Emännän viettäessä viimeistä kesälomaviikkoa on vihdoinkin aikaa blogillekin. Pakko aloittaa kirjoittamalla Suomen Kooikerhondje ry:n kesäpäivistä, jotka järjestettiin tänä vuonna Kaarinassa. Vastoinkäymisiä järjestelyjen kanssa oli viimeiselle viikolle asti, mutta lopulta kaikki onneksi järjestyi. Perjantaina talkoilimme pienellä porukalla (tietenkin sateessa...) esteet ATT:ltä Tuorlan majatalon nurmikentälle. Sen jälkeen pääsimme majoittumaan ja tutustumaan muuhun leiriporukkaan.

IMG_7864-normal.jpg

Sade loppui onneksi sen viikonlopun osalta jo perjantaina, ja lauantai sekä sunnuntai sujuivat jokseenkin helteisissä merkeissä. Lauantaina ohjelmassa oli taipumuskoeluento ja agilityä tasoryhmissä. Minua aluksi vähän mietitytti Lehdistön Esan suunnittelema kolmosluokan rata, mutta se sujuikin oikeastaan melko mukavasti. Ensimmäinen pulmakohtamme oli välistäveto, jossa olin aluksi jatkuvasti myöhässä ja sitten aloin vähän ennakoida.

primo04-normal.jpg

Kuva: Suvi Reini

Primo jaksoi käsittämättömän hyvin toistoja samalla kuviolla, ja saatiinhan me jokunen onnistuminenkin aikaiseksi. Toisella kierroksella ongelmaksi muodostui putki/A-erottelu. Putkeen lähetettiin pimeästä kulmasta ja sitä ollaan kyllä harjoiteltu, mutta A-este imi Primon väärälle esteelle monta kertaa. Löytyi se putkikin sielä kuitenkin muutaman kerran. Kaiken kaikkiaan oli tosi hyvät agilitytreenit ja olin todella ylpeä Primon työskentelymotivaatiosta kuumuudesta ja toistojen määrästä/ treenin kestosta huolimatta.

 

IMG_7909-normal.jpg

Taipumuskoeluennon yhteydessä koirat pääsivät tutustumaan mm. rusakkoon.

 

Lauantai-illan viimeisenä ohjelmana oli näyttelykoulutus. Olen päästänyt Primon ajan myötä vähän turhan helpolla näyttelytreeneissä ja näyttelyissäkin: poitsu kyllä seisoo pöydällä ja antaa tutkia itsensä, mutta en ole opettanut kovinkaan edustavaa näyttelypönötystä pöydällä. Primo ei kesäpäivienkään treeneillä ollut mitenkään kovin edustavan näköinen pöydällä, maassa näytti paljon paremmalta. Mielestäni Primo vähän jännittää pöytää alustana, pitäisi ehkä treenata sitä - mikäli Primo nyt koskaan enää osallistuu yhteenkään näyttelyyn...

Sunnuntaina meille mölleille sekä kilpaileville oli epävirallinen agilitykilpailu möllien saadessa aikatasoitusta. Primon lähtövuoro oli loppupuolella enkä ehtinyt muiden ratoja juuri seurata. Rata alkoi hyvin mutta tyssäsi nelosesteen, putken suulle, kun Primon nenään taisi tulvahtaa ihania tyttötuoksuja. Eipä ole hajujen takia lähdetty radalla haahuilemaan sitten moneen kuukauteen, jos vuoteen, nyt tuli muistutus että niinkin voi käydä... No, sain Primon houkuteltua mukaani ja rata jatkui. Unohdin radan yhdessä kohtaa, mutta onneksi hoksasin jatkaa oikealle esteelle jokseenkin viime hetkellä. Tuloksena oli 5vp putken kiellolta, mutta aika riitti 3. sijalle. Kokonaisuutena olin ihan tyytyväinen rataamme, ensimmäinen kerta kun ei tullut kieltoa ohjausvirheestä... :D

Alla linkki Primon rataan Marin kuvaamana - kiitos videosta!

Varsinaisten koulutusten lisäksi viikonloppuun kuului rennompaa yhdessäoloa ja yhteislenkkeilyäkin. Olin todella tyytyväinen kesäpäiviin kokonaisuutena, vaikka toki pieniä harmituksia tuli välillä ilmi. Turola paikkana oli mahtava, sää suosi, ryhmäkoot pysyivät suhteellisen maltillisina, aikataulut olivat tiukkoja mutta eivät pettäneet ainakaan kovin pahasti, ihmiset auttoivat esteiden kanssa.... Paikalla oli mahtavia uusia tuttavuuksia ja kivoja vanhoja tuttuja, harmi etten ihan kaikkien kanssa ehtinyt sen enempää jutella. Mutta kaikkiaan kyllä hieno viikonloppu. Kuvissa oli jälleen valotus pielessä, mutta jonkinlaisia otoksia löytyy täältä.

