Lauantaina suunnattiin Primon kanssa Tampereelle kooikerhondjetapaamiseen. Treffattiin ensin Tytti & Jana sekä Taina & Loki, ja jatkettiin siitä sitten yhtä matkaa tapaamispaikalle asti. Kymmenisen koiraa kaiken kaikkiaan saapui tapaamiseen, ja ihan mukavasti tulivat koirat toimeen keskenään. Oli melkoisen lämmin päivä, mikä taisi pitkän ajomatkan lisäksi väsyttää Primoa, joka kuljeskeli lähinnä itsekseen haistelemassa ja tutkiskelemassa kaikkea.  Vähäsen kahlailemassa Primokin kuitenkin kävi metsälammessa. Loppumatkasta Primo kulki vierelläni, vaikkei hihnassa ollutkaan. Ei poika intoutunut juoksemaan, vaikka Jana, Loki ja Olli (Bullbenz Kooi Olly Sade) vetivät ympärillä mieletöntä rallia toisiaan tai keppejä jahdaten.

Kivaa oli kuitenkin tavata tamperelaisia koikkereita omistajineen. Yksi tapaamisessa mukana olleista koirista oli Primon velipuoli Indy (Lucky Nana's Marco Polo) - joka ei kylläkään ole yhtään saman näköinen Primon kanssa. Indyssä on huomattavasti enemmän emänsä näköä. Varsinaisen tapaamisen jälkeen menimme vielä pienemmällä porukalla yhdessä syömään, ja Primo sai tutustua paremmin Janaan sekä Hilaan. Janasta Primo ei malttanut paljoa kiinnostua, koska Hila juoksujen jälkitunnelmissa ilmeisesti tuoksui vielä jonkin verran vetoavalta.

Lauantai-iltana palasimme maalle vanhempieni luokse sunnuntaita ja äitienpäivää viettämään. Illalla  ennen nukkumaanmenoa Primo pääsi vielä kevätpesulle. Sunnuntaina olikin aivan ihanan lämmin päivä, ja vietimmekin melkein koko päivän ulkosalla puuhastellen. Primo sai välillä hepuleita ja kanniskeli keppejä, mutta pääasiassa poitsu makoili milloin missäkin ja piti perhettä silmällä. Isä käänsi perunapeltoa ja Primo istui vieressä vahtimassa kuin paraskin työnjohtaja.

Maanantaina oli vuorossa agilityn alkeisjatkokurssin toinen treenikerta. Viikonloppuna oli ollut esteiden siirtotalkoot ja ulkokentät otettu käyttöön. Tästä eteenpäin meillä on siis kiertävät kenttävuorot siten, että jokainen ryhmä pääsee kerran sisälle treenaamaan, sitten kaksi kertaa ulos ja jälleen sisälle, jne. Eli hallissa oli 2 kenttää yhdistetty ja meidän käytössämme, mutta periaatteessa myös viimeinen kolmasosa oli meidän käytössämme kun ei hallissa muitakaan ollut. Ulkona oli käytössä kaksi kenttää, yksi per ryhmä.

Käytössämme ollut 2/3 hallista tuntui mielettömältä luksukselta, ja koska 2 koiraa rymästämme puuttui, oli runsaasti tilaa ja aikaa ottaa melkeinpä mitä esteitä vain halusi. Teemana oli irtoaminen hypyillä/eteenlähetys ja yksittäisenä treenattavana esteenä pöytä. Eteenlähetystä treenattiin 5 suorassa linjassa olevalla hyppyesteellä, kahdessa erässä. Otimme Primolle ensin vain 2 hyppyä, sitten 3, ja loppujen lopuksi kaikki 5. Aluksi kokeiltiin eteenlähettämistä namikipolle, lopuksi kutsuna niin, että jätin Primon istumaan, ja siten, että koutsi piti pojasta kiinni ja menin itse viimeisen esteen taakse. Mukavasti sujui tämä harjoitus Primolta, kertaakaan ei kieltänyt ja vauhtiakin oli mukavasti, eniten kylläkin viimeisissä toistoissa kun olin itse viidennen esteen takana.

Lisäksi sai treenata tiukkaa käännöstä suora putki - hyppy -yhdistelmällä. Pöytääkin treenailimme ja yhdistin sen myös noihin edellämainittuihin. Rengastakin teimme pari-kolme toistoa. Ehkä treenien paras juttu oli kuitenkin pussi, josta Primo syttyi mielettömästi ja jota poitsu suoritti heti ekasta toistosta alkaen ilman että piti ollenkaan nostaa kangasta! Ja vauhtiakin riitti - mahtavaa! Oli kyllä tosi kivat treenit, olen todella tyytyväinen. Ja maltoin sentään muutamaan otteeseen viedä Primon välillä ulos kävelylle, ettei vallan päässyt ahneus iskemään ja tullut tehtyä toistoa toiston perään...

Tänään olisi ollut spanielikerhon näyttelykoulutus, mutta koska se ei ole millään tavalla "pakollinen", jätin sen nyt välistä. On ollut niin paljon koiramenoja, että oli vaihteeksi mukava mennä töiden jälkeen lenkille ilman minkäänlaista kiirettä. Huomenna on kuitenkin taas tokotreenit. Huomiseksi luvattiin vielä aurinkoista säätäkin, mutta loppuviikoksi vesisadetta... saapa nähdä millaisissa olosuhteissa sitä sitten sunnuntaina seistä tönötetään Rauman näyttelyssä.