Syyskauden viimeiset ohjatut treenit olivat viime keskiviikkona. Teimme 13 esteen rataa numeroiduilla esteillä ja ajanoton kera. Kummasti heti alkoi jännittää, vaikka kyse oli kuitenkin vain harjoittelusta.... Rata meni kivasti, yksi valssi meni pieleen (myöhässä, kuinkas muuten) ja yhden ohjauskuvion koutsi vaihtoi ekan yrittämän jälkeen toiseksi. Persjätöllä säästyi aikaa ja koiran linja muuttui paljon järkevämmäksi. En useinkaan tule valinneeksi persjättöä radalla, mutta näköjään se toimii kyllä. Jälleen saa todeta saman asian: pitäisi vaan luottaa koiraan enemmän...

Sunnuntaina käytiin omatoimitreenailemassa. Kerrankin olin etukäteen päättänyt, mitä treenaisin, ja vieläpä pysyin suunnitelmassa: Aluksi otettiin keppejä. Ihan vaan pujottelun vahvistamiseksi, ja siirtelin palkan paikkaa (ettei aina olisi heti keppien lopuksi). Hienosti myös irtosi edelle kun kokeilin hetsata lähdössä.

Toisena harjoituksena tehtiin takapalkkausta. Primolla on kova hinku puomille, joten vapauttelin sitten sinne. Alku näytti hyvältä. Samalla tuli sitten treenattua puomin alastulokontaktiakin, se myös ihan jees, kerran taisi tulla vähän huolimattomasti. Ei ollut mitään supervauhdikkaita loistosuorituksia mutta ei nyt huonojakaan.

Ja kolmas asia, jota tulikin sitten treenattua edellämainittujen ohessa koko treenien ajan ja joka myös liittyy tuohon takapalkkaukseen, oli lähdössä pysyminen. Ja kumma kyllä, mielestäni Primo pysyi todella hyvin! Toivottavasti tämä ei ole niitä "kyllä se kotona osaa"-juttuja, vaan onnistuneet lähdöt siirtyvät vähitellen ohjattuihin treeneihinkin... Toki välillä lähdöt onnistuvat jo nyt viikkotreeneissäkin.

Toivottavasti ehditään joulutauon aikana vielä uudemmankin kerran omatoimitreenailemaan, aihetta ainakin olisi. Seuraavat ohjatut treenit ovat loppiaisen jälkeen. Huomenna suunnataan hallille tonttuilumielessä, kun ATT järjestää jäsenilleen pikkujoulut. Luvassa saattaa olla vähän agilityäkin puuronsyönnin lisäksi.

Viime viikonloppuna oli kamerakin matkassa mukana, mutta ei tullut otettua lupaamiani kuvia postausten piristykseksi, kun oli niin harmaa keli. Ensi viikonloppuna uusi yritys... josko saisi otettua talvikuvia nyt kun sitä lunta vielä on maassa.