Tiistaina kävimme Raumalla RKS:n epiksissä kisaamassa kaksi starttia medimölleissä. Viimeksi olemme olleet tuolla kentällä vuosi sitten epistelemässä. En ollut koskaan aikaisemmin ottanut kahta starttia, mutta päätin nyt kokeilla miten se Primoon vaikuttaa vai vaikuttaako mitenkään.

Rata ei ollut ihan simppeli, totuutta tulosten osalta en pysty kertomaan mutta mielikuvakseni jäi, että kovinkaan moni ei nollarataa tehnyt. Syynä tähän oli esteet 3-5 ja etenkin se viitosputki, johon olisi pitänyt mennä kauempana olevasta päästä. Todella monille kävi kuten meille ensimmäisessä startissa, väärään päähän solahti. Tämän lisäksi Primo ei lukinnut myöhemmin olevaa putkea ja ohjaamiseni jäi kesken, joten sieltä tuli vielä kieltokin. Vaan tuomari päätti kesken episten antaa hylätyn jos tekee siihen oikeuttavan virheen. Tästä ei kyllä ollut mitään puhetta tuomarin puhuttelussa, ei vaikka hän sanoi että koiraa saa palkata radalla. Outoa, vaikka ei sinänsä vaikuttanut meihin mitenkään, koska tuli se kieltokin sitten vielä.

Puomin alastulo oli nykytilanteen mukaisesti hidas. Näkee ettei olla taas harjoiteltu sitä sitten yhtään, aikamoista hiippailua oli. Lähtöön olin kuitenkin oikein tyytyväinen, harvemmin tulee oltua ottamassa peräti kolmannella esteellä vastaan. Ohjaaminen ei nyt mitään kaunista ollut, etenkin puomilla sähläsin ja hyvä etten itse lähtenyt kiipeämään ylös. Olin varmaan suoraan Primon linjalla, ihme jos se edes näki koko estettä ennen kuin viime hetkellä. Loppuun olin myös tyytyväinen, vaikka ohjaaminen vähän unohtuikin... Hups.

Ensimmäinen startti:

Toisella radalla sain juuri ja juuri korjattua Primon oikeaan päähän putkea. Läheltä piti, liian läheltä. Katsoin ekan radan alkuosan videolta ennen toista starttia, ja päätin siinä katsellessani, että otan huomattavan paljon voimakkaammin koiran haltuun neloshypyn jälkeen. No, lähdössä Primo haisteli ja oli vähän poissaoleva, ja aloin jo jännittää tuleeko se sieltä edes. Niinpä pakka meni sekaisin ja unohdin olla jämpti siellä neloshypyllä.

Puomille mentiin toisella startilla paremmin kun saattelin sitä edeltäneeseen putkeen koiran huolellisemmin. Mutta puomin alastulolla tapahtuikin sitten jotain merkillistä. Primo jäi siihen alastulolle pyörimään, ihme ettei saanut vitosta tai hylkäystä kun kääntyi muistaakseni nenä tulosuuntaan. Siellä oli jokin ihme haju ilmeisesti, koska näin ainakin yhden koiran ennen meitä jäävän samaan paikkaan hengailemaan. En tiedä mikä oli, aikaa tuhraantui ja ehkä joku olisi antanut virheenkin, mutta nyt ei annettu koska itsellenikin yllätyksenä tulos kuulutettiin nollaksi. Sijoitus meidän ajallamme oli toinen. Palkintona oli kaksi pehmolelua, joista varsinkin toisen Primo olisi mielellään heti repinyt kappaleiksi. Sijoituksesta huolimatta itse pidin enemmän ensimmäisen startin menosta, vaikka virhepotti siltä olikin isompi.

Toinen startti:

Keskiviikkona aioimme osallistua ensimmäisiin ohjattuihin treeneihin kesätauon jälkeen, mutta saman päivän aikana tulikin tieto treenien peruuntumisesta ATT:n hallin pihan asvaltoinnin vuoksi. Lähdin sitten Primon kanssa Lounais-Suomen Spanielikerhon epiksiin Vantolle. L-SSK:n epiksissä emme olekaan aikoihin olleet. Ajattelin sielläkin vielä treenata kahden startin verran, tarkoituksena oli testata josko puomi vähän nopeutuisi sillä toisella radalla, sitä kun en oikein pystynyt tsekkaamaan Raumalla.

Radalla oli menossa toinen mini meidän lähtiessämme kävelylle, ja tiesin meidän olevan viimeisiä mediluokassa. Minulla on ehkä tapana tehdä vähän pidempiä kävelyitä, ja takaisin pihaan päästyämme sisäänheittäjä huusi meitä radalle kovalla äänellä. Suoraan lenkiltä siis radalle, en ehtinyt pyytää ketään edes kuvaamaan meidän starttejamme. Rataantutustumisessa suunnittelemani kuviot toimi ihan OK vaikka alun niistosta en vaan uskaltanut tarpeeksi ajoissa lähteä liikkeelle, jolloin Primon kaarros jäi melkoisen pitkäksi. Taas melkein onnistuin tukkimaan puomille menon, johtuu siitä omien linjojen hahmottamisen vaikeudesta... Muutoin rata meni oikeastaan kivasti, puomin alastulo oli mielestäni nopeampi kuin Raumalla.

Nollana maaliin ensimmäisellä startilla, ja joko meidän starttien välissä ei alunperinkään ollut ketään tai sitten se joku meni sillä välin kun meitä odoteltiin radalle, sillä saimme mennä radan saman tien uusiksi. Muuten uusintastartti meni hyvin, mutta tällä kertaa puomin alastulolla Primon rytmi meni jotenkin sekaisin, ja se pudotti riman puomin jälkeiseltä hypyltä. Jotenkin hoksasin jo lähestyttäessä estettä, että nyt ei mennyt ihan putkeen, mutta en osannut siinä vaiheessa tehdä enää mitään. Riman putoamisen jälkeen Primon vauhti vähän hidastui hetkeksi, mutta muuten loppurata meni hyvin. Edelleen jäi vähän hämärän peittoon, oliko se puomi todellisuudessa nopeampi uusintastartilla, mutta varovaisesti arvioisin 2o2o-paikan löytyneen uusintakierroksella nopeammin.

Ensimmäisellä radalla tekemällämme nollatuloksella sijoituimme jälleen medimöllien toisiksi. Möllien palkintojenjaon päätteeksi jaettiin vielä tuomari Juha Kujalan ilmeisesti möllien joukosta valitsema Tulokas, jolle annettiin kannustuspalkinto - ja me saimme sen palkinnnon! En nähnyt pitkästä lenkistämme johtuen käytännössä kenenkään muun suoritusta, mutta oli siellä varmasti taitavampiakin ohjaajia paikalla. Ei sillä etteikö palkintojen saaminen olisi kivaa. :)

20140813_205918-normal.jpg

Hyvä kuvakulma, kaveri istuu vähän oudosti palkintojensa kanssa... L-SSK medimöllien 2. sija, palkintona minikokoinen koirien ensiapulaukku, purkki RC-ruokaa, solmuluu sekä FitDogin tuotenäyte.

 

Ensi viikolla emme luultavasti pääse osallistumaan ATT:n ohjattuihin treeneihin, joten pitäisi varmaan keskittyä vaikka kotona treenailemaan puomin alastuloa. Saimme jälleen paikan myös Kelpokoiralta Tuulian kurssille syksyksi, mutta ne treenit alkavat vasta syyskuussa.

 

20140815_174531-normal.jpg

Primo 15.8.2014