Viime keskiviikkona olimme pitkästä aikaa Kelpokoiralla, eli OneMind Dogs-arenalla treeneissä. Kyseessä oli vauhtiratakurssin irtokerta, jonka ostin netistä. Olemme aikaisemmin olleet samalla kurssilla treenaamassa, mutta silloin kouluttajina olivat Tuulia ja Timo Liuhto. Nyt kurssia veti meille uusi kouluttajatuttavuus, Anna-Maija Saharanta. Primolla oli takana n. 3-4 viikon tauko ohjatuista treeneistä, ja parin viikon ajan Primon ajatukset ovat selvästi olleet tytöissä - sen vuoksi vähän jännitti, miten treenit sujuisivat.

Rata oli haasteellisen mutta ihan mentävissä olevan näköinen, yhteensä 24 estettä. Meille haastavinta ajattelin olevan keinun ihan sellaisenaan, sekä lopussa puomin molemmin puolin olevat tiukat käännökset ja niistä huolimatta vauhdin pysyminen. Radalla oli A:ta lukuunottamatta kaikki esteet, puomi mentiin kahdesti. Pyysin palkkausapua keinulle.

Tässä ensimmäinen videopätkä, esteet 1-15. Melkein ohjasin hypyn 12 väärältä puolelta, videolla näkyy Primon tekemä ohjaajan mokan korjausliike. :D Video: https://youtu.be/9oiv8be9ER4

Mutkaputkesta (este nro 8) mentiin siis ensin keinulle ja myöhemmin samasta putkesta mentiin keinun kanssa samassa linjassa oleville kepeille. Näin, miten kaikki muut meitä ennen treenanneet koirat menivät keinulle, mutten olisi ikinä uskonut että myös Primo valitsee keinun niin helposti. Keinulle sekin kuitenkin solahti. Otettiin sitten pari kertaa erikseen putkesta kepeille tuloa, jotta saatiin ajatus muuttumaan siihen suuntaan, ja lisäksi keskityin todella varmistamaan että koira lukitsi kepit.

Primo meni keinun tapansa mukaan hitaasti, mutta uskollisesti. Vaikka se ei pidä keinusta, onneksi se ei hyppele pois kesken kaiken vaan aina se lopulta ryömii loppuun asti. Vähän nopeammin pitäisi ehkä vapauttaa, nytkin videoilta näkyy miten Primo jäi vielä kontaktille ensimmäisen vapautuskäskyn jälkeen. Sen huomiokin oli kyllä ihan muualla kuin minussa tai seuraavassa esteessä sen ensimmäisen vapautuskäskyn aikana. :D Keinu hidasti koko radan suoritusta selvästi, eikä Primo muutenkaan ylipäänsä ollut kaikkein vauhdikkaimmalla tuulellaan.

Pujottelutahti oli tällä kertaa treneissä vähän verkkaista, mutta 2+2 ohjureilla kummassakin päässä mentiin. Ensimmäiset kepit meni parhaalla vauhdilla, mutta tyhmä omistaja oli laittanut ohjurit väärin ja kilttikoikkeri joutui puskemaan väkisin ohjurien alta. :D Sen verran herra taisi ottaa nokkiinsa, että seuraavat pujottelukerrat olivat vauhdiltaan maltillisempia.

Toisessa videopätkässä on esteet 21-24. Vein aluksi hypyltä 21 putkeen 22 tavallisesti pyörittämällä, kun arvelin vastakäännöksen pysäyttävän vauhtia liikaa. No, arvelin väärin, ja pyörittämällä tuli melkoisen laaja kaarros + kouluttajan mukaan oli ihan siinä ja siinä, ettei Primo valinnut väärää putkea tai keinua (tai keppejä).  Tässä video: https://youtu.be/-YRCt-yMcsk

Trenien aluksi tuli muutamassa kohdassa jälleen kiire ohjauksiin (olin unohtaa radan, taas...), kun Primolla oli enemmän vauhtia. Viimeisessä videossa, joka on ihan viimeinen pätkä koko treeneistä, Primo menee jo hitaammin mikä vaikuttaa omaan liikkumiseeni ja ohjaamiseen - homma meni vähän saatteluksi. Agility on kyllä monin tavoin haastava laji! Minä tarvitsen enemmän harjoitusta kuin miten paljon toistoja Primo jaksaa, ja sen asian kanssa tasapainoileminen on välillä vaikeaa. Treeneistä ja kouluttajasta jäi kuitenkin oikein hyvät fiilikset! Ei ollut meidän vauhdikkain päivämme, mutta hyödyllistä ja mukavaa treeniä kyllä!

Tässä vielä se viimeinen pätkä, koko rata alusta loppuun: https://youtu.be/VaJTm5_WldE

 

Treenejä seuraavana päivänä Primolla oli vuorossa katkenneen hampaan juurien poisto. Kaikki meni sujuvasti ja poika on alkanut toipuakin hyvin, mutta teen siitä vielä myöhemmin oman postauksensa.