokurssiryhmästämme, loput ovat lähinnä rinnakkaisryhmässä treenanneita. Primo on edelleen ryhmän ainoa uroskoira!

Primo pyörähti näyttelykehässäkin tuossa 3.9. Vantaalla. Ihan kivan arvostelun poika sai, ja sijoituskin oli mainio: ensimmäistä kertaa AVO-luokassa, ERI 2 , SA ja PU2 vara-sertillä! Liikkeistä tuli sanomista eikä ihme, minua jännitti aivan mahdottoman paljon ja epätasaisella nurmikentällä vedin Primoa perässä kuin pässiä, tuloksena oli laukkaaminen... Enkä itse edes huomannut sitä. Harjoituksen puutetta ja omaa osaamattomuuttakin, mutta onneksi se ei nyt ole maailman loppu. Anne T:llä oli Sally mukana ja Sally korjsi potin ollen ROP-VET ja ROP. Sally-mummeli pääsi vielä ryhmäkehässäkin kahdeksan parhaan joukkoon!

Ei meillä ollut Primon kanssa vapaa-ajanvietto-ongelmia viime viikonloppunakaan. Perjantaina oli omat treenit, joissa tehtiin mm. hyppyneliötä siten, että neliön jokaisella sivulla oli 2 estettä. Ohjaaja pysyi koko ajan neliön sisäpuolella, ja koiran piti vuorotellen suorittaa hypyt neliön sisälle ja ulos. Eli takaakiertoa nyt ainakin tuli harjoiteltua... Me teimme vähän kevyemmän treenin, koska lauantaina oli Espoossa Ulla Kaukosen hyppytekniikkakurssi.

Paljon tuli uutta asiaa ja muistiinpanoja tuli kirjoiteltua jaetun aineiston lisäksi. Sain myös paljon vinkkejä Primon kanssa treenaamiseen. Keskeisimmät asiat olivat

  • Paljon onnistumisia ja iloisia treenejä
  • Ei korjaamista, palkka virheistäkin, "screw-up cookie"
  • Paljon palkkaamista hypyistä, palkka aina maassa
  • Lähtötreeniä avustajan kanssa

Kaukosen mukaan Primon hyppytekniikka sinänsä on ihan hyvä, kunhan koira on rento. Hänen mielestään Primo oli hieman vino oikealle, ja käski seurata hyppääkö poika vinosti - jos hyppää, pitää käyttää vinoja rimoja tai ristikkoa. Jos Primo tosiaan oli (ja on) vino, johtuu se edelleen siitä maaliskuisesta päällekäymisestä, mikä on sinänsä masentava uutinen... No, onneksi on fyssariaika varattuna ensi viikolle!

Hyppytekniikkakurssilla Primo hyppäsi set point -okseria niin, että ensimmäinen rima oli 15 cm korkea ja takimmainen 20 cm. Viiden esteen hyppysarjaa meitä opastettiin tekemään 4,5-5 jalan välein 15 cm rimakorkeuksilla. Nämä siis nyt ihan vain kiinnostuneille tiedoksi, mutta käsittääkseni kullekin koiralle sopiviin rimakorkeuksiin ja esteiden väleihin vaikuttavat tekijät ovat ainakin jossain määrin yksilöllisiä, eli en suosittele kopioimaan ja kokeilemaan noin vain oman koiran kanssa. Kaukosen kurssia voin kyllä suositella!

Aktiivinen viikonloppu jatkui sunnuntaina, kun osallistuin L-SSK:n koirahierontakurssille. Koirahieroja Piipa Takala oli todella asiantunteva. Luennon lisäksi hyödylliseksi koin myös sen, kun pääsi näkemään mallikoiran avulla hierontaa ja venyttelyä. Minulla ei ollut Primoa mukana, mutta niille joilla oli koira mukana, Takala opasti koirakohtaisesti muutamia asioita sekä tsekkasi koiran lihaskunnon ja liikkeet.

Hierontakurssin jälkeen Primo pääsi lenkille iki-ihanan Bertta-cockerin kanssa. Hassua kyllä, kun päästimme kaverukset koirapuistoon telmimään, eivät ne juuri tehneet muuta kuin haistelivat maata, mutta kun lenkkeiltiin hihnassa, saivat koiruudet välillä hepuleita ja aloittivat älyttömältä näyttävän takaa-ajo/painileikkinsä. Leikki kulkee yleensä niin, että Primo läppäisee Berttaa, saa neidin liikkeelle ja alkaa sitten juosta karkuun tai Bertan perässä mieletöntä vauhtia. Ja asiaan kuuluu tietysti myös äänitehosteet.

Primo sai eilen myös toisen lenkkikaverin, kun iltalenkille mentiin yhdessä Mindin kanssa. Pääsääntöisesti lenkki sujui mukavasti, mutta välillä Primo saa vähän liian rajuja hepuleita vapaana ollessaan ja kirjaimellisesti juoksee Mindin kumoon tai viime hetkellä hyppää yli tms. Mindi-parka maastoutuu ja heittää tassut taivasta kohden jo ennen kuin Primo on kohdalla. No, ehkä leikit tasapuolistuvat kunhan Mindi vähän kasvaa ja aikuistuu.