Otsikon mukaisesti keskiviikkona oli tosiaan ensimmäiset treenit uuden agilityryhmän kanssa. Tällä kertaa ryhmässä oli vain neljä koirakkoa: Primon lisäksi mittelspitz, cairnterrieri (uros) sekä yksi narttu jonka rotua en tiedä, tuntemistani roduista muistutti ehkä sileäkarvaista kettuterrieriä tai parsonia, vaikka ei tainnut olla kumpikaan niistä. Aloitimme tekemällä 9 esteen rataa, joka oli helpohkosti kutakuinkin U:n mallinen. Esteinä oli hyppyjä, kaksi putkea ja rengas. Vaikein kohta oli lopun 3 hyppyestettä, jotka eivät olleet suorassa linjassa.

Otimme aluksi renkaan yksittäisenä esteenä, koska Primo on toisinaan radan osana ohittanut renkaan. Rengas meni hyvin sekä yksittäisesti että esteen parina, ja sitten kokeilimme koko radan tekemistä. Koutsi piti Primoa jälleen lähdössä hyppyesteen takana, ja kävin aluksi palkkaamassa kun Primo istui aivan rauhallisesti eikä yrittänyt varastaa tms. Lähtö sujui hyvin, ensin hyppy ja siitä hyvin loiva putki. Parin hypyn kautta renkaalle, joka sekin hienosti radan osana. Sitten mutkalla olevaan putkeen ja sieltä ne kolme loppusuoran estettä, enkä meinannut millään saada siinä kohtaa ohjausta kohdilleen. Poitsu ohitti joko toisen tai molemmat kahdesta viimeisestä esteestä.

Otimme sitten radan puolivaiheilta pari kertaa uudelleen, ja lopetimme onnistuneeseen toistoon, kun vaan riittävän aikaisin ehdin käydä kääntämässä Primon ensimmäiseltä loppusuoran esteeltä kahdelle viimeiselle. Palkkasin Primon joka kerta, sillä virheet olivat minun eivätkä koiran tekemiä, eikä poitsun vire mielestäni laskenut "hinkkaamisesta" ollenkaan.

Tauon jälkeen teimme puomia. Ensin kokeilimme hihnassa ja sitten ilman. Hihnan kanssa Primo meni yllättäen reippaammin, joten nyt pitää ehdottomasti alkaa tehdä ilman "turvaköyttä". Jälleen pidettiin taukoa, ja aivan viimeiseksi tehtiin puolikkaita keppejä ensimmäistä kertaa ohjureilla. Aluksi Primo ihmetteli, että mitäs nää on ja miten tää nyt toimii, ja hyppäsi ensimmäisen ohjurin yli. Sen jälkeen alkoi sujua paremmin, ja loppuun saatiin puolikkaiden keppien pujottelu siten että palkka odotti vasta keppien päässä. Koutsin mukaan Primolla on hyvä asento, ja hän tuumasi että kyllä tästä vielä hyvä tulee. Katsotaan, katsotaan...

 

Primo loppiaisena 2012.

 

Sopivasti agilitya seuraavana päivänä oli Primon hieronta. Primo oli taas seota sukkiinsa iki-ihanan hierojansa nähdessään, pusuja riitti! Primo oli myös hieronnan aikana vähän vallattomalla tuulella, ja keksi taas kääntyä välillä selälleen rapsutuksia kerjätäkseen... Loppua kohden pysyi onneksi rauhallisemmin kyljellään. Hierojalla oli jälleen hyvää kerrottavaa: lihaksisto on edelleen kehittynyt, etureisissä pientä kireyttä (joka on selitettävissä liukkailla talvikeleillä), lanneselässä ei mitään ihmeellistä. Mahtavaa!

Sitten hieman aiheesta "pidättyväinen kooikerhondje"... Tai tässä tapauksessa ei-pidättyväinen. Primo on nimittäin aloittanut uuden harrastuksen, ihmisbongailun. Tämä sai alkunsa siitä, kun marras-joulukuussa koirapuistossa tapasimme miehen nuoren mittelspitzin kanssa. Puistossa ei ollut muita ja koirat leikkivät iloisesti yhdessä. Myöhemmin samainen mies odotti bussipysäkillä mittelinsä kanssa, ja Primon oli yksinkertaisesti pakko päästä moikkaamaan tuttua tyttökoiraa omistajineen. Jälkikäteen olemme muutamia kertoja osuneet kulkemaan bussipysäkin ohi miehen odottaessa bussia yksin, ja Primo on jo kaukaa alkanut innokkaasti vetämään miestä moikatakseen.

Viime kerralla Primo tosin menikin heiluttamaan häntäänsä miehen vieressä seisseelle naiselle ja esitteli parhaimmat hurmaustaitonsa. Nainen totesi ilahtuneesti "Voi, tulitko sinä juuri minua tervehtimään!" ja Primo tietysti nautti kaikesta ansaitsemastaan huomiosta... Tämä tapa on vähän nolo, joku kerta kohdalle osuu kuitenkin ihminen joka vihaa koiria. Olen yrittänyt estää Primoa pääsemästä tuntemattomien luokse noin, mutta toistaiseksi kyseiset ihmiset ovat itse ottaneet kontaktia Primoon ja mikäs minä sitten olen ollut enää siinä vaiheessa estelemään, kun vieraat jo lepertelevät pojalle. Nykyään yritän kuitenkin kiertää bussipysäkeillä odottelevat ihmiset hieman kauempaa...