Olin tänään toista kertaa Uudessakaupungissa näyttelykoulutuksessa Primon kanssa. Viikko sitten koulutus meni sekä koiran että minun osaltani vähän jännittäessä. Minä en oikein tiennyt mitä tehdä, enkä sitten saanut kunnolla kontaktia Primoon (nakeista huolimatta).

Kaikki koulutukseen osallistuvat koirat juoksutetaan samassa kehässä, ja viikko sitten Primo säikähti kun huomasi takanamme juoksevan ison, mustan koiran (kenties jokin mastiffi?). Primo ei jotenkaan päässyt säikähdyksestään lainkaan yli, vaan haukkui melkein koko loppuajan kyseistä koiraa aina, kun osuimme vähääkään lähemmäs. Primo innostui haukkumaan myös koulutuksen ohjaajan collieta.

Päivä oli siltikin hyödyllinen, ja oli kiva tavata muita kooikerhondjeja - nimittäin paikalla olivat myös Peter ja Isla sekä Primon serkku Iisa. Enkä lannistunut viimeviikkoisesta täysin, vaan treenasimme seisomista, kontaktia, juoksemista ja pöydällä tutkittavana olemista viikon aikana. Tänään näyttelykoulutuksessa sujuikin sitten jo paljon paremmin.

Primo oli tällä kertaa huomattavasti enemmän kiinnostunut minusta ja taskussani olevista nakeista. Jopa pujottelu muiden koirakoiden välistä sujui varsin hienosti. Paikalla oli jälleen yksi suuri, mustavalkoinen koira, mutta tällä kertaa Primolle riitti pari haukahdusta, ja sitten sain sen taas kiinnostumaan itsestäni ja nameista. Pöydälläkin Primo malttoi seistä paremmin kuin viimeksi, jolloin homma meni lähinnä istumiseksi.

Paljon on tietysti vielä opittavaa, erityisesti minulla, jotta osaan esittää Primon edustavasti. Primon kehitys viimeviikkoiseen verrattuna oli mielestäni huima, ja se kannustaa treenaamaan vielä lisää. Tällä kertaa asiaa auttoi treenaamisen lisäksi varmaan myös se, että paikka oli Primolle nyt jo tuttu. Ja ehkä poika hoksasi, että hei täältähän saa niitä nakkeja jos vaan on tarkkana... Kaiken kaikkiaan olin Primosta todella ylpeä.

Näyttelykoulutusta järjestetään vielä parina sunnuntaina, ja mikäli esteitä ei ilmaannu, aiomme osallistua seuraavinakin kertoina. Lisäksi 18.2. alkaa Turussa L-SSK:n tottelevaisuuskoulutus, jonka penturyhmään olemme ilmoittautuneet.

 

Alla kuva Primosta viikonloppuna maalla vanhempieni luona: poika todella ihastui uuteen mattoon, ja valitsi sen heti nukkumapaikakseen!

Alemmassa kuvassa väsynyt pikkupoika Turussa näyttelykoulutuksen jälkeen .