 

20130710_182636-normal.jpg

Lenkillä lintutornin luona 10.7.2013

 

Elokuussa alkoivat myös ohjatut treenit ATT:llä. Toistaiseksi on sujunut paremmin ja paremmalla mielialalla kuin kevätkaudella. Viime viikolla suurin onnistumisen tunne tuli siitä, kun menin kutsumaan Primoa toisen esteen, muurin, taakse. Esteväli oli ykköshypyn ja muurin välillä melkoisen pitkä, ja Primo pysyi ilman jatkuvaa istuistuistu-litanjaa paikoillaan kauniisti ja lähti esteille vasta kutsusta vailla minkäänlaista paineistumista - mahtavaa! Mahtavaa, ettei se varastanut ja mahtavaa, ettei se ahdistunut! Kaikille tämä saavutus ei ehkä merkitse mitään, pitäisihän nuo lähdöt ollakin kunnossa näin monen harrastusvuoden jälkeen... Mutta meille tuollaiset lähdöt ovat olleet pitkään työn alla ja vaativat toki edelleen työstämistä.

 

20130721_163313-normal.jpg

Mustikkametsällä 21.7.2013

 

Viime torstaina tuli heti muistutus siitä, että lähtöjen työstämistä edelleen tarvitaan. Olimme Primon kanssa Raumalla RKS:n epiksissä, ja Primo sikaili varastaen lähdössä. Menin niin hämilleni, etten älynnyt edes korjata poitsua. No, muuten rata sujui sitten ihan hyvin, mitä nyt varmaankin epävarmasta lähdöstä johtuen Primo epäröi hetken, että saiko kakkosesteenä olleelle puomille mennä vai ei, ja kielto näytti ainakin minulle olevan aika lähellä. Sinne se kuitenkin kiipesi ja Primo perinteiselle diesel-tyylillensä uskollisena alkoi saada vauhtia neljännellä-viidennellä esteellä. Kiire meinasi tulla, mutta selvittiin kunnialla viimeiselle esteelle asti. Siinä olisi voinut treeneissä tuttuun tapaan huutaa "eteen", mutta valitsin jostain syystä "menemenemenemene"-huudon ja juuri ennen viimeistä hyppyä Primo käntyi sitten katsomaan minua ja tuli esteen ohi. Eli vitonen viimeiseltä esteeltä.

Primon etenemä oli kuulemma jonkin verran yli 4m/s ja ajan puolesta se olisi voittanut - ilman kieltoa viimeiseltä hypyltä. Siispä sijoituimme vitosella toisiksi, ja Primo ansaitsi itselleen lelun ja puruluun, eli juurikin mieluisan palkinnon. Episten jälkeen Primo pääsi vielä lenkille parin Bullbenz-mummon sekä Peterin kanssa.

 

20130715_184220-normal.jpg

Primon ehdotus seuraavaksi kooikerien yhteislenkkipaikaksi :)

Pitää vielä mainita, että Primo pääsi viime viikolla ensimmäistä kertaa ajamaan moottorikäyttöistä viehettä vinttikoiraradalla. Vähän epäilin ettei tuo poikavälttämättä uskaltaisi käydä vieheeseen kiinni moottorin jylistessä vieressä, mutta sen suhteen ei kyllä ollut ongelmia. Aivan lähdön jälkeen Primo pyörähti ympäri ja katsoi minua vähän kysyvänä, mutta kun kehotin "mene" niin jatkoi normaalisti vieheen ajamista ja kävi siihen kiinni kuten ennenkin. Jätkä irrotti otteensa vasta kun otin itse vieheestä kiinni ja käskin irrottaa.

Viime viikolla tuli myös Kelpokoiralta ilmoitus, että olemme Primon kanssa päässeet pääasiassa Tuulia Liuhdon vetämälle agilityn tekniikkakurssille, joka alkaa heti syyskuun alusta. Uskon että tämä kurssi on meille todella tarpeellinen ja toivon että saamme siitä mahdollisimman paljon irti. Ei siitä ainakaan haittaa voi olla. :) Aika näyttää...