Eilen oli Ruskolla Lounais-Suomen Spanielikerhon järjestämä ryhmänäyttely. Olin paikan päällä Primon kanssa aamulla seiskalta - Primo sai jäädä häkkiin lepäilemään kun me aloimme pystyttää kehiä. Kaikki saatiin valmiiksi ihan hyvissä ajoin, ja ensimmäiset näytteilleasettajat saapuivat jo puolisen tuntia ennen rokotustodistusten tarkistamisen alkamista.

Puoli yhdentoista maissa paikalle saapuivat myös Saara Huugon kanssa ja Suvi Mindin kanssa. Jälkimmäinen kaksikko tuli turisteiksi ja Suvin kanssa sovittiin, että hän esittäisi Primon kehässä. Tuomari Zsuzanna Váczi-Balogh ei turhia aikaillut koirien tutkimisessa, ja kooikereiden vuoro tuli nopeammin kuin olin osannut odottaakaan. Huugo esiintyi yksin avoimissa uroksissa ja sai eri:n ja sa:n. Valioluokassa Primo sai saman tuloksen, paras uros-kehässä tuomari sijoitti Primon ykköspaikalle ja Huugon toiseksi. Narttuja oli ilmoitettu vain yksi, Viola (Roosnell Astrantia) joka sekin sai erinomaisen ja sa:n. Lopulta Primo oli vielä ROP ja Viola VSP. Viola sai toisen ja Huugo kolmannen sertinsä, joten Huugo samalla valioitui - onnittelut vielä, Saara! Huugo on kyllä varsin näyttävä runsaine turkkeineen!Vasemmalla ROP Primo ja oikealla VSP Viola 16.6.2012 Ruskolla.

Tuomarilla oli käytössään pöytä, mutta hän ei pyytänyt nostamaan koiria siihen tutkittavaksi. Vilkaisi pintapuolisesti hampaat, silitti ohimennen päätä ja korvia, sipaisi selkää pitkin hännän tuntumaan mutta mahtoiko edes urosten "varustelua" tarkistaa? Arvostelut taisivat olla ainakin jokaisella kooholla varsin lyhytsanaisia ja pintapuolisia nekin. No, mitäpä sitä turhia lätisemään kun kaikki olivat kerran erinomaisia! Hauskasti Primon arvostelu alkaa sanoilla "hyvin elegantti". En tiedä mitä Violan arvostelussa luki, mutta molempien urosten häntien tuomari olisi suonut olevan liikkeessä alempana.

BIS-kehää odotellessa Primo ja seuraneiti-Mindi pääsivät vähän lenkkeilemään, juoksentelemaan vapaana läheisellä kentällä ja tietenkin myös varjoon lepäilemään. Onneksi puolitapäivin alkoi vähän kerääntyä pilviä taivaalle, muuten olisi ollut hieman liiankin kuuma ainakin koirien kannalta. Näyttelyväki vaikutti kovin iloiselta ja tyytyväiseltä, taisivat järjestelyt sujua kohtuullisen hyvin.


AVO ERI 1 SA PU 2 SERT --> FI MVA Simi "Huugo"

BIS-kehät alkoivat hieman kolmen jälkeen. Primo oli vielä mukava reipas ja Suvi sai pojan esiintymään todella hienosti! Upeasta näyttelemisestä huolimatta tuomari ei kooikerhondjelle montaa silmäystä luonut, ja BIS-koiriksi sijoittuivat cockerspanieli, kultainennoutaja, fieldspanieli ja portugalinvesikoira.


Hetki, jolloin Primo BIS-kehässä huomasi noin 15-20 metrin päässä kameran kanssa heiluvan emäntänsä.Primo pönöttää Ruskolla 16.6.2012.


Ruskolla oli kyllä todella siistiä ja hyvätapaista näyttelyväkeä, sillä näyttelyalueella ei ollut juuri mitään siivottavaa ja alue olikin nopeasti siivottu ja kehät purettu. Primo pääsi vielä muutamaksi tunniksi kyläilemään Mindin luokse, kun emännän piti osallistua toimikunnan illalliselle. Kun lopulta pääsimme Primon kanssa kotiin asti siinä kymmenen jälkeen, simahti koira saman tien keittiön pöydän alle. Vielä kerran paljon kiitoksia Suville Primon hoitamisesta päivän aikana ja tietysti suuri kiitos myös erinomaisesti sujuneesta handlaamisesta!

Joitakin kuvia tuli eilen napsittua näyttelypaikalla, niitä löytyy tuttuun tapaan galleriasta. Päivitin myös Primon tulossivua, siellä pitäisi nyt olla kaikki arvostelutkin ajan tasalla. Kun nyt jälkikäteen katsoin Primon kuvia, tuli vähän huolestunut olo, että jokos tuo poika on taas päässyt laihtumaan? Omaan silmään näyttää kuitenkin ihan sopusuhtaiselta... Pitänee punnita poitsu lähipäivinä ja jos lukema näyttää turhan alhaiselta, pitää tarkistaa että se saa ruokaa riittävästi.