Tänään aamukävelyllä tapahtui jotain melko odottamatonta, kun Primo haukkui takaa tulevaa skootteria ja teki ryntäysyrityksen sen perään. Vastaavaa ei ole mopojen, skootterien tms. kohdalla sattunut aiemmin ollenkaan, ja autot, pyöräilijät ja lenkkeilijätkin ovat saaneet jo useamman viikon olla rauhassa. Nyt täytyy taas olla enemmän skarppina lenkeillä, ettei paha tapa pääse takaisin valloilleen. Luulin, että oltaisiin jo päästy eroon ryntäämisestä kokonaan. Onneksi loppupäivän lenkit ovat sujuneet hyvin. Tultuani töistä kiersimme Varissuon ympäri, ja se tuntui olevan ihan sopivan mittainen lenkki ennen illan agilitya.

Tänään siis alkoi kauan odotettu agilityn alkeis/pentukurssi Liedossa. Emme sen kummemmin esittäytyneet toisillemme, mutta minun mielestäni kaikki koirat eivät suinkaan olleet pentuja, Primo saattoi olla jopa nuorimmasta päästä. Ryhmä oli ihan sopivan kokoinen, kaikki löysivät oman harjoittelunurkkansa hallin seinustoilta. Primoa kiinnosti valtavasti lattiamatossa olevat hajut, ja heti kun pojalla alkoi tylsää, painui nenä maahan.

Onneksi tylsiä hetkiä ei paljoa ehtinyt olla! Aloitimme haltuunoton harjoittelusta. Kouluttajan mielestä lelu motivoi Primoa nopeampaan ja innokkaampaan suoritukseen kuin herkut, joten jatkoin harjoittelua sitten lelulla. Koirat saivat opetella myös rauhallista yksinoloa, eli niiden piti odottaa kiltisti seinustalla kiinni sidottuina omistajien käyskennellessä hieman kauempana. Primolta yksinolo sujui ihan yllättävän hyvin! Kävin aina välillä palkkaamassa, ja vasta harjoituksen lopussa Primo alkoi vähän vikistä.

Kolmas opeteltava asia oli eteen lähettäminen esteen yli namialustalle/lelun luokse. Uskon, että Primo olisi ollut nopeampi ilman perässä laahaavaa talutushihnaa, mutta muuten harjoitus sujui kyllä hyvin sekä lelun että ruokakupin avulla. Primo kiersi esteen vain kerran, jolloin taisin viedä pennun liian kauas tai namit eivät olleet suoraan Primon edessä esteen takana.

Kurssikerta oli kyllä kiva, mutta kolme varttia kului todella nopeasti! Primokin vaikutti siltä, että olisi jaksanut pidempäänkin - tai sitten poika on yliväsynyt, sillä se leikkii vielä parhaillaankin leluillaan. Koulutuksessa oli vain yksi negatiivinen asia, ja se oli meille osuneet vierustoverit. Sekä oikealta että vasemmalta tuli jokunen ärähdys, ja Primo lähti siihen vähän mukaan. Sain kyllä jätkän aina lopettamaan ja keskittymään taas minuun, mutta silti tuollainen rähinä harmitti, sillä Primo on aikaisemmin jättänyt öykkärit omaan arvoonsa.