Vuodenvaihtessa kunnostauduttiin lenkkeilyn saralla ja Primo pääsi useaan otteeseen nauttimaan lenkeistä cairntyttöjen seurassa. Koohopoika ja "pikkuärrieri" tulevat erityisen hyvin juttuun - Primo on opettanut nuoremmalleen juoksuleikkien salat. Viime vuoden aikana Primo on saanut erinomaista opetusta ja "siedätystä" pennun kanssa olemiseen, ja lopputuloksena on nyt saanut Astasta itselleen kivan kaverin. Kuvasivuston uusimmat kuvat ovatkin pääsääntöisesti yhteislenkeiltämme.

IMG_8176.jpg

IMG_8302.jpg

Pari viikkoa sitten olimme Turun kansainvälisessä näyttelyssä, jossa Primo pääsi kroatialaisen Tino Peharin syyniin. Tuomari oli todella erilainen kaikkiin aikaisempiin näkemiini verrattuna, sillä koiria ei montaa sekuntia seisotettu mutta juoksutettiin ympäri senkin edestä. Paras uros -kehässä meinasi jo alkaa naurattaa moinen, mutta lopulta tuomari osoitti meidät toiselle sijalle ja niinpä tuloksena oli ERI 1 SA PU 2 CACIB. Arvostelu - joka on lyhin koskaan saamamme arvostelu - on luettavissa tulossivulta. Kuvat löytyvät täältä.

Päivitin blogin kalenterin ajan tasalle, ja jätin siitä ATT:n viikkotreenit pois. Olemme kuitenkin jatkaneet ATT:llä entiseen malliin keskiviikon ryhmätreeneissä. Olen yrittänyt panostaa keppien treenaamiseen, ja pientä edistystä onkin tapahtunut. Keinunkin opettelussa yritetään taas kunnostautua. Puomi on ottanut takapakkia, Primo jää jälleen liian ylös himmailemaan eikä tule suoraan 2on2offiin, vaikka esim. kotona kontaktialustalla osaa tulla oikeaan kohtaan. Sentään sitä ongelmaa ei ole enää hetkeen ollut, ettei Primo lähtisi kontaktilta pois. Tuntuu että olen jo kokeillut puomilla "kaikkea", mutta pitää vain jatkaa johdonmukaisesti ja yrittää löytää se meille sopivin tapa.

Eilen kävimme porukalla 10 kilometrin hiihtolenkillä hiihtomajalle eli Liessuon kämpälle. Kämpällä pidettiin mehutauko ennen kotiinpaluuta. Primo on ollut hiihtolenkillä mukana kerran tai pari aikaisemminkin, olisikohan ollut kerran talvessa. Viime vuonna emme olleet ollenkaan. Primo on sopivan kokoinen, se ei pilaa latua vaikka juoksisi sen päällä, tosin onhan siellä mm. hirven jälkiäkin pitkin poikin. Poitsu saa juosta koko matkan vapaana ja tulee nätisti jonon viimeisenä yrittämättä edes lähteä ohi ilman lupaa. Ja osaa varoa suksia ja sauvoja kuin luonnostaan.

20150207_150941.jpg

20150207_161005.jpg

20150207_155638.jpg

Viikko sitten kävimme Primon kanssa samaisella kämpällä kävellen, mutta kiersimme toista kautta pois. Matkaa tuli kaikkiaan 11,5 kilometriä! Lenkki oli kyllä melko raskas vastasataneen lumen vuoksi. Iso osa matkasta meni hangessa tarpoessa. Lenkin loppupuolella, ollessamme jo autotiellä, Primo alkoi yhtäkkiä vetää hihnassa ja vinkua turhautuneena kun ei emäntä päästänyt vapaaksi. Veto vain paheni, kunnes tiessä näkyi aivan tuoreet hirvenjäljet joita Primo seurasi jäljestäen tien poikki ja niin pitkälti pientareelle kuin hihna vain antoi periksi. Ja kun hihna loppui, piti päästää parit ulvomista muistuttavat haukut. Tämän jälkeen Primo käveli vetämättä ja aivan kiltisti kotin asti. Mahdollisesti ja hirvi oli siis mennyt aivan edestämme tien poikki ja Primo sai siitä mutkan takaa jo ilmavainun.

20150203_154648.jpg

Sauhuvuori 3.2.2015

20150203_154702.jpg

20150203_154735_1.jpg

Sauhuvuori 3.2.2015

Olen nyt käyttänyt Endomondo-sovellusta puhelimessa jo jonkin aikaa, ja koko ajan yhä tunnollisemmin pyrin tallentamaan kaikki lenkit. Ihan jokaista ei kuitenkaan tule tallennettua, mutta tammikuun yhteenveto oli silti ihan kivaa luettavaa: 222,4 kilometriä ja 47:26,01 tuntia kävelyä. Se tekee jokaiselle tammikuun päivälle noin 7 km kävelyä. Olisi mielenkiintoista kiinnittää Primonkiin jokin tuollainen seurantalaite, sillä sehän ulkoilee välillä jonkun muunkin kanssa ja kilometrejä tulee vapaana juoksennellessakin varmasti enemmän. :)

 

20150208_112602.jpg