Vaihteeksi hieman nopeampi päivitys... Viikko on sujunut normaaliin tapaan lenkkeillessä ja muuta puuhastellessa, tosin naksuttelu kotosalla on jäänyt ehkä hieman vähemmälle. Muutamana päivänä on tullut treenailtua esimerkiksi perusasentoa ja liikkeestä seisomaan jääntiä.

Viikonlopuksi jäimme Turkuun. Kävin perjantai-iltana vähän ruokaostoksilla, ja lemmikkieläinliikkeeseen Primokin pääsi mukaan. Sieltä ostin Primolle mm. muutaman raa'an lampaanluun kokeiltavaksi. Hyvin on lammaskin tehnyt Primolle kauppansa, eikä vatsa mennyt sekaisin. Lisäksi ostin ihan marketista Primolle puolisen kiloa raakaa naudan maksaa, jonka vielä sinä iltana keittelin (ehkä vähempikin keittoaika olisi riittänyt...) ja alustavasti paloittelin sekä pakastin. (Tosin maanantaina ennen treenejä hoksasin, että olin paloitellut maksan ehkä hieman isommalle koiralle sopivaksi, ja aloin silputtaa isohkoja kuutioita pienemmiksi.)

Ystäväni tuli lauantaina luokseni yökyläilemään, kävimme shoppailemassa jne. Primo meni ystävästäni aivan sekaisin, hyppi päälle ja yritti astuakin, mitä ei siis normaalisti Primo tee kuin toisille koirille. No, rauhallisesti mutta päättäväisesti laitoimme sitten Primon hetkeksi kyljelleen lattialle makaamaan, pidimme kevyesti poikaa siinä aloillaan ja silittelimme ja rapsuttelimme joitakin minuutteja. Sen jälkeen poitsu oli huomattavasti rauhallisempi, ja loppuvierailu sujui oikein mukavasti. Siltikin Primo ihastui ystävääni niin, että tämän lähdön jälkeen sunnuntaina niiskutteli eteisessä oven edessä vielä ainakin vartin verran.

Ennen ystäväni lähtöä kävimme sunnuntaina Laukkavuoressa vähän kiipeilemässä ja kuvia ottamassa. Oli niin kaunis aurinkoinen sää, tosin huipulla vähän tuuli. Ja Primo kulki sen verran edellämme, että osa kuvista on hölmösti vastavaloon ja valotus meni siten jokseenkin pieleen... Tarkoituksena oli mennä ihan hitaasti ja rennosti, mutta Primo sai hepuleita, kieri lumessa ja juoksenteli ympäriinsä. Kuvia löytyy täältä.

Sunnuntaiksi sain myös varattua Primolle ajan hierojalle. Halusin selvittää, olisiko pojalla jumeja, jotka saattaisivat vaikuttaa agilityn harrastamiseen. Primo oli ensikertalaiseksi yllättävän rento hierottava. Muutaman kerran halusi nousta ylös, mutta eipä se mitään haitannutkaan. Hieroja kyseli mm. Primon ruokavaliosta ja harrastuksista sekä katsoi liikkeet ravissa. Hierojan mukaan Primolla oli selkä vähän jumissa, pakarat ja sisäreidet vähän enemmän jumissa ja pohkeet aivan jumissa. Syitä jumeihin voi kuulemma olla useita, kuten lumessa juokseminen ja kaikki Primon ihanat tyttöystävät koirapuistoissa.... Primo kuulemma vastasi hierontaan ihan hyvin, eli jumeja saatiin auki. Meille suositeltiin uusintakäyntiä muutaman viikon kuluttua. Lisäksi hieroja ehdotti Back on Track -verkkoloimen hankintaa. Hieronnasta jäi hyvä mieli ja uskon Primonkin tykänneen, vaikka poika selvästi jännitti kaikkein jumiutuneimpia lihaksia käsitellessä.

