Tänään olimme ATT:llä tšekkiläisen Eva Lacnakovan agilitykoulutuksessa. Mölliryhmässämme oli yhteensä neljä koirakkoa ja aikaa oli kaksi tuntia. Eva oli tehnyt alle parinkymmenen esteen radan, jota teimme pätkissä. Treenit aloitettiin lämmittelemällä esteillä 1-5, mutta hyppy nro 2 mentiin eri suunnasta kuin ratapiirroksessa. Se sujui ihan hyvin, tosin kiire meinasi tulla kun piti juosta putkihässäkältä ohjaamaan neloshyppy... Eva piteli Primoa lähdössä jotta pääsin ottamaan koiran vastaan putkien kohdalta.Sitten vaikeutettiin vähän: Hypyt 1 ja 2 josta jatkettiin 9-10 ja sitten 3-5. Sekin sujui, mutta ainakin jollakin toistolla jäin vahingossa ohjaamaan 3-putken väärältä puolelta (siihen tuli jonkinlainen edestäleikkaus) ja silloin tuli kyllä järkyttävä kiire neloselle. Ja aluksi palkkasin Primon 2. esteellä suunnilleen paikassa, jossa numero 16 on, jotta se ei hyppäisi kakkosta väärästä suunnasta. Palkkaamisen jälkeen muut toistot sujui hyvin. Toisaalta olisi voinut kokeilla ottaa vastaan myös toiselta siivekkeeltä ainakin nyt kun ratapiirrosta katsoo, mutta jotenkin kentällä tuo hypyn oikeanpuolimmainen reuna tuntui luontevammalta.

Sitten siirryttiin tekemään kohtaa (7 ja) 4-9 (kahdeksas este oli putki). Tämä vähän hirvitti "rataantutustumisvaiheessa", mutta loppujen lopuksi se sujui vallan hyvin! Primo meni tosi hienosti varsinkin esteet 7,4 ja 5, ja loppukin onnistui heti kun muistin miten takaakierto ohjataan.... wink Kunhan muistin itse rauhoittua 7-8 välissä niin hyvin sujui, ja siihen perään 8-9 meni hienosti joka toistolla.

Lopuksi tehtiin pyöritystä (10) 9-17 (8. putkesta tuli nro 17 toisesta suunnasta, eli radan loppu muutettiin). Eva halusi että saisimme aikaiseksi mahdollisimman nätit käännökset 10-11 ja 13-14 esteille. En tiedä ohjauskuvioiden nimiä, mutta mielestäni sain Primon muutamaan otteeseen tosi kivasti käännettyä, Evakin vaikutti tyytyväiseltä. Kiire pakkasi taas tulemaan jotta ehti ajoissa kääntämään 13-14 välin (joka näyttää piirroksessa ehkä vähän isommalta kuin luonnossa oli).Ihan koulutuksen päätteeksi Eva sanoi, että halukkaat voivat tehdä koko radan tai kokeilla vielä jotakin osaa siitä. En halunnut tehdä koko rataa, joten kysyin Evalta mitä pätkää hänen mielestään meidän olisi hyödyllisintä vielä kokeilla. Tehtiin sitten loppua kolmen toiston verran. Primo oli koko treenin ajan pysynyt hyvässä vireessä: teimme lyhyitä pätkiä muutamalla toistolla, kävin omien vuorojen välillä kävelyttämässä ja vein sitten autoon odottamaan omaa vuoroa BOT päällä. Olin itse jo vähän väsynyt ja olisi luullut samaa koirasta, mutta sehän kävi innolla leluunkin vielä kiinni. Viimeiset harjoitukset eivät silti menneet enää niin hyvin, kun Primo jäi ensin 10. hypyn jälkeen selkäni taakse ja ajautui sitten vasemmalle puolelleni (eli hukkasin koiran). Lisäksi se alkoi mennä 15. putken väärään päähän kun aloin itse liikaa kiirehtiä 14. hypyllä. Tuli kuitenkin onnistumisiakin.

Evan palaute sisälsi mm. seuraavia mainintoja: Primo on nopea. Se yrittää tehdä aina kaiken mitä uskoo minun siltä odottavan ja kuulemma me ollaan hyvä tiimi. Minun pitää vain olla johdonmukainen ja ottaa rennommin (tiedän! Miksi se on niin vaikeaa?). Ja pitää muistaa myös odottaa koiraa välillä, jotta liike on sujuvaa... Se on kai sitä rytmitystä?? Ja kumma juttu, taas mainittiin ne ohjauslinjat... eli tänäänkin tuli varsinkin aluksi turhia sivuaskelia, jotka sitten helposti vetää koiraa väärille esteille. Ja se turha saattaminen... "luota koiraan".  Lisäksi Eva muistutti, että on ok helpottaa asioita jos jokin ei toimi, ja mainitsi muutenkin palkkaamisen tärkeydestä. (Tosin se on kyllä asia, jonka voin sanoa jo melkoisen hyvin sisäistäneeni... Jos Primo menee vääriä esteitä, minä olen sen niille ohjannut ja koska se tekee "oikein" pitää sen olla sille palkitsevaakin.)
 
Tykkäsin koulutuksesta hurjan paljon ja uskon että siitä oli myös hyötyä. Paitsi että jäi hyvä mieli varsinaisesta koulutuksesta, olen myös todella iloinen siitä että Primo jaksoi hienosti kaksituntisen - siitäkin huolimatta, että oltiin treeneissä keskiviiikkona ja epiksissä torstaina. Mielestäni Primo ei ollut "loppuun treenattu" tai väsynyt tänään koulutuksesta lähtiessämme, vaan se oli silloinkin vielä iloisella tuulella. Kerrassaan mahtava agilitypäivä takana. smiley Harmi ettei tullut mitään videolle... josko ensi kerralla.