Viikonloppua vietettiin jälleen maalla. Lauantai-iltana sai todella kokea olevansa maalla, sillä iltalenkillä nähtiin kaksi supikoiraa Primon kanssa! Primo haistoi eläimet kaukaa, ja oli kyllä aika jännä tilanne. Supikoirat olivat iltapalalla syömässä ilmeisesti siemeniä lintulaudan alla. Viikonloppuna oli todella kauniita ilmoja, ja siksi olikin mukavaa saada sunnuntaina lenkkiseuraa kaveristani ja hänen hovawartistaan Damirazin Kodin Onnettaresta eli Pimusta. Vielä syksyllä Primo ja Pimu leikkivät melko lailla tasapuolisesti, mutta nyt Pimu selätti Primon heti aluksi. Primolle tytön selättämiseksi tuleminen heti alkuun oli vähän liikaa, ja poitsu veti marttyyriroolia ainakin puoli tuntia. Joka kerta kun Pimu yritti kutsua leikkiin, sai se Primolta irvistyksen. Noh, lenkin loppupuolella Primo sitten yhtäkkiä suli, ja kaksikko sai leikkiäkin aikaiseksi.

Lähellä peurojen ruokintapaikkaa oli vanha ruostunut tynnyri, jonka päälle joku oli kerännyt kiviä. Pimu huomasi sen ensin, ja alkoi puhista. Sitten Primokin alkoi puhista ja haukkua ja vähän muristakin. Haukkuen ja häntä heiluen Primo kuitenkin hivuttautui vähitellen lähemmäs oudonnäköistä tynnyriä, ja lopulta kurottautui vähän haistelemaan. Samaa näkee välillä ihan arkena lenkeilläkin, Primo alkaa puhista ja haukkua jollekin, mutta yleensä sitten kuitenkin kiinnostus vie voiton ja poika haluaa tutkia kummastuksen kohteen. Tynnyrin haukkumisessa erilaista oli nyt se, että hangen vuoksi en itse pystynyt menemään näyttämään Primolle, ettei mitään pelättävää ole, vaan jäin koiran taakse ja se itse päätti uskaltaa mennä katsomaan tynnyriä.

Maanantaina oli agilitytreenit ja teemaesteinä okseri sekä rengas. Me kävimme ensin kokeilemassa rengasta, ja se sujui kyllä oikein hyvin. Kahta erilaista rengasta saatiin yrittää, eikä mielestäni kummassakaan ollut ongelmia. Okserilla sen sijaan Primo vähän pohti että hyppäiskö vai ei, ja vaikutti vähän hermostuneelta. Hyppäsi lopulta kuitenkin, mutta meni vähän arpomiseksi. Sama toistui muutamalla muullakin hypyllä. A:n ohi kävellessä Primo heti lähti tarjoamaan sen suorittamista, ja nappasin poitsun esteeltä syliin kun sitä ei ollut nyt lupa suorittaa.

Putket, sekä oranssi suora että musta mutkaputki, olivat molemmat Primo mielestä edelleen kivoja. Keppejäkin vähän treenattiin, tosin tällä kertaa kyseessä oli sellaiset vinot kepit ja niiden alussa oli myös verkot ohjaamassa. Primo tuntui menevän tosi hienosti vinoja keppejä. Siirsin namialustaa toistojen myötä aina vähän taaemmas, ja hienosti Primo haki oikeasta välistä alustalle vaikkei verkkoja loppupäässä ollutkaan.

Kentällä oli tällä kertaa myös pussi, ja vaikka olin vähän epäuskoinen, niin tosi hienosti Primo senkin suoritti. Ei ole niin itsevarmasti vielä tähän mennessä tainnut mennäkään! Taitaa olla hyvä että jotkin asiat saavat muhia pienen koirapojan päässä viikon-pari.  Aivan treenien lopussa tehtiin pari-kolme kertaa puomi. Primo tykkää siitä kylllä aika paljon, ja hienosti ravaa. Kontakteille pysähtymistä pitää vähän vielä varmistella tietysti, kun sen verran vähän ollaan kuitekin vasta treenattu. Tuli kyllä sekä onnistumisen että vähän epäonnistumisenkin fiiliksiä, kun tällä kertaa eniten ongelmia tuottivat hypyt, en tiedä sitten mistä mahtoi johtua. No, pitää panueutua siihen paremmin sitten ensi kerralla.

Tiistaina oli jonkinmoinen huilipäivä, oltiin vaan rennosti kotosalla, lenkillä ja koirapuistossa. Sinne tuli ihana, noin puolivuotias lk collie-narttu, joka ei paljoa kysellyt tai pyydellyt mitään, vaan heti irti päästyään nappasi pallonrähjän Primon jaloista ja viiletti se suussaan varmaan 20 kertaa puistoa ympäri. Primo tietysti oli ensin hämillään kun joku noin röyhkeästi vie lelun nenän edestä, mutta juoksi sitten aika haltioituneena tyttösen perässä.  Kiva että poika sai vauhdikasta seuraa.

Keskiviikkona käväistiin lenkin yhteydessä lähimmässä Musti & Mirrissä hakemassa pojalle vähän luita ja muitakin herkkuja. Pystyin sitten hyvillä mielin jättämään Primon kotiin herkuttelemaan, kun itse suunnistin Lounais-Suomen Spanielikerhon vuosikokoukseen. Vaikka olen vuoden ajan kuulunut yhdistykseen, en ole yhdessäkään kokouksessa käynyt ja nyt ihan mielenkiinnosta lähdin mukaan. Ja enpä ollut osannut varautua, että heti oltiin pyytämässä mukaan toimintaan.  Eli lupauduin mukaan näyttelytoimikuntaan, saapa nähdä mitä se sitten tuo tullessaan.

Tänäänkin oli töiden jälkeen tiukka aikataulu ja ohjelmaa tiedossa, kun osallistuimme L-SSK ry:n järjestämään joukkotarkastukseen. Koska Primolta tutkittiin syksyllä silmät ja polvet, olivat nyt lonkat ja kyynärät syynättävänä. Jonkin verran hermoilin ennen tutkimusta, mutta turhaan, sillä eläinlääkäri tokaisi Primolla olevan "päivän parhaat lonkat" ja että niissä ei näkynyt mitään huonoa. Hän oli vahvasti sitä mieltä että A/A:na tulevat myös takaisin Kennelliitosta - no, sen näkee aikanaan, mutta kyllä ell kuulosti erittäin varmalta. Myöskään kyynärissä ei ollut huomautettavaa.

Viikonlopulta on taas 300 kuvaa odottamassa kuvasivustolle siirtämistä. Yritän jaksaa keskittyä niihin vielä tämän viikon aikana, mutta katsotaan... Melko rankka viikko on ollut takana menoineen päivineen.