Tiedä sitten, mikä eniten auttoi asiaa: hieronta, maksa, naksuttimen mukaan ottaminen, oma rennompi fiilis vai mikä, mutta maanantain agilitytreenit sujuivat paljon paremmin kuin viikko sitten. Vielä hallin pihalla näytti vähän vaikealta, sillä Primo oli erittäin kiinnostunut koirapuistoillessa tutuksi tulleesta pk-collie Alvasta, joka on vain viikkoa Primoa nuorempi. No, hallin sisällä hakeuduin hieman eri nurkkaan kuin Alva (jossa ei siis ole mitään vikaa, Primo vain oli turhan innokas), ja aloin naksutella Primolle kontaktin ottamisesta. Ensi alkuun jopa siitä, kun se katsoi suunnilleen minua kohti. Naksuttelin ensin omassa nurkassa, sitten menin lähelle hyppyestettä naksuttelemaan. Ja kohta Primo jo asettui esteen eteen ja tarjosi hyppäämistä! Naks ja maksaa nassuun! Primo hyppäsi hienosti, enkä sitten alkanut painostaa sen enempää.

Alkeiskurssin aiheina olivat pituus, muuri ja pussi. Maxikokoiset aloittivat pussista ja pienemmät pituudesta ja muurista ensin erikseen, sitten koiran taitojen ja innokkuuden mukaan yhdistettynä. Primo näytti reippaamman ilmeensä myös kouluttajille, jotka olivat sitä mieltä, että poika alkoi enemmän muistuttaa sitä koiraa, joka pääsykokeessakin kävi...  Pituus kahdella palalla sujui hyvin, palkkasin naksulla ja maksalla. Muurista otettiin ensin ylin pala pois, mutta kun sekin sujui hyvin, lisättiin pariin viimeiseen hyppyyn lisäpalat, ja silti edelleenkin meni mukavasti.

Pussista Primo ei pidä yhtä paljoa kuin putkesta, mutta ihan ok sekin sujui. Muistaakseni kaksi kertaa Primo tulikin väärästä päästä ulos, mutta loppuun saatiin sellainen onnistunut suoritus, että kangas oli kokonaan alhaalla ja Primo puski läpi. Pussia treenaillessa koutsi naksutteli ja minä palkkasin maksalla sen jälkeen.

Lopuksi tehtiin vielä putkea ja osa teki myös hypyn ja putken yhdistelmää. Me teimme pelkkää putkea (hieronnan vuoksikaan ei hurjasti viitsinyt hypyttää, ja lisäksi halusin säilyttää Primon innostuksen). Otimme sen vain muutaman kerran, koska Primo teki niin upeasti ja vauhdilla! On siis putkihakuinen tämä kaveri.... Onnistui myös lähettämällä.

Jonkin verran Primo kaipaili Alvan perään treenien aikana, ja loppua kohden alkoi kai väsymys painaa, kun Primo haikaili hallin ovelle. Tai sitten se näki Alvan lähtevän, ja hakeutui sinne siksi. Halli on treenien aikana jaettu kolmeen osaan, ja meidän pienryhmämme on aina keskimmäisellä kaistaleella. Toisessa reunassa treenasi toinen puoli alkeiskurssista, toisella puolella ilmeisesti jo kisaavia koiria. Jossain vaiheessa nämä kisaavat (maxit) tekivät keinua useamman toiston peräjälkeen, ja silloin kolinan käydessä Primo asettui istumaan jalkoihini ja oli hieman varautuneen näköinen. Sekin varautuneisuus meni kuitenkin aika nopeasti ohi eikä vaikuttanut treenaamiseemme.

Vaikka treenien ajan jonkin verran naksuttelinkin Primolle kontaktin ottamisesta, pyrin pitämään myös runsaasti vapaata aikaa, käytin koiraa ulkona jne, jottei se olisi väsynyt jo omaa vuoroa odotellessaan. Tällä kertaa näin sujui ihan hyvin ja jäi kiva mieli treeneistä. Ensi kerralla onkin teoriaa ilman koiria, joten seuraavat treenit ovat vasta kahden viikon päästä.

 

Alla vielä kuva Primosta lampaan luun parissa. Ihan kivasti on poika alkanut oppia, että paras paikka luiden syömiseen on pedille levitetyn pyyhkeen päällä (eikä sohvalla...).