Primo pääsi eilen vihdoinkin eroon kaulurista. Aluksi seurattiin miten tilanne kehittyy ja antaako poika leikkaushaavan olla rauhassa, mutta kun mitään ongelmia ei ollut, päätimme iltapäivällä lähteä tapaamaan kaveriani koirineen. Kyseessä oli jälleen uusi tuttavuus Primolle, kultainennoutaja Nightdream Energy Edmond eli Miio. Miio oli varsin leppoisa kaveri 1½-vuotiaaksi urokseksi. Pidimme aluksi koiria varmuuden vuoksi hihnassa, mutta kun kaikki sujui hyvin, päästimme pojat irti ja leikkimään.

Pääasiassa tapaaminen sujui niin, että koirat juoksivat peräkanaa pihalla Primon haukulla säestettynä, tai Miio katseli kummastellen kun Primo juoksi yksinään laajoja kahdeksikkoja. Hetkeksi pojat innostuivat myös kaivamaan kuoppia hankeen. Menimme välillä myös sisälle lämmittelemään ja rauhoittumaan. Oli kuitenkin mukava nähdä, että välillä kumpikin touhuili ulkonakin omiaan, eikä koko ajan ollut kova tohina päällä.

Olemme viettäneet Primon kanssa lähes jokaisen viikonlopun maalla vanhempieni luona. Viikolla asumme Turussa, ja olen viime aikoina havahtunut huomaamaan Primon käyttäytyvän eri tavalla kaupungissa kuin maalla. Turussa se nimittäin seuraa minua koko ajan, kun olen kotona. Jos annan Primolle luun, se kantaa sitä mukanaan huoneesta toiseen sitä mukaan, kun liikun asunnossa. Ei ole kovinkaan liioiteltua sanoa, että Turussa Primo seurailee minua koko hereilläoloaikansa.

Hassua kyllä, mielestäni viikonloppuisin maalla ollessamme itsekseen oleminen on Primolle paljon helpompaa. Vaikka se näkisi minun menevän ylä- tai alakertaan, se ei välttämättä lähde perääni, vaan jää mielellään pureskelemaan leluja tai luita tai menee nukkumaan. Se ei myöskään aloita piipittämistä yhtä herkästi kuin Turussa. Ehkä olisi hyvä opettaa Primolle paikalleen rauhoittumista kaupungissa ollessamme, jottei sen tarvitsisi koko ajan kulkea kintereilläni, vaan se voisi touhuilla myös omiaan.

 

Alla kuvia Primon ja Miion tapaamisesta lauantaina 23.1.2010. Kohteet olivat sen verran eläväisiä, että niitä ei ollut kovin helppo saada sovitettua samaan kuvaan...