Sunnuntaina olimme taas Uudessakaupungissa näyttelykoulutuksessa. Pääsimme Laitilasta Primon kasvattajan Annen kyydissä Uuteenkaupunkiin, ja Primo sai harjoitella farmariauton takatilassa matkustamista. Vähän poika taisi vierastaa, kun pientä ininää kuului alkumatkasta.

Itse koulutus sujui melko hyvin. Primolla on aika hyvin kärsivällisyyttä seisoa pidempiäkin aikoja, ja myös kehässä käveleminen onnistuu. Vaikeinta meille on edelleen pöydällä tutkittavana oleminen. Primo haluaisi niin mielellään istua, nuolla tuomarin naaman tai seurailla vaikka muita koiria, mutta ei seistä paikoillaan kourittavana. Sitä siis pitää harjoitella lisää kotona.

Koulutuksen jälkeen Primo pääsi vielä pienelle kävelylle Uudessakaupungissa Peter kaverinaan. Seurailimme Annen kanssa miten Primo suhtautui autoihin, mutta se ei sillä kertaa reagoinut niihin ollenkaan, vaikka autoja meni läheltäkin ohi. Se oli tietysti hyvä asia, vaikka ehkä koirakaverin läsnäolo vain vei Primon ajatukset muualle.

Maanantaina tein Primon kanssa Turussa alkuillasta vähän pidemmän lenkin osittain vieraassa paikassa. Tarkoituksenani oli taas tehdä autosiedätystä ja tarkkailla Primoa. Aluksi kaikki sujui ihan hyvin, mutta lenkin loppupuolella lähellä kotinurkkia Primo syöksähti kahden auton perään haukulla säestettynä. Lisäksi poika teki vielä kolmannen laimeamman syöksyn haukkumatta. 

En jotenkaan ollenkaan ymmärrä näiden rynnistysten logiikkaa. Välillä olimme kadun kulmassa niin, että auto kääntyi aivan vierestämme, eikä Primo välittänyt ollenkaan. Ja sitten hetkeä myöhemmin se taas aivan yhtäkkiä vain päätti yrittää lähteä autojen perään. Olen nyt päättänyt parhaani mukaan yrittää puuttua tuohon huonoon ja vaaralliseen tapaan, ja alkanut ottaa katsekontaktia aina kun huomaan ohiajavan auton olevan tulossa.

Olen kokeillut olla välittämättä ollenkaan ja kiristänyt kävelytahtia, olen komentanut Primoa, pidellyt sitä vain aloillaan, yrittänyt muuttaa kävelysuuntaa... Mikään niistä keinoista ei ole tehonnut, joten yritän nyt sitten edetä tuolla kontaktista palkkaamisella. Toivon todella, että tuo Primon ikävä käytös loppuisi! Muutaman kerran autoilijat ovat katsoneet säikähtäneenä perään yrittävää koiraa. Huonolla tuurilla panta tai remmi voisi katketa tai irrota, jolloin tilanne olisi oikeasti todella vaarallinen.